FC Kemi - KaDy (0 - 3)

Aika: 25.2.2018 16:00
Paikka: Tervahalli, Kemi
Sarja: Futsal-Liiga


FCKemilogo.JPG

      kady-logo300px.png

Sarjakärki Dynamo ei antanut FC Kemin yllättää itseään sunnuntain ainoassa futsal-liigaottelussa. Liigan historian paras puolustus maalivahti Juha-Matti Savolaisen johdolla oli jälleen kerran betonia. Maalintekijöinä runkosarjan pisimmällä vierasreissulla onnistuivat Mikko Kytölä, Sergei Korsunov ja Jose Ikonen.

(Kuvat Kemin Tervahallista: Siiri Perälä)

 FC-Kemi-KaDy-25.2.2018-porukkaa.jpg

Sarjakärjessä jo 13 ottelun voittoputkessa (joista 11 Liigaa) kiitävä KaDy jatkaa vahvoja otteitaan. FC Kemi antoi kotonaan odotetun kovan vastuksen, mutta Dynamo ei ollut yllätettävissä. FC Kemi lähti hieman varamiehisenä otteluun, semminkin kun futsalkansan pettymykseksi huippuyksilö Iiro Vanha oli hiljattain tehnyt – varmasti vaikean – päätöksensä keskittyä liigauraan jalkapallossa.

Maajoukkueen luotsi Mićo Martić oli aisaparinsa Dušan Matićin (alimmassa kuvassa) kanssa visiitillä Kemissä; FC Kemin luotsi Markku Kalermo taisikin integroida Martićin huippuoppeja tuoreeltaan peluutukseen, erityisesti koko nelikon prässipelaamiseen.

KaDy kärsi kauden ensimmäistä pelikiellosta johtuvaa poissaoloa; kovavireinen Jani Korpela oli napsinut neljännen varoituksen edellisessä ottelussa. Tero Intalan ja Niila-Ville Laitisen pikkuvaivat pitivät heidät yhä poissa tositoimista, joskin ”Nippe” oli mukana kokoonpanossa toisena maalivahtina.

ikonen-2017-18.jpgAvauspuolikkaalla KaDy hallitsi peliä hienokseltaan, joskin totutun sähäkällä jalalla liikkeellä ollut nuori kotijoukkue taisteli aggressiivisesti ja pääsi maalipaikoillekin laji-ikoni Keijo Huuskon ja päällikön ottein pelanneen Paavo Jokisen johdolla. Huusko väläytti myös kaukolaukaustaan: valtava kanuuna yläristikkoon.

16. minuutilla Dynamo osui taidokkaasta erikoistilanteesta: Jukka Kytölä tarjoili rajapotkusta millintarkan syötön ja oikea-aikaisesti liikkunut kapteeni Mikko Kytölä sijoitti ylärimaan, josta kimmonneen irtopallon hän sai rauhassa nikata päällään tyhjään maaliin.

Kuivempaa kautta viikkotolkulla viettänyt Sergei Korsunov sai toisen puoliajan alussa kalibroitua vasurin laukauksensa ja niittasi kaukoetäisyydeltä upean ylänurkkapommin tuplaten vierasjohdon. Syöttäjänä tähänkin maaliin oli erikoistilanteesta J. Kytölä.

Vain pari minuuttia myöhemmin Jose Ikosella (vas.) oli mukava tehtävä kaunistella loppulukemiksi 0–3 namuttelemalla peliväline läpiajosta oikeaan alakulmaan ohi hyvin pelanneen Marko Pirneksen. Tarkan läpisyötön tarjoili Mikko Kytölä.

Useampaankin maaliin oli paikkoja, mutta Dynamo pelasi johtoasemassa viisaasti ja riskittömästi, voimia ja resursseja säästäen – semminkin kun kroppa joutui ottamaan viikonlopulta rasitteena liki täydet 1000 matkakilometriä.

Uutterat kemiläiset eivät lopulta saaneet palloa ylärimaa lähemmäs: Futsal-Liigan historian paras puolustus maalivahti Juha-Matti Savolaisen johdolla oli jälleen kerran betonia. Myös ex-kemiläinen Maagi Hosio osui kertaalleen maalipuihin.korsunov-2017-18.jpg

Peräti seitsemän voitettua ottelua kestäneen henkilökohtaisen ”kuivan putkensa” katkaissut Sergei Korsunov (oik.) oli tyytyväinen paitsi oman ”ketsuppipullonsa” aukeamiseen myös koko Pohjolan-reissuun:

Hyvä peli meiltä. Tämä Kemi on vaikea paikka kaikille ja pidettiin nollat omissa: ei voi olla kuin tyytyväinen.

Erikoistilanteet onnistuivat tänään hyvin. Koko peli tehtiin omia juttuja ja läpi pelin oli suupielet ylöspäin. Tästä on hyvä jatkaa töitä ”Misterin” alaisuudessa, ”Sege” paaluttaa.

Ottelupöytäkirja (Palloliitto)

Maalikooste (Meri-Lapin Urheilu / Lapin Kansa)

Valmentajien haastattelu (Markku Kalermo ja Vasko Vujović) (Meri-Lapin Urheilu / Lapin Kansa)

 

Yleisöä: 171

Palkitut (kuvassa)

FC Kemi: Keijo Huusko

KaDy: Jukka Kytölä

FC-Kemi-KaDy-25.2.2018-Kajuk-palkinto.jpg

Seuraavat ottelut

la 3.3. klo 16.00 KaDy Leijona Futsal

su 4.3. klo 18.30 KaDy GFT

Futsal-Liiga jatkuu ensi viikonloppuna 3.–4. maaliskuuta tuplaviikonlopun merkeissä. Silloin ratkotaan jo osa tärkeistä runkosarjan loppusijoituksista. KaDyn vieraaksi Jyväskylän Monnarille matkaavat kärkipään joukkueet Leijona Futsal Akaasta ja GFT Espoosta. Seitsemän pisteen karkumatkalla oleva Dynamo tarvitsee kolmesta ottelustaan enää yhteensä kolme pistettä (yhden voiton tai kolme tasapeliä) varmistaakseen runkosarjan voiton, joten elämme jo kutkuttavia aikoja.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 115:15Kytölä MikkoKytölä Jukka
0 - 223:09Korsunov SergeiKytölä Jukka
0 - 325:51Ikonen JoseKytölä Mikko
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kokkila JaniKeltainen
00:00Huusko KeijoKeltainen
00:00Kytölä MikkoKeltainen
00:00Kytölä JukkaKeltainen
00:00Kalliokoski JesseKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
19Ikonen Jose
Kenttäpelaajat
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit