KaDy - Mad Max (4 - 1)

Aika: 17.3.2018 13.30
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit


KaDy-hirviö ei tiputtanut ennakkosuosikin viittaa ensimmäisessä puolivälierässä: koskilaisvieraat taipuivat selkein 4–1-lukemin. Läpihuutojuttu voitto ei ollut: Mad Max puolusti tarkasti ensimmäisen puoliskon, mutta avausmaalin jälkeen osumia alkoi tippua tasaiseen tahtiin.

KaDy-MadMax-1POFF-17.3.2018-maagi-futaa.jpg

"Maagi" lataa.

Runkosarjan voittanut jyväskyläläisporukka pääsi valitsemaan puolivälierävastustajansa ensimmäisenä. Melko odotetusti valinta osui kahdeksanneksi sijoittuneeseen sarjanousijaan. Koskilaisten kausi on kyllä mennyt varsin valoisissa merkeissä, ja espanjalainen pelaajavalmentaja Alejandro ”Alex” Peris Mora on tehnyt hyvän vaikutuksen.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella KaDy haki mieluisan päänahan Sievistä. Vaikka ottelu oli molemmille panokseton, voitto Suomen mestarien aina hankalassa ”hikikuutiossa” ilman muutamaa avainpelaajaa oli ehdottomasti hyvä pohja pleijareihin.

Pleijarikotiavaukseen Vasko Vujović pystyi tuomaan kovatasoisen miehityksen. Maalissa oli Juha-Matti ”Juppis” Savolainen, mutta myös Niila-Ville ”Nippe” Laitinen oli edellisviikonloppuna ollut tovin huilin jälkeen pelikunnossa. Sievissä kolhittu Arash Muridiyazd ei ollut kokoonpanossa; maajoukkuemiesten lisäksi kentällä kirmasivat Juho Rinne ja Jose Ikonen.

Syksyllä KaDy menetti pisteitä ”maxeille”, edellisellä Dynamo-visiitillään koskilaiset sulivat täysin. Vastaavaa ei tällä kertaa nähty: vieraat puolustivat tiiviisti ja tarkasti, ja vaikka mm. Sergei Korsunov ja Miika Hosio pääsivät muutamille hyville tonteille, ensimmäisen puoliskon kiikarilukemat eivät olleet ristiriidassa pelitapahtumien kanssa.

KaDy-MadMax-1POFF-17.3.2018-komik2.jpg

"Komik" vääntää hyviä otteita esitelleen Matti Jussilan kanssa.

KaDy-hirviön painetta ei kuitenkaan jaksa loputtomiin ja tarkka puolustaminen väsyttää. Dynamon vapautti pian toisen puoliskon alussa ”Maagi” Hosio hosiomaisella volleyllä Jukka Kytölän sivurajaluupista. Myös toinen maali oli erikoistilannemaali: ”Sege” Korsunov antoi kulman ja ”Maagi” teki tilaa ”Kajuk” Kytölälle, joka tälläsi pallon verkkoon. Kolmas maali syntyi noin minuuttia myöhemmin, kun Hosio kaappasi pallon maxien kenttäpuoliskolla ja sahasi Jani Korpelan ja Mikko Kytölän kanssa puolustuksen palasiksi. Neljäs maali syntyi vain kahdeksan minuuttia ensimmäisestä, kun ”Kajuk” pääsi laukomaan oman vetonsa reboundin maalin kattoon.

Erinomaisen ottelun pelannut Alex kavensi pian. Toista kertaa hänkään ei palloa tolppaa lähemmäs saanut, ei edes lopun ylivoimapelillä – Mad Maxilla on varsin hyvä rekordi otteluista, joissa kapteeni Riku Raikko on pukenut veskanpaidan ylleen. Tällä kertaa ei enempää maaleja nähty kumpaankaan suuntaan.

KaDy-MadMax-1POFF-17.3.2018-pelia.jpg

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović oli pelin jälkeen luottavaisella tuulella:

– Ottelu ei tietenkään ollut helppo, niin kuin runkosarjan toinen Mad Max -ottelu, mutta odotimmekin tätä, koska pudotuspeleissä mentaliteetti on toinen. Ei siis helppo peli, mutta voitimme kokemuksella ja laadulla toisella puoliskolla.

– Vastustaja keskittyi enemmän puolustamiseen, ja kun puolustus pitää ja tilanne on 0–0, itseluottamus säilyy ja vastapuolella on hankalaa. Mutta kun saimme avausmaalin, peli muuttui

– Nyt olemme siis ottelusarjassa voitolla 1–0 ja odotamme huomista peliä – uskon että huomisesta tulee helpompi meille.

Seuraava ottelu

Pleijarisarja jatkuu heti sunnuntaina, samassa paikassa ja samaan aikaan: Monnarilla 18.3. klo 13.30. Kolmas ja tarvittaessa neljäs puolivälierä pelataan ensi viikonloppuna Valkeakoskella.

Palkitut

KaDy: Jukka Kytölä

Mad Max: Alejandro Peris Mora

Lisää Panu Väänäsen ottelukuvia KaDyn Facebook-kuvissa täällä.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 021:55Hosio MiikaKytölä Jukka
2 - 026:25Kytölä JukkaKorsunov Sergei
3 - 027:58Kytölä MikkoKorpela Jani
4 - 029:39Kytölä JukkaEi syöttäjää
4 - 131:16Peris Mora AlejandroEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Peris Mora AlejandroKeltainen
00:00Rautiainen Markus Keltainen
00:00Lingman KimKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
17Rinne Juho
Kenttäpelaajat
19Ikonen Jose
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit