Ruutupaidat - KaDy (0 - 3)

Aika: 10.2.2018 16.00
Paikka: Vaasan Ammattiopisto

Lauantai-iltapäivän vieraspeli Vaasan ammattiopistolla oli siisti ja jokseenkin yllätyksetön. Tiiviisti kotiaskinsa täyttänyt Ruutupaidat piti ensimmäisen puoliskon ajan KaDyn poissa loistopaikoilta, mutta jyväskyläläiset hallitsivat palloa ja määräsivät tahdin. Vaikka Juha-Matti Savolainen (oik.) sai taas yhden nollapelin vyölleen, sarjajumbo ei ollut missään nimessä hampaaton: Matias Träskbäck laukoi kahdesti tolppaan, ja ”Juppis” joutui venymään loistotorjuntoihin useammin kuin kerran.

Ennakkoasetelmat

Vaasassa vastakkain olivat sarjakärki ja sarjan hännänhuippu. Kummassakin päässä marginaalit olivat pienet: Sievi hengitti KaDyn niskaan pisteen päässä, ja PP-70 ja Riemu olivat vain yhden ja kahden pisteen etumatkalla Ruutupaitoihin nähden. Nihkeän kauden pelanneiden vaasalaisten edellinen voitto oli lokakuulta, mutta kauden mittaan he olivat laittaneet tiukille sellaisetkin joukkueet kuin GFT:n ja Sievin. Tehokkaan Matias Träskbäckin paluu kokoonpanoon paransi RP:n tilannetta, mutta toisaalta joukkue kärsii maalivahtiongelmista.

Dynamon edellinen viikonloppu meni Final Four -talviturnauksen merkeissä. Välierässä kaatui Someron Voima, play off -asennetta pursuavassa finaalissa Sievi FS. Edellisen kerran KaDy on menettänyt pisteen 18. marraskuuta Mad Maxin vieraana; viimeisin tappio on Ilvekselle 4. marraskuuta. Ruutu-peliin hirviölauma lähti siis takanaan kymmenen ottelun voittoputki.

Mikä ratkaisi

Ottelu alkoi kiireettömällä tunnustelulla. Dynamo piti palloa, Ruutupaidat puolusti kurinalaisesti ja tiukasti. Varsinaisille maalipaikoille KaDy ei alkuminuutteina päässyt millään, mutta toisaalta vierailla ei tuntunut olevan kiirekään. Muutama laukaus toki lähti, muun muassa Jose Ikosen tossuista, ja ”Juppis” sai torjua Miika Niemen pätevän vapaapotkun.

Maalipaikka aukeni kuitenkin ennen kymmenettä minuuttia. Esimakua saatiin, kun ”Juppis” avasi heitolla Ruutu-puolustuksen selustaan juosseelle Jukka Kytölälle, jonka tökkäys lipui hieman maalin ohi. Hetkeä myöhemmin Sergei Korsunov roikotti pallon laitaa juosseelle Jani Korpelalle (vas.). RP-vahti Pasi Jussila ei onnistunut suojaamaan palloa ulos, kun ”Bimbo” pelasi loppuun saakka, kiersi hänet ja laukoi pienestä kulmasta maalin.

Pian maalin jälkeen RP pääsi taas laukomaan vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Savolaisen jalkatorjunta torppasi matalan vedon. Ensimmäisen jakson lopulla RP sai isomman hyökkäysvaihteen päälle. Dynamolla oli enemmän hyviä paikkoja, mutta viimeistely oli hieman tahmeaa, eikä maaleja syntynyt ennen taukosummeria.

RP-momentti jatkui tauon jälkeen. Träskbäck haastoi laidassa ja pamautti pallon pienestä kulmasta takatolppaan. Pari seuraavaa minuuttia meni KaDyn pitäessä palloa, mutta sitten isäntien parhaana palkittu Träskbäck kolisutti vapaapotkun jälkeen toistakin KaDy-tolppaa. Miltei heti tämän jälkeen myös KaDy pääsi esittelemään vaparikuvioitaan, mutta ”Sege” Korsunovin veto meni hieman yli maalin.

Pelin viimeisen neljänneksen käynnistyessä oli Dynamon vuoro kolautella rautoja. Jani Korpela pääsi heti tolppalaukauksensa jälkeen vetämään uudelleen hyvästä paikasta. Tuloksena oli kulma, josta Hosio pääsi laukomaan; puolustus putsasi sivurajaksi. ”Bimbo” Korpela luuppasi, ja ”Maagi” pommitti suoraan ilmasta upeasti yläkulmaan.

Loppuminuuteilla Ruutupaidat aloitti 5 v. 4 -pelin, joka tuotti vain yhden osuman: ”Juppis” nappasi pallon ja vapautti Mikko Kytölän yksin reikäpaitavahti Toni Pylkkästä vastaan. ”Komik” merkkautti itselleen maalin, ”Juppis” sai nollapelin lisäksi syöttömerkinnän ja ottelu päättyi lukemin 0–3.

Voitolla KaDy otti hieman kaulaa sarjan kärjessä, sillä Sievi hävisi oman ottelunsa kotonaan Leijonaa vastaan lukemin 4–8. Ennen kuin runkosarja on taputeltu, Dynamolla on edessään kohtaaminen niin Leijonaa (kotona) kuin Sieviäkin (vieraissa) vastaan.

Huomionarvoista

Pitkän linja KaDy-hahmo Mikko Takala (oik.) nähtiin pitkästä aikaa parketilla jo Final Four -turnauksessa, mutta Vaasassa ”Roisto” pelasi kauden ensimmäiset liigaminuuttinsa. Nettitoimitus iloitsee ”Roven” paluusta, ja koko KaDy-yleisö varmasti tervehtii häntä lämmöllä ensi viikon derbyssä.takala-2017-18.jpg

KaDyn päästettyjen maalien sarake on edelleen kevyt: 19 maalia runkosarjan seitsemässätoista ottelussa. Oman pään nollat hirviölauma on pitänyt nyt viidesti. Varsin lähellä oli, ettei RP-kohtaaminen päässyt mukaan tähän tilastoon: Savolaisen nopeat refleksit ja maalitolpat pelastivat monta paikkaa. Edellisen kerran Ruutupaidat on jäänyt kotonaan maaleitta melko tarkkaan vuosi sitten, kun Ilves ryöväsi Vaasasta 0–6-voiton.

Parhaana palkitut

Ruutupaidat: Matias Träskbäck
KaDy: Jukka Kytölä

Seuraava ottelu

Jyväskylän futsal-kansa täyttää Monnarin, kun siellä pelataan vuoden toiset derbyt. Naisten liigan kohtaaminen KaDy–Riemu pelataan torstaina 15.2. ja miesten vastaava ottelu perjantaina 16.2. Molemmat pelit vihelletään käyntiin kello 19.

0 - 109:26Korpela JaniKorsunov Sergei
0 - 230:57Hosio MiikaKorpela Jani
0 - 338:27Kytölä MikkoSavolainen Juha-Matti