PP-70 - KaDy (0 - 5)

Aika: 5.1.2018 18.00
Paikka: Tesoman liikuntahalli, Tampere

KaDy avasi futsalvuoden 2018 puhtaalla 0–5-vierasvoitolla tamperelaisesta PP-70:stä. Voiton pääarkkitehteina häärivät ”Maagi” Hosio (3 + 0) ja Sergei Korsunov (1 + 2).

KaDy oli paistatellut koko syksyn, maajoukkuetauon ja vielä joulutauonkin ajan liigan kärjessä; pistemenetyksiä on kertynyt muuten puhtaaseen saldoon vain kolmesti. Tosin syksyn pimeimpinä kierroksina pahimmat haastajat Sievi FS, Ilves ja Leijona olivat kivunneet aivan lyöntietäisyydelle, joten sarjatilanne on viikosta viikkoon kutkuttavan jännittävä. Juuri ennen joulua KaDy-perhettä hemmoteltiin mieluisimmalla mahdollisella paluumuuttajauutisella, kun ”Maagi” Hosio palasi kahden ja puolen vuoden etelän-ekskursioltaan ”kotiin”.

* * *

* * *

(Arkistokuva marraskuulta 2017: Sergei Korsunov vauhdissa entistä seuraansa vastaan.)

PP-70 on parin vuoden sisällä menettänyt avainpelaajiaan etenkin juuri KaDylle, mutta osoittanut heikohkosta pistesaldostaan huolimatta haastavansa kaikki liigajoukkueet hyvän päivän tullen. Monnarillakin oli marraskuun edellisessä kohtaamisessa tiukkaa, mutta Dynamo oli parempi numeroin 3–0. Itse asiassa PP-70 ei ole koskaan onnistunut KaDya kukistamaan.

Marraskuun mittelön toisintana PP-70 laittoi Tesomallakin hyvin kampoihin etenkin ensimmäisellä puoliajalla, semminkin kun isännät operoivat ilman avainmiehiään Matias Hovia, Joona-Petteri Valkamaa ja Mikko Ala-Hakunia. KaDy sai kuitenkin toistamiseen pidettyä nollat omassa päässä ja ladottua tarvittavat maalit. Avausjaksolla ne maalit olivat vaan turhan tiukassa eikä KaDyn peliesitys herättänyt suurta ilojuhlaa, joskaan omaan päähänkään ei suurta hätää ollut missään vaiheessa ykkösmiesten painaessa pitkää vaihtoa. Puuttui toki KaDyltakin rosterista sentään esimerkiksi Arash Muridiyazdin ja Tero Intalan tasoista pelaajaa.

Pallonhallinta- ja puolustuspainotteisen puoliajan 16. minuutilla Hosio haastoi vastahyökkäyksessä oikea-aikaisesti pakottaen alimmaksi PP-puolustajaksi ajautuneen Topias Perkiön rikkomaan rangaistusalueella. Perkiö selvisi rikkeestä keltaisella, mutta Korsunov laukoi pilkulta vuorenvarmasti KaDyn vierasjohtoon.

maagi-rintakuva-12-2017.jpgToisella puoliajalla Hosio askarteli nätin hattutempun, jonka myötä ottelun voittajasta ei jäänyt pientäkään epäselvyyttä: Dynamon perustaso riitti lopulta selvään voittoon sarjan häntäpäähän juuttuneita Peli-Poikia vastaan. Yhden maalin viimeisteli Jani Korpela sievällä hassutuksella lauottuaan sitä ennen tavaramerkkinsä kaukaa ja kovaa ylärimaan.

KaDyn parhaana palkittiin PP-70:ssa monta vuotta loistanut seuraikoni Sergei Korsunov; maininnan arvoista on myös Niila-Ville Laitisen rutiininomainen nollapeli.

– Mukava vuoden aloitus. Pelasimme sellaisen eleettömän, tulosorientoituneen pelin, summasi KaDyn kapteeni Mikko Kytölä ottelua.

– Puolustuspelimme onnistui kiitettävästi, ja nolla omissa vieraskentällä on kova juttu; PP on kuitenkin mennyt selvästi taktisesti eteenpäin ja aiheuttanut monelle muulle päänvaivaa. Hyökkäyssuuntaan olimme varsinkin viimeisissä ratkaisuissa sekä erikoistilanteissa vielä jouluterässä. Hieno yhtenäisen joukkueen esitys joka tapauksessa meiltä, Kytölä pohtii.

KaDy jatkaa sarjakärjessä pienellä marginaalilla; lauantaina Sievi ja Ilves voittivat niukasti omat ottelunsa ja hengittävät yhä niskassa siinä missä Leijonakin. Kärkijoukkueiden keskinäiset ottelut tulevat kevättalvella nousemaan suureen arvoon runkosarjan loppusijoituksia ratkottaessa.

Palkitut

PP-70: Pauli Pylvänäinen

KaDy: Sergei Korsunov

Yleisöä: ??

Seuraava ottelu

Seuraava ottelu on lauantaina 13. tammikuuta, jolloin Jyväskylän Monnarille saapuu espanjalaisen pelaaja-valmentaja Alexin tähdittämä Mad Max Valkeakoskelta. Kotiyleisö saa viimein toivottaa ”Maagi” Hosion tervetulleeksi.

0 - 1 (rp)15:18Korsunov SergeiEi syöttäjää
0 - 224:26Hosio MiikaKorsunov Sergei
0 - 327:32Hosio MiikaIkonen Jose
0 - 437:50Korpela JaniKorsunov Sergei
0 - 538:47Hosio MiikaKytölä Jukka
00:00Perkiö TopiasKeltainen