Sievi FS - KaDy (2 - 4)

Aika: 10.3.2018 15.00
Paikka: Sievin monitoimihalli

KaDy vierasvoittoon Sievissä – runkosarja päättyi ja playoffit alkavat

Futsal-Liigan runkosarjassa oli lauantaina päätöskierroksen aika. Ykköspaikan jo kaksi kierrosta ennen päätöstä varmistanut Dynamo kävi hakemassa vierasvoiton sarjakakkoselta Sievi FS:ltä. Loppunumeroiksi kirjattiin KaDylle täysin ansaittu 2–4 (0–3) vierasvoitto ottelussa, jossa molemmat peluuttivat kapeahkoa rinkiä muutamien avainpelaajien puuttuessa muovimatolta.

Edellisviikonlopun tuplakierroksen tulokset olivat sementoineet jo kärkikolmikon paikoilleen ennen päätöskierrosta: 1) KaDy, 2) Sievi FS, 3) Leijona. Vaikka päätösottelussa ei valtavia panoksia ollutkaan, hakivat viime kevään finalistit selvästi asemia pudotuspelejä varten; sen verran fyysisesti ja antaumuksella Sievin monitoimihallilla väännettiin. KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović lepuutti Jukka ja Mikko Kytölää jättäen heidät kotiruutujen ääreen. Mikko Kytölällä oli myös varoitustilin täyttyminen yhden kortin päässä.

Ottelun ratkaisuksi nousi KaDyn vahva joukkueprässi. 5. minuutilla Sievi teki tragikoomisen näköisen oman maalin KaDyn voimakaksikon ”Maagi Hosio” – ”Bambi” Korpela prässätessä terävästi. 0–2-osuma syntyi Korpelan vahvasta pallonriistosta, jonka jälkeen Hosio latasi 12 metristä Sievi-puolustuksen keskeltä vasempaan alakulmaan.

0–3-osuman laukoi KaDyn parhaana palkittu Korpela (oik.) voimalla Sievi-maalin takayläkulmaan Dynamon hienon prässinpurkukuvion päätteeksi. Hosio tarjoili tarkan diagonaaliluupin Korpelalle oikeaan laitaan. Tauolle siirryttiin turvallisen oloisessa kolmen maalin johdossa eikä Dynamolla ollut juurikaan hätää avauspuolikkaalla.korpela-2017-18.jpg

Toisella puoliajalla Sievi sai kavennettua kahdesti, mutta näiden maalien välissä Hosio (vas. ylh.) teki KaDyn neljännen – jälleen joukkueprässin ja Markus Rautiaisen pallonriiston seurauksena. Sievin maalit juoni isot minuutit urakoinut tuttu voimakaksikko Rami Tirkkonen – Jarmo Junno. Sen verran tarkkaan KaDy puolusti, ettei Sievin tasoitus ollut missään vaiheessa kovinkaan lähellä. Tolppia kolisuteltiin tutusti molemmissa päissä.

Loppunumeroiksi jäi 2–4; näin ollen KaDy on voittanut kaikki kolme joukkueiden keskinäistä kohtaamista tällä kaudella mukaan lukien Final Four -turnauksen finaalin. Joukkueet voivat kohdata playoffeissa aikaisintaan finaalisarjassa (tai pronssiottelussa). Välierissä runkosarjan kärkikaksikko ei voi kohdata toisiaan.

Jyväskyläläisleiriin tuli myös jobinpostia, kun Sievin Nikola Erceg potkaisi Arash Muridiyazdia rumasti pohkeeseen. Arash jouduttiin kantamaan pois kentältä ja ”Futsal Warrior” on toistaiseksi sivussa treenivahvuudesta. Toisaalta ilon aiheitakin löytyi: maalivahti-ikoni Niila-Ville Laitinen (vas. alh.) palasi lasaretista tolppien väliin toiseksi puoliajaksi ja torjui komeasti pari Sievi-moukaria. KaDy päässee parahiksi lähtemään pudotuspeleihin terveellä maalivahtikaksikolla.

laitinen-2017-18.jpgVasko Vujović  oli iloinen ryöstöretkestä:

Tämä oli erittäin tärkeä voitto meille; runkosarjan voiton oltua jo varmistunut ei niinkään tuloksena vaan pikemminkin henkisellä puolella. Playoffeihin on parempi lähteä parin kovan päänahkan jälkeen.

– En peluuttanut ykköskokoonpanoa tänään. Kytölän veljekset Jukka ja Mikko pelasivat isot minuutit kahdessa edellisessä ottelussa, mutta jäivät tällä kertaa kotiin. Näytimme luonnetta ja kukistimme Sievin jo kolmannen kerran tällä kaudella.

– Kontrolloimme peliä suurimman osan ajasta ja voitto oli ilman muuta ansaittu. Halusimme voittaa Sievin [Jyväskylän ja Loimaalla pelatun Final Fourin ottelujen lisäksi] vielä heidän kotihallissaankin ja myös teimme sen.

– Seuraavaksi keskitymme playoffeihin ja siellä ensimmäiseen haasteeseemme. Tavoitteena on lunastaa välieräpaikka suoraan kolmessa ottelussa, jos mahdollista, Vujović  pohtii.

Pudotuspelit alkavat lauantaina 17.3. Kotituplalla puolivälierät pääsee aloittamaan nelikko KaDy – Sievi – Leijona – GFT. Kärkinelikon vastustajat tulevat sijoilta 5–8: SoVo, Ilves, FC Kemi, Mad Max. Vastustajien valintatilaisuus on Tampereella sunnuntaina 11.3. ja Dynamoa siellä edustaa myyntipäällikkö Jussi Väisänen.

Vaasalainen Ruutupaidat jäi sarjajumboksi ja putoaa kolmen liigakauden päätteeksi Ykköseen. Liikunnan Riemu (runkosarjan 11.) joutuu karsimaan sarjapaikastaan Joutsan Seudun Palloa vastaan paras kolmesta -sarjassa. Näin ollen jonkin sortin keskisuomalainen derbyvastus nähdään varmasti ensi kauden Liigassa.

Oulun Tervarit voitti Ykkösen maalieron turvin ennen JoSePaa ja nousee takaisin Liigaan yhden voitokkaan Ykkösen-kauden päätteeksi.