KaDy - SoVo (6 - 3)

Aika: 3.2.2018 14.00
Paikka: Loimaan liikuntahalli
Sarja: Final Four -turnaus

Kivenkovassa talvivireessä oleva Kampuksen Dynamo kesti ennakkosuosikin paineet ja raivasi tiensä Loimaalla pelattavan Futsal Final Four 2018 -lopputurnauksen finaaliin. Välierässä KaDy kellisti isäntäjoukkueen, viime vuoden turnausmestarin Someron Voiman maalein 6–3 (2–2).

Ennakkoasetelmat

Futsal-Liigaseurat ry:n Futsal Final Four järjestetään nyt toisen kerran. Viime vuonna FF4 pelattiin Palloliiton Futsal-Cupin lisäksi, tänä vuonna perinteinen Cup sai väistyä FF4:n tieltä kokonaan. Tammikuussa 2017 pelatussa ensimmäisessä FF-turnauksessa Someron Voima nappasi pystin ja Leijona Futsal jäi hopealle. KaDy oli kauden 2016–17 runkosarjan puolenvälin krouvissa sarjataulukon viidentenä eikä päässyt mukaan Final Fouriin.

Tänä vuonna kellossa oli toinen ääni, kun koko Liigan runkosarja on mennyt KaDy-komennossa syksyn ensimmäisestä alkuvihellyksestä saakka. Sarjakärki KaDyn lisäksi Sievi FS ja Leijona sekä mestaruuden puolustaja SoVo pääsivät parrasvaloihin. KaDyn välieräpariksi arvottiin SoVo. Molemmat joukkueet pääsivät Loimaalle liki parhaalla kokoonpanollaan, joskin KaDyn Tero Intala jäi kotiin potemaan sitkeitä pikkuvaivoja.

Mikä ratkaisi

komik-2017-18.jpgOttelun ensiminuutit etenivät täysin Dynamon käsikirjoituksen mukaan. SoVo oli alusta alkaen sillassa eikä saanut minkäänlaista pallonhallintaa. Mikko Kytölä (oik.) iski johtomaalin SoVo-puolustuksen sekoilusta jo toisella minuutilla; sitäkin ennen kokovalkoisissa pelannut KaDy oli ennättänyt luoda jo useita maalipaikkoja. Alkuvyörytystään KaDy ei saanut realisoitua leveämmäksi johdoksi, vaikka tolpat kolisivatkin useaan otteeseen. Lähimpänä oli Jukka Kytölän hirmupommi, joka nasahti voimattoman Voima-vahdin Marko Laaksosen taakse ylärimaan.

SoVo sai puoliajan edetessä juonesta kiinni. Mikko Matinaro vapautti Gesim Vocan puolittaiseen läpiajoon, josta kosovolainen ei erehtynyt, vaan sijoitti kuulan Niila-Ville Laitisen taakse ja peli oli yhtäkkiä tasan. KaDy oli hienoisesti niskan päällä koko avauspuolikkaan, mutta jo 10 minuutin kohdalla täyttyneet kumulatiiviset virheet vaikeuttivat pelaamista, semminkin kun somerolaisten sähäkimmät pallotaiturit haastoivat kadylaisia vahvasti 1 vs. 1 -polkkaan.

kajuk-2017-18.jpgLisämaalejakin nähtiin. Jukka Kytölä (vas.) hyödynsi SoVon harhasyötön ja vei KaDyn jälleen johtoon. Hetkeä myöhemmin Miika Hosio yritti alimpana puolustajana pudottaa pallon päällään perusvarmasti Laitiselle, mutta ahnas Mergim Bushi ehätti palloon ensin ja toimitti sen KaDy-kaksikon kauhistukseksi maaliin. Tauolle mentiin 2–2-tasalukemissa, kuitenkin luottavaisena siihen että peli kääntyisi Dynamolle, kunhan puolustuspelaamiseen löydettäisiin totuttu huolellisuus.

Toinen puoliaika olikin KaDyn näytöstä. SoVo jäi jälkeen joka osa-alueella eikä KaDyn tarvinnut enää kerätä rikkeitäkään. Ajoittain Dynamo suorastaan leikitteli SoVon puoliskolla repien isäntien nelikkoa auki oivalla syöttöpelillä. Tahtipuikkoa heiluttivat erityisesti Kytölän veljekset, jotka toimittivat palloa vuorotellen tolppiin ja verkon perukoille. Jukka Kytölä kengitti tehot 3 + 1 Mikon säestäessä lukemilla 2 + 1. Myös Markus Rautiainen osui kertaalleen katkaistuaan SoVon harhasyötön. Hieman yllättäen ”Maagi” Hosio jäi tällä kertaa tilastoissa nollille; mies oli toki keskeinen palanen Dynamon pallonhallintapelissä rakennellen useita vaarallisia maalipaikkoja.takala-2017-18.jpg

SoVon tulee parantaa puolustuspelaamistaan huomattavasti tämänpäiväisestä, mikäli mielii menestyä kevään playoffeissa. Hyökkäys somerolaisilla oli tutun vaarallinen ja itse maalipyssy Arber Istrefi onnistuikin lohdutuskavennuksessa KaDy-puolustuksen pienoisesta uinahduksesta.

Ilahduttavaa on, että loukkaantumisistaan toipunut Mikko ”Roisto” Takala (oik.) teki kuluvan kauden debyyttinsä pelaten viimeisen vaihdon 4 vs. 5 -alivoimanelikossa.

Mainiolla pelipäällä ollut Kapteeni Mikko Kytölä ei ollut YLE Areenan haastattelussa täysin tyytyväinen otteluun laveista voittonumeroista huolimatta.

Ei ollut kovin hyvä peli meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla puolustimme huonosti ja otimme virhetilin täyteen aivan liian varhain. Toisella puoliajalla nostimme tasoa selvästi ja otimme ansaitun voiton. Pitkästä aikaa meni omiin enemmän kuin yksi maali; tähän emme voi olla tyytyväisiä.

Ei ole mitään väliä, tuleeko finaalivastustajaksi Sievi vai Leijona, Kytölä päättää haastattelun futuuriin virittäytyen.

Yleisöä: 70

Seuraava ottelu

su 4.2. klo 19.00 KaDy – Sievi FS

KaDyn finaalivastustajaksi lauantai-illan toisesta välierästä seuloutui Sievi FS, joka voitti Leijona Futsalin pitkäksi venyneessä rangaistuslaukauskilpailussa. Näin ollen KaDy kohtaa sunnuntai-illan finaalissa varsin tutun polkkapartnerin.

Miesten finaali puhalletaan käyntiin klo 19.00 ja se näkyy suorana YLE Areenassa kuten koko Final Four 2018 -turnaus. Naisten finaalissa kohtaavat Ilves FS ja Futsal Team Kemi–Tornio.

1 - 001:24Kytölä MikkoKorpela Jani
1 - 108:52Voca GesimMatinaro Mikko
2 - 115:19Kytölä JukkaEi syöttäjää
2 - 217:18Bushi MergimEi syöttäjää
3 - 221:55Kytölä JukkaEi syöttäjää
4 - 227:33Kytölä MikkoKytölä Jukka
5 - 231:47Rautiainen Markus Ei syöttäjää
5 - 337:52Istrefi ArberVoca Gesim