KaDy - Mad Max (5 - 2)

Aika: 18.3.2018 13.30
Sarja: Pudotuspelit

(kuvat: Sami Virtanen)

KaDy kesti ennakkosuosikin paineet ja otti toisen kotivoiton Mad Maxista Futsal-Liigan puolivälierissä. Selvänä altavastaajana ottelusarjaan lähtenyt Mad Max laittoi kaiken peliin ja onnistui kaventamaan ottelun kaksi kertaa (2–1 ja 3–2), mutta KaDy hoiti ottelun lopulta rutiinilla ilman suuria tuskia.

Mikä ratkaisi

Lauantain avauspuolivälierässä ”Maxit” olivat onnistuneet pitämään Dynamon maaleitta koko ensimmäisen puoliajan, mutta sunnuntain ottelussa punamustat osuivat avauspuolikkaalla kahdesti.

Avausmaalin arkkitehtinä 7. minuutilla hääri Jukka Kytölä, joka haastoi sähäkästi oikealla laidalla ja tarjoili millintarkan poikittaissyötön ”luukulle”. Max-maalille toiseen osaotteluun vaihdettu Mikko Ananin ja alin puolustaja eivät ehättäneet katkoon ja Miika ”Maagi” Hosio ohjasi pallon takatolpalta vapaasti verkkoon.

Seuraavaksi KaDy kolisutteli vasenta tolppaa kolmeen otteeseen lyhyen ajan sisällä. Johto tuplaantui 18. minuutilla, kun Sergei Korsunov laukoi J. Kytölän luuppikulmasta kovan maannuoliaisen. Ananin torjui eteensä ja Kytölä ehätti ensimmäisenä karapalloon lakaisemaan sen kahdella kosketuksella nuottaan Max-puolustuksen keskeltä.

Samat miehet olivat maalinteossa toisella puoliajalla sekä pallonhallintahyökkäyksistä että erikoistilanteista. Sitä ennen sisukkaasti haastanut Mad Max onnistui kahdesti ohittamaan KaDyn Juha-Matti Savolaisen; maalinedustalta hyvin pelatun hyökkäyksen ”reboundista” kavensi espanjalainen pelaaja-valmentaja Alejandro Peris Mora, kaukolaukauksella hyvää playoff-sarjaa pelaava Matti Jussila.

Näiden kavennusmaalien välissä KaDy jauhoi hyvän pallonhallintajakson, jonka päätteeksi Mikko Kytölä tarjosi Hosiolle loistavan laukaisupaikan seitsemään metriin. KaDy ehti pitää turvallisen kahden maalin johtonsa vain minuutin ajan ennen Jussilan yllättävää kavennusta, johon seinäsyötön tarjoili Harri Matinaro.

Ottelu eteni pitkään Dynamon yhden maalin johdossa, ja yllätysmahdollisuus roikkui ilmassa. Dynamon rutiini ja monipuolisuus olivat kuitenkin liikaa valkeakoskelaisille ja 32. minuutilla Hosio naulasi hattutemppunsa täyteen. Syötön rajapotkukuviosta tarjoili jälleen Mikko Kytölä.

35. minuutilla syntynyt Jukka Kytölän taka-alakulmaan ampuma 5–2-maali oli lopullinen niitti Mad Maxin yllätyssaumoille. Maalia edelsi KaDy-nelikon upea, lähes saumaton 90 sekunnin pallonhallintajakso, joka sisälsi peräti 36 onnistunutta syöttöä omille. This is possession futsal!

Saappaat jalassa kaatuneen Mad Maxin ylivoimapyöritys ei tuonut kunnollisia maalipaikkoja; sen sijaan Hosion neljäs osuma ei ollut kuin senttimetrien päässä. Kaiken kaikkiaan Mad Max oli sunnuntain ottelussa huomattavasti vaarallisempi ja aktiivisempi kuin lauantaina: se onnistui tuplaamaan maalimääränsä ja luomaan vielä tukun muita tekopaikkoja. Ahdinkoon KaDy ei kuitenkaan joutunut vaan onnistui toistamiseen puristamaan marginaalin turvalliseksi kolmen maalin eroksi.

Ottelusarja on katkolla lauantaina 24.3. ja tarvittaessa heti perään sunnuntaina Valkeakoskella. Mahdollinen viides puolivälierä pelataan torstaina 29.3. Jyväskylän Monnarilla.

Erikoista

Mad Max saattoi hyötyä hieman parista armollisesta erotuomariratkaisusta: kapteeni Riku Raikko katkaisi kädellään vapauttavan syötön omalla rangaistusalueella ilman seurauksia eikä Kim Lingmanin raisusta Jani Korpelaan kohdistuneesta kokovartalopommista todennäköisesti ollut punainen kortti kaukana. Lingman selvisi kuitenkin haireesta varoituksella. Vastaavasti vieraiden Jesse Collin joutui jättämään kentän saatuaan kaiketi kontaktitilanteessa valitettavan osuman KaDy-kyynärpäästä.

Iltapäivän ottelu oli pitkän linjan oikeudenjakajan Sami Turusen jäähyväisottelu liigatasolla. KaDy toivottaa Samille hyviä jatkoja ja leppoisia ”eläkepäiviä” valiotuomarin toimesta!

Myöhemmin sunnuntai-iltana joutui myös rakas paikallisvastustaja Liikunnan Riemu jättämään jäähyväiset liigaparketeille, ainakin toistaiseksi. Futsal-Ykkösessä loistokauden pelannut Joutsan Seudun Pallo (KaDyn entinen farmiseura ja KaDy-ikoni Tarkko Savelan nykyinen seura) pudotti Riemun keskisuomalaisseurojen välisessä liigakarsinnassa suoraan kahdessa ottelussa.

Onnea ja tervetuloa Futsal-Liigaan, JoSePa!

Osanottomme ja tervetuloa tulevaisuudessa takaisin Liigaan, Riemu!

Päävalmentajan mietteitä

–  Olen aina silloin tyytyväinen kun voitamme, joten olen tyytyväinen tänään, summasi KaDyn montenegrolaisluotsi Vasko Vujović ottelun päätyttyä.

– Etkö ole pettynyt kahteen takaiskumaaliin? Vastustaja olisi voinut jopa tehdä useammankin maalin KaDyn lepsusta puolustamisesta.

–  Pari takaiskumaalia eivät tällaisessa ottelussa haittaa; ehkä meihin iski hyvänolontunne ja rentouduimme liikaa, jolloin vastustaja pääsi kahteen kertaan kaventamaan. Tiukemmissa otteluissa lepsuilua ei sallita sen koommin kuin halpoja takaiskumaalejakaan.

– Välieriinhän tässä ilmeisesti ollaan menossa kovaa vauhtia. Onko sinulla toiveita välierävastustajaksi: FC Kemi, SoVo, Ilves vai GFT?

Kysymys ei merkitse minulle tällä hetkellä mitään. En ajattele välieriä enkä välierävastustajia; ajattelen KaDya, Mad Maxia ja kesken olevaa ottelusarjaa, Vujović huomauttaa.

Tavoitteemme on nyt vain ensi viikonlopun kolmannessa ottelussa Valkeakoskella, jolloin haluamme naulata sarjan 3–0-lukemiin. Vasta sitten ajattelemme suurempia asioita kuten välieriä, Vujović summaa.