KaDy - Leijona Futsal (8 - 3)

Aika: 23.4.2018 18.15
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit

Suomi on saamassa uuden futsal-mestarin, ja KaDy otti maanantai-iltana ensimmäisen ison askeleen sitä kohti. Leijona Futsal kaatui suvereenisti murskalukemin 8–3 (3–2) finaalisarjan avauksessa. Monnarin maanantai-illassa nähtiin vanhan sloganin mukaisesti komeita miehiä ja kauniita maaleja, tällä kertaa tavallistakin enemmän jälkimmäisiä.

Kuvat: Sami Virtanen

Asetelmat

Välierissä hallitsevan Suomen mestari Sievin pudottanut Leijona pelaa ensimmäistä kertaa kullasta; viime vuonna Akaaseen saatiin pronssia. Leijonalla on ollut hyvä hönkä päällä: joukkue on onnistunut houkuttelemaan kovan luokan pelaajia niin Tampereelta kuin Serbiastakin, ja tuloksia on tullut. Etenkin hyökkäysarsenaali on vaikuttava.

Viidettä finaalisarjaansa tahkoava KaDy on kauden mittaan onnistunut käytännössä kaikessa: voitetussa runkosarjassa tiputetut pisteet voi laskea kauneusvirheeksi, pleijareissa hirviölauma rymisteli ohi Mad Maxista ja Ilveksestä puhtaalla pelillä. Joukkueen puolustuspeli on ollut huikeaa, ja myös maaleja on syntynyt. Suomen paras puolustuspelaaja Jukka Kytölä on – ensimmäisen finaalin jälkeen – pudotuspelien pistepörssin kärjessä.

Viime kauden lopulla joukkueet kohtasivat välierissä, joita LeiF onnistui venyttämään viidenteen otteluun. Kuluvan kauden avauksessa valmiimpi KaDy kurmootti Leijonaa samoin lukemin kuin nyt ensimmäisessä finaalissa. Ja kauden lopulla kotiottelu oli sekin selkeästi Dynamon ilta: vieraiden Jussi Nyström ja Dušan Milojević onnistuivat hankkimaan ulosajotkin.

Maaginen Miika Hosio.

Mikä ratkaisi

Ottelu alkoi Dynamon Vasko Vujovićin käsikirjoituksen mukaan. Miika ”Maagi” Hosio tuntui ensimmäisellä vitosella olevan kaikkialla: liukumassa palloa LeiF-hyökkääjien jaloista, prässäämässä herkästi noussutta maalivahti Tuomas Kallioista ja sijoittamassa palloa nätisti tämän taakse – avausmaali syntyi minuutissa ”Kajuk” Kytölän erinomaisesta katkosta ja noususta.

Isäntäjoukkue piti ja pyöritti palloa, ja paine pysyi enemmän Leijona-päädyssä hyvän tovin. Joitakin kertoja akaalaiset onnistuivat ohittamaan prässin seinäsyötöillä, pitkillä palloilla ja Petri Grönholmin laadukkaalla pivot-pelillä, mutta etenkin ”Kajuk”, Jani Korpela ja viimeistään Juha-Matti Savolainen huolehtivat siitä, että viimeisellä kolmanneksella tilaa oli liian vähän maalintekoon. Tasoitus tulikin KaDyn kulmatilanteesta, jonka Grönholm haisteli ja ajeli yksin Savolaista vastaan.

Yllättäen ensimmäisellä puoliskolla nähtiin vielä kolme maalia, joista ensimmäinen nopeana kuittina tasoitukseen. ”Bambi” Korpela (alla) ja ”Maagi” Hosio tuikkasivat hallitut osumat suunnilleen samoilta sijoilta, ja puolisen minuuttia ennen taukosummeria Leijona aloitti yv-pyörityksen. Kuusi sekuntia ennen jakson loppua Jussi Nyström laukoi pienestä kulmasta ja pallo kimposi KaDy-puolustajan jalasta maaliin.

Pukukoppimaali ei Leijonaa pelastanut. Kun toista jaksoa oli pelattu kolmatta minuuttia, Dynamo aloitti erikoistilanteiden vyöryn, ja lopulta K. Kytölä osui sivurajatilanteesta LeiF-puolustuksen nukahdettua. Pari minuuttia myöhemmin Sergei Korsunov pommitti niin ikään sivurajasta luupatun pallon oikeallaan verkkoon.

Mika Jussila kavensi vielä kerran, mutta peli oli taputeltu jo hyvän aikaa ennen loppuhetkiä. Vaikka maaleja nähtiin suuri määrä, jälkikäteen voi todeta ensimmäisen puoliskon sanelleen asetelman, semminkin kun Leijonakaan ei toistaiseksi pystynyt kilpailemaan Dynamon kautta määritelleessä kuntokilpailussa. Keskiviikkona akaalaisten on onnistuttava tilkitsemään oma pää paremmin ja löydettävä isompi vaihde KaDy-puolustuksen puhkomisessa, mikäli he mielivät tasoittaa sarjan. Ja osaajiahan Leijona-leiristä löytyy. Maanantaisen perusteella on kuitenkin varsin mahdollista, että mestaruus on ratkaistavissa Jyväskylään jo seuraavassa kotipelissä lauantaina.

Misterin kommentit

– Sarjan ensimmäinen peli on aina hankala, mutta erittäin tärkeä – minulle se tärkein. Voiton jälkeen seuraava on rennompi. Tänään annoimme jokusen lahjamaalin, mutta hallitsimme peliä. Etenkin toinen puolisko oli meidän. Siitä näki yhdeksän kuukauden työn ja sen, kuinka valmiita olemme pelin joka osa-alueella.

– Ennen keskiviikkoa meillä onkin aikaa rentoutua ja palautua. Toivottavasti lauantaina päästään ratkaisemaan mestaruutta.