KaDy - Ilves FS (4 - 2)

Aika: 7.4.2018 17.00
Sarja: Pudotuspelit

Ilveksen takaa-ajoon jouduttiin, mutta kaatui se viimein!

Miesten Futsal-liigan välierät alkoivat Kampuksen Dynamon osalta kotivoitolla tuloksella 4-2 (0-2).  Täysi päivätyö oli kuitenkin Monnarin Hirviöluolassa tehtävä, sillä isännät joutuivat nousemaan kahden maalin takamatkalta voittoon.

Avauskentällisissä ei nähty mitään yllättävää, maajoukkuemiehiä vilisi kentällä ja ehkä jaloissa tuntui vielä jotain maajoukkueen Espanjan reissultakin, josta oli kotiuduttu vasta torstaina.

Isännille vaikea avauspuolikas

Ilves FS pääsi matsissa varsin hyvään alkuun. Prässi oli korkeaa ja nopeaa, ja KaDyn pallonhallintapyrkimys ajautui usein alaspäin valuneena varsin ahtaalle ja hieman riskaabeleihin tilanteisiin.

Vieraat menivätkin johtoon Juha-Pekka Torvisen maalilla ajassa 3:50. Syöttäjäksi merkittiin Jaakko Ahokas, joka pääsi pudottamaan pallon hyvään vetopaikkaan Torviselle.

Dynamo tuntui kuitenkin pääsevän peliin paremmin kiinni, ja pallonhallintajaksoista alkoi rakentua tekopaikkoja. Muutamia takatolppaa hiveltäviä laukauksia saatiin aikaan, ja Ilveksen maalin edessä yritettiin pienessä tilassa syötellä ja riplata tuikkauspaikkaa, mutta tuhannen taalan tonteille ei kuitenkaan päästy.

Seuraava rokotus tuli vastustajien kulmasta, jonka Antti Teittinen sai pelattua Juho Mäkiniemelle maalin eteen. Pallo pyöri juuri ja juuri maaliviivan yli vasemman tolpan juureen. Ajassa 17:32 vieraat siirtyivät 0-2 johtoon. Näissä lukemissa asteltiin pukukoppeihin puoliajalle.

Juha-Matti "Juppis" Savolaisen käynnistämä käänne

Kampuksen Dynamo oli kuitenkin toisella puoliajalla tehokkaampi. "Sege" Korsunovin tolppalaukaus oli lähimmilleen päästy paikka. KaDyn maalihanat avasi poikkeuksellinen maali, kun KaDyn Juha-Matti "Juppis" Savolainen huomasi Ilveksen maalivahdin olevan irti maalistaan ja sai komean potkunsa omalta maaliltaan uppoamaan vieraiden maaliin!
Joukkue ja Monnarin kotiyleisö räjähtivät juhlimaan tätä fantastista maalia. 26. minuutilla syntynyt kavennusmaali tuli just-in-time ja "Juppiksen" temppu sytytti koko hirviöbändin soittamaan one louder!
Vapautuneen Dynamon huikea kolmeminuuttinen alkoi Jani Korpelan onnistuneen laitahaaston jälkeen alakulmaan sijoittamalla maalilla ajassa 32:32. Luvut olivat tasan 2-2, ja ote tuntui kääntyneen selkeästi KaDylle. Seuraava maali olikin varsinaisen flow-tilan tulosta. Hyökkäypäässä nähtiin huikeaa KaDyn syöttöä ja liikettä, ja lopuksi Miika "Maagi" Hosio sai "Sege" Korsunovilta takatolpalle namupassin siirtää KaDy vaivattomasti johtoon ensimmäistä kertaa ottelussa. Minuuttiakaan ei kulunut, kun "Komik" Kytölä pelasi "Kajuk" Kytölän keskeltä nousuun ja toimittamaan pallon maaliin.
Ilves aloitti reikäpaitapelin heti tappioasemaan jouduttuaan. Viidellä pelaaminen pyöri vaarallisen hyvin, mutta KaDy onnistui kuitenkin torppaamaan pahimmat tekopaikat.
Pleijareiden tyyliin nähtiin aika fyysistä vääntöä ja kuumenneita tunteita. Ottelussa näytettiin keltainen kortti KaDyn Miika Hosiolle. Ilveksen Rafael Giorgio näki keltaista kaksi kertaa eli joutui näkemään myös punaista, kylläkin ottelun viimeisen minuutin aikana. Tämän jälkeen loppusekunnit seisottiin pelin ollessa käytännössä selvä.

Valmentaja Antti Syrjälän kommentit

Antti Syrjälä: "Upea nousu meiltä vaikean ensimmäisen jakson jälkeen. Teimme pelimme itse liian vaikeaksi. Ilves pääsi tekemään maalinsa sellaisista tilanteista, joita olimme aikoneet välttää. Johtoon päästyään Ilves taas pystyi käyttämään vahvuuttaan eli hyvää puolustustaan. Maalivahtimme Savolaisen fantastinen maali vapautti joukkuettamme, ja pelimme pääsi normaaleille urille."

Välierät jatkuvat heti huomenna toisella ottelulla, joka pelataan uuden systeemin mukaisesti myös KaDyn kotipelinä. Paras viidestä voittakoon ja pääsköön finaaleihin.