SoVo - KaDy (1 - 3)

Aika: 16.12.2017 16:00
Paikka: Someron Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Joulutauolle lähtiessä Dynamo pitää hallussaan sarjan piikkipaikkaa: Someron Voima kaatui kotisalissaan lukemin 1-3. Kovatasoisen ottelun suuri hahmo oli kotimaan kentille komeasti palannut Miika "Maagi" Hosio (kuvassa), joka onnistui kahteen kertaan maalinteossa.

maagi-fys-treeneissa-12-2017.jpg

Ennakkoasetelmat

Mainiosti sujuneella syyskierroksella KaDy onnistui hankkimaan ja pitämään sarjan kärkisijan, tosin vain pisteen erolla Sieviin. Onnistujia joukkueessa on ollut iso liuta: liigan tehopörssin ykkönen Sergei Korsunov ja koko muu maajoukkueporukka, maalivahtikaksikko, jonka ei tarvitse useinkaan keräillä palloja selkänsä takaa, aiempaa enemmän vastuuta tällä kaudella saaneet Jose Ikonen ja Juho Rinne, parketeille palannut Jesse Kalliokoski ja etenkin päävalmentaja Vasko Vujović, joka on virittänyt Dynamo-koneen optimaalisille kierroksille.

SoVo-kohtaamiseen rinki täydentyi todella merkittävällä tavalla, kun Suomi-futsalin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva "Maagi" Hosio palasi Italian-pestiltään vanhaan seuraansa. Tuttuun seuraan solahaminen sujui helposti, sen "Maagi" osoitti heti Somerolla.

Someron Voimallakaan ei mennyt syyskausi huonosti. Maaleja Arber Isterfin kipparoima ryhmä oli ennen lauantaita iskenyt yhden enemmän kuin KaDy, mutta omissa oli soinut tuplamäärä. Taitavan ja energisen joukkueen akilleenkantapää oli syksyn mittaan tunnepuolella ja suunsoitosta otetuissa varoituksissa ja ulosajoissa. Kokeneen maalivahti Marko Laaksosen ja mm. Gesim Vocan ja Valdrin Seferin otteet ovat kuitenkin varmistaneet, että joukkue on mukana pelissä, vaikka joku istuisi katsomon puolella. Syksyllä Jyväskylässä KaDy nappasi niukan 2-1-voiton, joka oli todella työn takana.

Mikä ratkaisi

Somerolla ensimmäinen puolisko mentiin KaDyn komennossa. SoVo kyllä prässäsi pätevästi ja pääsi moneen vaaralliseen paikkaan, mutta joutui myös rikkomaan nopeassa tahdissa. Laatupaikkoja syntyi kummassakin päässä, mutta Laaksonen ja "Juppis" Savolainen hoitivat ne tyylillä.

Lopulta maalihanat avasi Miika Hosio, kukapa muu. Dynamo rakenteli hyökkäystä SoVon päädyssä, ja puolustus oli valunut alas. Korsunov sai pallon keskiympyrän tuntumaan ja antoi tarkan syötön tolpan viereen, mistä "Maagi" ohjasi pallon verkkoon.

Isäntien virhetili täyttyi varhain, mutta yhden maalin tappioasema ei saanut heitä hermoilemaan. Näytti siltä, että kymppimetrisiä ei ennen taukoa nähdä, mutta viimeisellä minuutilla SoVo-puolustus joutui vihdoin repimään läpiajoon päässeen Jani Korpelan nurin ja pallo vietiin pilkulle. Laaksonen kuitenkin aavisti oikein Hosion tulisen vedon, ja tauolle mentiin KaDyn 0-1-johdossa.

Jos KaDy vei ensimmäistä jaksoa, toinen alkoi SoVon määrätessä tahdin. Nyt oli punamustien vuoro napsia kumulatiivisia virheitä, joita oli merkitty jo kolme, kun Pekka Karjalainen tasoitti pelin 25. minuutilla. Maali syntyi melkoisen päästä päähän ajelun jälkeen: KaDy katkaisi SoVon hyökkäyksen, pääsi hyvälle paikalle, SoVo nappasi pallon ja runnoi vauhdikkaan vastaiskumaalin. Markus Rautiainen oli jatkaa samalla sykkeellä: pari kosketusta aloituksesta ja Laaksonen joutui jälleen venymään.

Toisella jaksolla Dynamon korttitili täyttyi ensin, mutta SoVo ei kymppimetrisille päässyt. Tiukka tasatilanne jatkui pitkään, mutta 35. minuutilla Jukka Kytölä käynnisti SoVo-pelaajan kompuroinnista vastahyökkäyksen. Arash Muridiyazd löysi tarkalla syötöllä takatolpalta Hosion, joka vei KaDyn johtoon ja sieppasi loppupelin ajaksi aloitteen vieraille.

KaDyn kolmannen osuman roikotti "Kajuk" Kytölä tyhjiin SoVon hakiessa tasoitusta liivipelaajalla. Lopussa KaDy pääsi kokeilemaan toisenkin kerran kymppimetristä, mutta tällä kertaa Hosion laukaus helähti tolppaan.

Palkitut

SoVo: Marko Laaksonen

KaDy: Miika Hosio

Seuraava ottelu

Joulutauon jälkeen otetaan varaslähtö loppiaiseen ja futsalvuoteen 2018, kun KaDy matkaa perjantai-iltana 5. tammikuuta Tesomalle, jossa vuoden avausmatsia isännöi PP-70.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 108:16Hosio MiikaKorsunov Sergei
1 - 124:49Karjalainen PekkaBushi Mergim
1 - 234:30Hosio MiikaMuridiyazd Arash
1 - 339:09Kytölä JukkaHosio Miika
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Gela XhevdetKeltainen
00:00Voca GesimKeltainen
00:00Karjalainen PekkaKeltainen
00:00Korsunov SergeiKeltainen
00:00Korpela JaniKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit