Aika: 8.4.2018 17.00
Sarja: Pudotuspelit

Dynamo kaatoi Ilveksen toistamiseen - finaalipaikka yhden voiton päässä!

KaDy - Ilves FS  3-0

Kampuksen Dynamon iltapuhde Futsal-liigan välierissä oli sunnuntaina lauantaita helpompi; Ilveksen esitys ei ollut likimainkaan yhtä ärhäkkä kuin lauantaina. KaDy vei ottelun nimiinsä maalein 3-0 ja tarvitsee enää yhden voiton finaalipaikan varmistamiseen.
Dynamo otti pelin tiukasti hallintaansa alkuminuuteilta asti ja loi useita vaarallisia tilanteita. Vasko Vujović peluutti ainoastaan maajoukkuemiehiä, joiden otteissa ei enää näkynyt torstaina päättyneen Espanjan reissun väsymys, vaan otteet olivat tutun varmoja ja taidokkaita.

Ilves antoi alussa Dynamon hallita parkettia ja nosti prässiään vasta 11. minuutilla. Kovaotteinen peli johti Ilveksen virhetilin täyttymiseen ja kortteihin. Dynamon ensimmäinen maali syntyi, kun 15. minuutilla Ilveksen Lassi Lintulalle nostettiin kortti. Vasko Vujović keräsi joukkueensa aikalisään, ja sen jälkeen Sergei Korsunov ampui vapaapotkun näyttävästi ylänurkkaan.
KaDy-Ilves-2VE-8.4.2018-hassakkaa.jpgDynamon ja Ilveksen play off -ottelut ovat olleet aina fyysisiä, eivätkä vuoden 2018 välierät ole tehneet poikkeusta. Kuvassa lähikontaktissa Ilveksen Akseli Tiensuu ja KaDyn Sergei Korsunov.
Vain minuuttia myöhemmin Ilveksen virhetili täyttyi, ja "Sege" Korsunov pääsi uudestaan kokeilemaan Ilves-vahti Leo Rantasen torjuntataitoja. Ne eivät riittäneet, vaan Korsunovin tulinen veto varmisti taukolukemiksi 2-0 Dynamolle.

Ilves päätyi pelaamaan ilman maalivahtia jo toisen puoliajan alkuminuuteilta lähtien. KaDy tiivisti omaa peluuttamistaan, ja kentällä työskentelivät lähinnä Mikko ja Jukka Kytölä, Miika Hosio, Jani Korpela ja Sergei Korsunov. Heidän lisäkseen kentällä nähtiin vain Markus Rautiainen. Ilveksen reikäpaitapeli tuotti pahimmillaan maalinedushässäköitä, joissa KaDyn maalivahti "Juppis" Savolainen sai kolhuja.

Miika Hosio pääsi kokeilemaan osumatarkkuuttaan tyhjään maaliin pallonriistonsa jälkeen 13. minuutilla, mutta osui vain tolppaan. KaDylla oli ottelun lopussa vielä tiukkoja hetkiä, kun Jukka Kytölälle tuomittu käsivirhe omalla rangaistusalueella tuotti rangaistuspotkun, jonka Tomi Lahtinen kuitenkin kolautti tolppaan.
KaDy-Ilves-2VE-8.4.2018-Loiske-varoitus.jpgIlveksen Tomi Lahtisen kortti oli samalla joukkueen ensimmäisen puoliajan kuudes rike, jolloin KaDyn Sergei Korsunov pääsi laukomaan 10 metrin vaparista 2-0-maalin.

KaDy sai virheensä täyteen pari minuuttia ennen loppua, mutta Ilveksen takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut heille kaivattua kavennusta, vaan sen sijaan "Maagi" Hosio pääsi pistämään pallon tyhjiin ja taululle loppulukemat 3-0.

Monnarin yleisöä lauantaina komealla roikotusmaalilla säväyttänyt "Juppis" Savolainen taas joukkueen tukipilareita. Hän oli tyytyväinen joukkueen otteisiin.
"Tämä oli hyvä peli meiltä joukkueena. Tehtiin hyvin töitä, puolustettiin yli 12 minuuttia alivoimalla. Ilves sai aikaan muuutama laukauksen, ei kovin vaarallisia paikkoja. Maalinedustalla oli törmäyksia ja joitain muita pieniä sattumuksia, ei mitään vakavaa, näitä sattuu. Olemme tehneet Dynamossa paljon töitä ja treenanneet kovaa, että jaksetaan pelit loppuun asti, ja hyvin kaverit jaksoivat."
Dynamon taival jatkuu lauantai-iltana Tampereella, jossa pelataan kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva välierä edelleen Ilvestä vastaan. Toisessa välieräparissa Sievi FS - Leijona Futsal on hieman yllättäen Leijona ottanut tiukan niskalenkin hallitsevasta mestarista kahdella vierasvoitolla. Myös tämä välieräpari saattaa ratketa ensi lauantaina Hämeen seudulla Leijonan kotiottelussa Akaassa.