Ilves FS - KaDy (1 - 4)

Aika: 14.4.2018 18.00
Paikka: Kauppi Sports Center, Tampere
Sarja: Pudotuspelit

Dynamo finaaliin! Ilves FS kaatui kolmannessakin välierässä, joten hirviölauma jatkaa kevättään puhtaalla voittosuoralla. Tampereen Kaupissa pelatussa ratkaisevassa välierässä KaDy oli parempi lukemin 1–4, mutta läpihuutojuttu voitto ei ollut, semminkin kun Ilves ehti tasoittaa pukukoppimaalilla juuri ennen taukosummeria. Toisella puoliskolla kovakuntoinen vierasjoukkue meni sitten laadukkaan rutiinin turvin menojaan.

FINAALIIN! Kuva: Leo Hynninen

Ennakkoasetelmat

Ilves ja KaDy ovat vuosien varrella pelanneet suuren määrän keskinäisiä otteluita. Tamperelaiset ovat vielä edellä voittojen määrässä, mutta viime kausilla asetelma on kääntynyt Dynamon eduksi. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä kolme vuotta sitten, silloinkin välierävaiheessa. Tuolloin Ilves onnistui nappaamaan yhden kotivoiton, mutta jyväskyläläiset etenivät finaaleihin.

Kuva: Omar Al-Ogaidi

Tämän kevään kaksi ensimmäistä välieräottelua pelattiin KaDyn kotiluolassa. Ensimmäisessä Ilves meni 0–2-johtoon, mutta isännät väänsivät tauon jälkeen rinnalle ja ohi. Toisessa pelissä tupsukorvat onnistuttiin jättämään nollille. Jyväskylän ottelut olivat kovaa play off -vääntöä, jossa ei korteilta vältytty.

Ilveksessä on Antti Teittisen ja Juha-Pekka Torvisen kaltaisia todella kokeneita pelaajia, mutta Vasko Vujović on pystynyt peluuttamaan läpi kauden maaotteluissa marinoituneista Suomen huipuista kasattuja kentällisiä. KaDy-kannattajien iloksi rosteri leveni kolmanteen välierään entisestään, kun runkosarjan viimeisessä ottelussa loukkaantunut Arash Muridiyazd palasi reilun kuukauden tauon jälkeen paitsi kokoonpanoon, myös isoon rooliin pelaavassa miehityksessä.

Mikä ratkaisi

Ilves aloitti ottelun sähäkällä korkealla prässillä eikä alkuun päästänyt vieraitaan helppoihin paikkoihin. Moni Dynamo-pyöritys ajautui lopulta puolittaiseen vetopaikkaan pienestä kulmasta tai yli päätyrajan. Isännät onnistuivat kaappaamaan alkuneljänneksellä itselleen muutaman potentiaalisen maalipaikan, kun KaDy imi prässiä syvälle omaan päätyyn välillä hieman riskaabelin näköisellä pelillä. Kuitenkin jo ensimmäisellä jaksolla todellisia maalipaikkoja siunaantui selvästi enemmän Dynamolle. Hyvinkin puolen tusinaa läpiajoa kilpistyi kuitenkin Leo Rantasen päteviin vastaantuloihin tai epäonniseen viimeistelyyn.

"Ara" tarjoilee, "Bambi" maalaa. Kuva: Omar Al-Ogaidi

Vieraat nousivat jakson puolivälissä kuskinpukille ja Rantanen joutui todella töihin. Ilmassa roikkunut avausmaali syntyi lopulta Sergei Korsunovin katkaistua Rantaselta lähteneen pallon keskiympyrässä. Tarkka syöttö Ilves-puolustuksen läpi boksissa selin maaliin pelaavalle ”Aralle”, siirto viereen avopaikkaan Jani Korpelalle ja pallo pitseihin.

Ex-KaDy Tomi Lahtisen vasen jalka onnistui kuitenkin kuittaamaan vieraiden momentumin hieman ennen taukosummeria. Puolustus ei aivan saanut katkottua lyhyttä kulmaa reunasta yli, ja Lahtinen pääsi tälläämään laidan tuntumasta kovan kudin takatolpan juureen.

Toinen puolisko alkoi siis tasatilanteesta ja varsin samannäköisenä kuin ensimmäinenkin. KaDyn alimmat pelaajat pitivät palloa lähellä omaa maalia ja saivat ärhäkän prässin niskoilleen. Parin minuutin jälkeen päästiin poimimaan hedelmät: ”Komik” Kytölä antoi omasta päädystä Miika Hosiolle diagonaalisyötön, jonka Torvinen katkoi. ”Maagi” kuitenkin taisteli pallon takaisin ja syötti sen keskelle, mistä”Bambi” Korpela pääsi merkkauttamaan toisen maalinsa.

Ilves otti viidennen kenttäpelaajan käyttöön seitsemisen minuuttia ennen ottelun päättymistä. Kenties paras tasoituspaikka osui kuitenkin nopeaan hyökkäykseen lähteneelle Lassi Lintulalle, joka pääsi nokakkain ”Juppis” Savolaisen kanssa. Kova veto suuntautui hieman ohi maalin.

Hieman myöhemmin M. Kytölä ja Hosio sotkivat tehokkaasti Ilveksen reikäpaitapelin rakentelun ja ”Komik” pääsi laukomaan tyhjiin. Kun vielä ”Juppis” roikotti käsistä yhden osuman, ottelun ja välieräsarjan voitto ja finaalipaikka oli varmistettu.

Kuva: Leo Hynninen

”Misterin” mietteitä

Päävalmentaja Vasko Vujović ei peitellyt tyytyväisyyttään pelin jälkeen:

– Olen hyvin onnellinen finaalipaikasta. Nyt on tilaisuus hengähtää ja palautua. Tulimme Tampereelle voittamaan ja teimme hyvää työtä: pysyimme rauhallisina loppuun saakka ja odotimme tilaisuuksia ratkaista. Tuloksia saadaan näin. Toki kummankin puoliskon alussa otimme riskejä, ja paikkojakin hukattiin, mutta se on normaalia, osa peliä.

– Ilves-välieräsarjassa ei ollut helppoja pelejä. Vastustaja on hyvin kokenut joukkue, joka on pelannut yhdessä vuosia. Mutta nyt nautitaan kevätauringosta ja katsotaan, kuka finaaleissa tulee vastaan.

Hienoa on myös koko joukkueen pelikunto. Olen hyvin iloinen että saimme takaisin Arashin, joka pelasi tänään hyvin.

Seuraava ottelu

Finaalisarja käynnistyy Jyväskylässä maanantaina 23.4. klo 18.15. Dynamon vieraaksi saapuu silloin joko Leijona Futsal tai Sievi FS. Toinen finaaliottelu pelataan vieraissa keskiviikkona 25.4., ja kuun viimeisenä viikonloppuna, lauantaina 28.4., polkataankin jälleen kotiparketilla.