KaDy - JB Futsal Gentofte (2 - 3)

Aika: 12.8.2018 15:30
Paikka: Frederikssund Hallen
Sarja: Nordic Champions Cup


Nordic Champions Cup

su 12.8.

Frederikssund, Tanska

Kampuksen Dynamo – Jægersborg Futsal Gentofte 2–3 (2–3)

NCC_final_JB_set_piece_KaDy_defends.jpg

KaDyn puhdas tappioton sarja Nordic Champions Cupeissa (2015 ja 2018) katkesi sunnuntain finaalissa Tanskan mestari JB Futsal Gentoftea vastaan. KaDy sortui heikkoon alkuun ja tehottomuuteen maalipaikoissa, joten tiiviisti puolustanut JB Futsal kruunattiin Pohjoismaiden mestariksi.

Jo parin hyökkäyksen jälkeen tulostaululle merkittiin Gentoften johtomaali. Tanskalaiset purkivat KaDy-prässin pitkällä ja tarkalla pystypallolla, johon Zakaria ”Zaki” El-Ouaz ehätti ennen Kristijan Radinia sijoittaen kuulan ohi Juha-Matti Savolaisen.korpela-2017-18.jpg

Alle minuutin sisällä johto tuplaantui. Jälleen tanskalaiset käyttivät pitkää pystypalloa prässinpurkuun; ensimmäisen pystypallon Jani Korpela (oik.) vielä katkoi. Seuranneesta sivurajakuviosta Gentofte pelasi diagonaalipallon syvään, josta tehot 0+2 kerännyt Kevin Jørgensen tarjoili pystyjuoksuun karanneelle Mads Falckille, joka pääsi aivan vapaasti laukomaan keskisektorilta maaliin. KaDy-puolustukselta kaksi täyttä nukahdusta 75 sekuntiin ja peli oli 0–2.

komik-2017-18.jpgKaDy kavensi lukemat 1–2:een onnistuneella vapaapotkukuviolla. Puolustuspäässä ajoittain eksyksissä ollut ”Kiki” Radin syötti takatolpalle, josta Korpela vapaasti puttasi pallon sisään. KaDyn takaa-ajo ja hyvä pallonhallinta 5–6 avainpelaajan rotaatiolla eivät tuoneet tasoitusta, vaan seuraavan maalin teki JB Futsal Gentofte. Jälleen kerran kuviona oli oikea-aikainen prässinpurku pystypallolla ja terävä, hyvin ajoitettu pystyjuoksu läpi KaDy-puolustusnelikon. Viimeistelykin oli huippulaatua: Tamir ”Fakir” Shkolnik chippasi pallon kauniisti kaaressa yli vastaan tulleen Savolaisen ja tanskalaisyleisö sai aihetta hurraamiseen.

Vain 26 sekuntia myöhemmin KaDy myllytti JB-puolustuksen hajalle. Pivotina vahvasti häärinyt Korpela jakoi oikea-aikaisen sivuttaissyötön, josta Mikko Kytölä (vas.) laukoi etutolpan kautta KaDyn taas maalin päähän.

Lopun ottelusta KaDy oli takaa-ajajana: pallollista peliä selvästi hallinneiden punamustien tasoitusmaali näytti olevan vain ajan kysymys. Enempää maaleja ei Dynamon kunniakkaasta takaa-ajosta ja JB Futsalin muutamasta vaarallisesta vastahyökkäyksestä huolimatta kuitenkaan nähty avauspuolikkaalla sen koommin kuin toisellakaan puoliajalla, joten PM-turnaukseen ennakkosuosikkina lähtenyt Dynamo jäi hopealle vahvojen, yksilöiltään taitavien ja kollektiivisesti hyvin puolustaneiden tanskalaisten taakse.

Jægersborg Futsalin PM-kulta on Tanskalle ensimmäinen; norjalais- ja suomalaisjoukkueilla NCC-mestaruuksia on kolme ja ruotsalaisilla yksi. Mikään seurajoukkue ei ole vienyt mestaruusturnausta nimiinsä kahdesti, vaan kaikki kahdeksan titteliä ovat matkanneet eri seuroille.

jb-nordiccup-12-08-2018-arthurcammelbeeck-034-stor-cp-300x200.jpg

Maanantaina aamuyöstä kotiin palaavalle KaDylle PM-turnaus oli arvokasta oppia kolmen ottelun intensiivisestä turnausviikosta, sillä jyväskyläläiset matkaavat elokuun lopussa futsalin UEFA:n Mestarien Liigan karsintoihin Wiener Neustadtiin. Siellä Suomen mestareita on vastassa isäntäjoukkueen lisäksi Norjan mestari Sandefjord sekä Andorran mestari Encamp. Vain lohkovoittaja jatkaa Mestarien Liigan Main Roundille, 32 parhaan joukkoon.

(kuva mestareista: Arthur J. Cammelbeeck (lähde))

Kahden vuoden jatkosopimuksen KaDyn kanssa solminut päävalmentaja Vasko Vujović kommentoi turnauksen antia tuoreeltaan:

- Olemme uusiutunut joukkue, jossa on paljon uusia pelaajia kokeneiden lisäksi, joten en odottanutkaan Nordic Cupista läpihuutojuttua. Koko uusiutunut joukkue tarvitsee lisää aikaa hitsautuakseen.

- Annoimme heti alussa heti kaksi halpaa maalia ja tanskalaiset saivat hurmoksen päälle, joten finaalin alku oli katastrofi. Tässä asiassa meidän tulee seuraavaksi katsoa peiliin. Jouduimme heti epätasapainoon ja takaa-ajoasemaan. Kavensimme kahdesti, mutta se ei riittänyt. Finaali ei ollut parasta mahdollista peliä meiltä.

- Olemme nyt kokemusta rikkaampia, palaamme Jyväskylään harjoittelemaan ja keskitymme asioihin, joita meidän pitää parantaa ennen Champions Leaguen karsintaa. Tarvitsemme lisää aikaa ja kärsivällisyyttä, jotta joukkueen yhteispeli paranee.

 NCC_2018_aikalisa.jpg

PM-turnauksen loppusijoitukset:

  1. Jægersborg Futsal Gentofte (DEN)
  2. Kampuksen Dynamo (FIN)
  3. IFK Uddevalla Futsal (SWE)
  4. Örebro Futsal Club (SWE)
  5. FC Kemi (FIN)
  6. FC Fjordbold (DEN)

Seuraava ottelu:

la 18.8. klo 14:00 Ilves FS  KaDy

harjoitusottelu, Tesoma

OBS!

Kaudesta 201819 alkaen KaDyfutsal.net tilastoi otteluissa pelanneiksi koko kokoonpanon, myös vaihtopelaajat jotka eivät käyneet kentällä ("subs not used"). Kausina 200918 otteluraporttien kokoonpanoihin tilastoitiin vain kentällä käyneet pelaajat.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 100:35El-Ouaz ZakariaJørgensen Kevin
0 - 201:13Falck MadsJørgensen Kevin
1 - 204:18Korpela JaniRadin Kristijan
1 - 313:17Shkolnik TamirCorlu Azad
2 - 313:43Kytölä MikkoKorpela Jani
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Korpela JaniKeltainen
00:00Corlu AzadKeltainen
00:00Takala MikkoKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Salpakari Verneri
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
21Hoppula Hermanni
Kenttäpelaajat
22Heikkilä Tuomas
Maalivahdit
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit