KaDy - Leijona Futsal (3 - 4)

Aika: 28.4.2018 15:45
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit


KaDyn kiri ei riittänyt - Leijona vei kolmennen finaalipelin

Futsal-Liigan kolmannessa finaalissa Leijona Futsal onnistui ottamaan vierasvoiton Jyväskylässä. Loistavaa futsal-viihdettä tarjoiltiin kaikkien aikojen Suomi-futsalin ennätysyleisölle. Kotiyleisön kannustus oli tapissaan ja hirviöjengi kiittää siitä mitä nöyrimmin.
KaDy-LeiF-28.4.2018-KOMIK-kuvaJiriHalttune.jpg

Leijonalle hyvä ensimmäinen puolikas

Ainoa poikkeama kauden normaaleihin avausvitjoihin oli LeiFin Petri Grönholm puuttuminen avauksesta ja rosterista alaraajavamman takia. Pelin alkuminuutit jatkuivat Iittalan tyylisenä mittelönä, LeiF pudotti nelikkonsa varsin alas, kun KaDyn pallonhallinta lähti liikkeelle. LeiFin prässinpurku maalivahtia käyttäen jatkui edelleen.

Mikko "Komik" Kytölä sai kuudennella minuutilla pallon pivotpositioon, josta vielä kääntyi laukaisemaan oivasti suoraan, mutta Laine oli maalillaan hereillä. Hetkeä myöhemmin LeiF onnistui prässinpurkunsa jälkeen saamaan pallon Miikka Hurmeelle vasempaan laitaan, joka toimitti pallon takatolpalle Jirka Järvelle, jolle jäi helppo tehtävä pistää pallo maaliin ja 0-1 taululle.

Markus "Rage" Rautiainen oli pääsemässä 9. minuutilla 1 vs 1 voitetun haaston jälkeen karkuun ja nokikkain Laineen kanssa, Laine tuli kauas vastaan onnistui katkaisemaan vaarallisen tilanteen. KaDyn erikoistilanteista vaarallisin nähtiin, kun noin 'kymppi' pelattuna Miika "Maagi" Hosio sai kulmapotkusta pallon keskelle LeiFin muotoa, mutta ohjaus meni hieman ohi Laineen maalin. Aivan perään "Maagi" pommitti läheltä pivotpudotuksesta ja Laine sai vaivoin torjuttua pallon jalkansa alle. Perään loisti Juha-Matti "Juppis" Savolainen torjumalla hypäten vaarallisen puskun pitkästä avauksesta,
16. minuutilla Dusan Milojevic onnistui haastoillaan saamaan vasemman jalan laukauksen keskisektorilta ja vei vieraat 0 - 2 johtoon.

Varsin fyysistä meininkiä nähtiin ja virhetili täyttyikin LeiFillä, mutta kuudetta rikettä ei tapahtunut.
 

KaDyn kirivaihe

KaDy aloitti kirin toisella puoliajalla. KaDyn lähti hyvällä vauhdilla tutusti pyörittämään peliä. Puoliajan alkuun nähtiinkin "Komikin" tykki ylärimaan. LeiF sai myös hyvän hyökkäyksen ja pelattua laukauspaikan, niin että "Juppis" oli jo ulkona maaliltaan. KaDyn pelastajaksi tuohon tilanteeseen maaliviivalle oli ehtinyt Jani Korpela, joka blokkasi Mika Jussilan vedon.

KaDy aikaan muutamia maalinedustilanteita ja vaarallisen vaparikuvion, josta pallo ajautui kuitenkin LeiF-pelaajan kautta ohi maalin. Tästä seuranneesta kulmapotkusta viimein Monnarin kotiyleisö pääsi räjähtämään, kun Jani "Bambi" Korpela ohjasi "Komikin" syötön maaliin ajassa 27:57.
KaDy-LeiF-28.4.2018-BIMBO-kuvaJiriHalttune.jpg
LeiFin Jovan Stankovic onnistui kuitenkin viemään vieraat uudestaan kahden maalin johtoon. Kulmaluuppiin pamautettu volley oli todella hieno laukaus.

KaDy kavensi pian uudestaan Sergei Korsunovin vapaapotkulla, joka upposi suoraan maaliin vastaan lähteneen Juho Laineen jalkojen välistä.

KaDy jatkoi vimmatusti tasoitusmaalin hakemista koko jälkimmäisen puolikkaan. Kohtuullisia paikkoja saatiin rakennettua, mutta loistavan ottelun pelannut Juho Laine onnistui useissa torjunnoissaan. LeiF myös jatkoi vaarallisia vastahyökkäyksiään, joista yhdestä korttitili karttui sekä LeiFin Stankovicillä, että KaDyn "Bambi" Korpelalla. Pitkien pallonhallintahetkien sijasta nähtiin aika paljon päästä päähän menevää katkonaista peliä.

Dusan Milojevic
pääsi Jovan Stankovicin laukauksen jälkeisestä riparista viemään tilanteeksi 2-4 kaksi minuuttia jäljellä. Jukka Kytölä onnistui vielä 18 sekuntia ennen loppua KaDyn pelatessa viidellä kenttäpelaajalla kaventamaan tilanteeksi 3-4, mutta aika ei enää millään riittänyt tasoitukseen.
 

"Mikä ratkaisi?" ja Vaskon kommentit

KaDy ei ensimmäisellä puolikkaalla onnistunut tutun tiukassa puolustuksessa, ja viimeistelyssä oli vaikeuksia tai niiden esteeksi muodostui loistavan pelin pelannut LeiFin Juho Laine. Paikkoja kuitenkin syntyi ja joukkue lähtee luottavaisin mielin Vaskon johdolla voittamaan vieraspelin Iittalassa vapunaattona.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović kommentoi:

"Annoimme muutaman erittäin halvan maalin. Pelaamisemme oli hieman liian jännittynyttä ja keskittymisessämme oli parantamista. Teimme virheitä ja ne nyt maksoivat liikaa. Nyt keskitymme maanantaihin ja voittamaan vieraissa. Kyse on kuitenkin pienistä asioista ja keskittymisestä."


Palkitut:

KaDy: Jani Korpela

Leijona: Juho Laine

Yleisöä: 1150

(Monnari loppuunmyyty, Suomen futsalin yleisöennätys)

Seuraava ottelu:

4. finaali Leijona Futsal  KaDy

ma 30.4. klo 18.15, Iittala-halli

(Yle TV2 ja Yle Areena)

KaDyn fanibussi Iittalaan 14.30 Monnarilta: seuraa KaDyn tiedotusta!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 105:49Järvi JirkaHurme Miikka
0 - 215:32Milojević DusanHurme Miikka
1 - 227:57Korpela JaniKytölä Mikko
1 - 328:50Stanković Jovan Ahonen Tatu
2 - 330:47Korsunov SergeiEi syöttäjää
2 - 438:11Milojević DusanStanković Jovan
3 - 439:42Kytölä JukkaHosio Miika
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
21:00Laine JuhoKeltainen
27:00Elbeller YasarKeltainen
30:00Jussila MikaKeltainen
31:00Hosio MiikaKeltainen
32:00Stanković JovanKeltainen
32:00Korpela JaniKeltainen
35:00Korsunov SergeiKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit