KaDy - GFT (2 - 4)

Aika: 4.3.2018 18.30

Ei aina voi voittaa  GFT vei pisteet Monnarilta

KaDy joutui kokemaan hyvästä pelistään huolimatta runkosarjan toisen varsinaisen peliajan tappion ja ainoan sellaisen kotonaan.

Ennakkoasetelmat

Ennakkoastelmien iso kuva oli selvä: GFT jahtasi paikkaa neljän sakissa lopullisessa runkosarjataulukossa. KaDy taas sai mahan täydeltä mannaa jo lauantaina LeiF-voitollaan, mutta toisaalta hirviörosteri haluaa aina näyttää rakkaalle kotiyleisölle vain voittoja.

KaDyn avausnelikoksi marssivat Mikko Kytölä - Sergei Korsunov - Jani Korpela - Markus Rautiainen ja maalivahdiksi Juha-Matti Savolainen.

GFT lähti peliin maalivahti Antti Koivumäen lisäksi nelikolla Panu Autio - Niko Stenholm - Lasse Saari - Lasse Lind.

Geftin vahva halu hankkia pisteitä näkyi heti kovatempoisessa avauksessa. Futsalikoni Panu Aution poppoo painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Prässi oli korkeaa ja nopeaa.
KaDy sai kuitenkin tahdista kiinni, ja tilanteita alkoikin kotiväelle rakentua. Vajaa kolme minuuttia pelattuna 'Segen' vahva pivotpositiossa vääntäminen avasi hänelle itselleen hyvän vetopaikan vasemmalle jalalle, mutta Geftin maajoukkueveskari Antti Koivumäki sai torjuttua kovan laukauksen eikä kukaan päässyt riparillekaan. Noin minuuttia myöhemmin "Komik" Kytölä pommitti oikealta laidalta vaarallisesti, ja torjunnasta aiheutuneen kulman jälkeen Miika "Maagi" Hosiolta lähti hyvä laukaus heti perään.

6:31 pelattuna sattui Dynamolle palautusvirhe, mutta GFT:n tästä saama epäsuoran vapaapotkun yritys jäi hampaattomaksi.

KaDyn pallonhallintatuokion jälkeen 13. minuutilla "Rage" Rautiainen sai riplailtua vasemmalla espoolaispoppoon lateraalipelaajan ohi ja lauottua tolppaa hiveltäen. Oh' so close!

Ensimmäistä maalia pääsivät vieraat juhlimaan ajassa 13:08. Lasse Saaren pikkutatsi maalin edessä Antti Arvolan heittämään luuppiin pääsi harmillisesti yllättämään "Juppiksen". 14:22 GFT saikin jo 02-maalinsa. Panu Autiolle tarjoutui KaDyn pienoisen purkuvirheen johdosta laukaukselleen 'can't miss' -optio. Dynamo oli harvinaisessa tilanteessa tälle kaudelle eli kahden maalin takamatkalla.

Lukuisista paikoista huolimatta KaDy ei onnistunut maalinteossa ensimäisellä puolikkaalla, ja tauolle mentiin 02-lukemissa.

Tauon jälkeen

Kovatempoinen skabaus jatkui toisella puoliskolla. Ottelu aaltoili varsin tasaisena, KaDy sai paikkoja rakennettua, mutta GFT:lle tyypillinen tiivis puolustus toimi tällä kertaa tehokkaana viimeistelyn esteenä. 29:01 GFT onnistui lisäämään johtoaan kolmeen maaliin. Arvola pääsi laukomaan Lasse Saaren syötöstä varsin läheltä maalia hyvältä sektorilta.

Noin kymppi jäljellä KaDy lähti pyörittämään reikäpaitapeliään. Tulosta tulikin ajassa 32:00, "Sege" Korsunov viimeisteli "Maagi" Hosion syötöstä. "Maagi" taas itse tykitti ajassa 35:22 lukemat 23 tauluun "Bimbo" Korpelan syötöstä.
GFT sai vielä vapaapotkun jälkitilanteessa maalin ajassa 38:53, josta loppulukemiksi jäi 24.

Vaskon analyysi

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic kommentoi ottelua analyyttisin ja luottavaisin mielin:
"Emme olleet niin keskittyneitä kuin yleensä. Eilinen runkosarjan voitto varmasti vaikutti tähän, ja pelaajamme olivat turhan rentoina. Ehkä tämä ei ole vakavaa, vaan hyväkin kokemus tähän kohtaan. Tarjosimme muutaman halvan maalin vastustajalle, ja ottelu kääntyi väärille uurille. Oli hyvä, että ylivoimapelimme tuotti tulosta. Pleijareihin valmistautuminen on alkanut, ja tämän kaltaiset tiukat ottelut jatkuvat."