KaDy - Sandefjord Futsal (NOR) (2 - 0)

Aika: 30.8.2018 19.00
Paikka: SHS Wr. Neustadt Dr. Fred Sinowatz Schule
Sarja: UEFA Futsal Champions League


KaDy voittoon Norjan mestarista viime sekuntien maaleilla – jatkopaikka futsalin Mestarien Liigassa varmistui myöhemmin illalla!

KaDy jatkaa futsalin Mestarien Liigaa Wiener Neustadtin karsintalohkossa puhtaalla pelillä. Torstai-illan jännärissä puna-mustaraidat kukistivat Norjan mestari Sandefjord Futsalin todellisen asemataistelun päätteeksi. KaDy osui kahdesti ottelun päätösminuutilla ja loppunumerot rustattiin futsalin historiankirjoihin luvuin 2–0 (0–0).

Sandefjord-peli-Sege-pallossa-30.8.2018-505px.jpgKaDy törmäsi Sandefjord-pelissä aikamoiseen lihamuuriin. Korsunov pallossa.

Ottelu eteni lähes koko 40-minuuttisen äärimmäisen tarkkana ja riskittömänä puolustustaisteluna, jossa ei huippumaalipaikoilla juhlittu kumpaankaan suuntaan. KaDy hallitsi odotuksenmukaisesti 75-prosenttisesti palloa, mutta norjalaisten puolustusnelikko oli erittäin tiivis ja organisoitu eikä Dynamo saanut sitä puhkottua toivottuun malliin. Pallon saatuaan Sandefjordkin väläytteli pelillistä osaamistaan ja vahvaa yksilötaitoa Niklas Espegrenin ja kapteeni Sindre Svadbergin johdolla, mutta hyvin organisoitunut KaDy piti norjalaiset poissa parhailta maalipaikoilta.

Muutamia laukauksia nähtiin molempiin päätyihin, mutta maalivahdit Juha-Matti Savolainen ja virkaveli Andreas Ajer hoitelivat ne väljemmille vesille. Rikkeet olivat niin ikään vähissä eikä joukkueiden virhetili täyttynyt kummallakaan puoliajalla.

Sandefjord-peli-Kiki-pallossa-30.8.2018-505px.jpg

Sandefjord puolusti erittäin kurinalaisesti viime hetkiin saakka. Dynamon Radin pallossa.

KaDy jaksoi turhauttavasta tehottomuudestaan huolimatta uskoa kärsivällisesti omaan pelifilosofiaansa. Viimeisellä peliminuutilla se palkittiin ja kuparinen viimein rikkoutui. Ajassa 39.15 KaDy sai rajapotkun ja valmentajavelho Vasko Vujović käytti viimein ainoan aikalisänsä. Sovitusta erikoistilannekuviosta Jukka Kytölä syötti blokin ohi Kristijan Radinille, jonka tulinen vasuri painui verkon perukoille.

Sandefjord-peli-juhlintaa-30.8.2018-505px.jpg

"Kiki" Radin päästi KaDyn piinasta.

Sandefjord oli käyttänyt aikalisänsä aiemmin, joten he ottivat välittömästi lentävän maalivahdin käyttöönsä viimeisille sekunneille. 40 sekunnin norjalaispyöritys tuotti pari laukaisupaikkaa, mutta KaDyn maali pysyi koskemattomana.

Viimeisen blokatun norjalaislaukauksen jälkeen Jukka Kytölä onnistui roikottamaan omalta päätyviivalta täydellisen, kattopalkkeja hipovan kaaripallon, joka upposi harmonisesti 40 metrin päähän tyhjään norjalaisnuottaan: loppunumerot 2–0 Dynamolle.

 – Aivan huikeat fiilikset pinnassa, ison urakan parketilla huhkinut Jukka Kytölä totesi pelin jälkeen.

– Norjalaisille hatunnosto todella kovasta ja kurinalaisesta puolustustaistelusta; tuota sumppua ei ollut helppo ohittaa. Vasko [Vujović] valoi meihin uskoa ja painotti erikoistilanteiden tärkeyttä ja lopulta saimme viimeisestä erikoistilanteesta pelattua ”Kikille” [Radin] paikan hyvälle laukaussektorille, Kytölä erittelee.

Sandefjord-peli-tunnelma-30.8.2018-505px.jpg

Jukka Kytölän maalin jälkeen tunnelma oli jo vapautunut.

– Totta kai tuntui hyvältä katsoa, kun roikku omalta päätyrajalta uppoaa pitseihin, Kytölä kommentoi viime sekuntien huikeaa osumaansa.

– Mutta vielä paremmalta tuntui voitto ja sen myötä tieto siitä, että jatkopaikka Mestarien Liigassa on nyt todella lähellä. Aika pieleen ja ristiin saisivat lohkon viimeiset pelit mennä, että tästä vielä pudottaisiin, mutta katsotaan ja pelataan nyt pelit loppuun asti, laji-ikoni Kytölä päättää.

Koska neljän joukkueen karsintalohkosta vain voittaja etenee jatkoon Main Roundille, ei KaDyn jatkopaikka ole kahden voitonkaan jälkeen aivan varma – ainakaan ennen torstai-illan viimeistä tulosta.

Viimeisessä ottelussa lauantaina (klo 19.00 Suomen aikaa) KaDy kohtaa Javier Saviolan tähdittämän Andorran mestarin FC Encampin. Tasapeli tai voitto andorralaisista vie suomalaiset varmasti jatkoon (7 tai 9 pistettä ja varma lohkovoitto).

Torstain myöhäisillassa ovat vastakkain keskiviikon avausottelunsa hävinneet nollakerholaiset FC Encamp ja 1. FC Allstars Wiener Neustadt, joista jälkimmäinen ei voi enää nousta lohkovoittajaksi edes 6 pisteellä. Jatkopaikkaa tavoittelevat siis teoriassa toistaiseksi KaDyn lisäksi FC Encamp ja Sandefjord.

Lisäys to 30.8.2018 klo 23:

Allstars Wiener Neustadt voitti illalla FC Encampin, joten KaDyn lohkovoitto ja jatkopaikka ovat varmistuneet!

KaDy pelaa Mestarien Liigan Main Roundilla 3.–6.10. Kroatian Makarskassa. Lisätietoa myöhemmin.

Group 6: Aktobe (KAZ), Novo Vrijeme Makarska (CRO, hosts), Preliminary round winner Group B (KaDy, FIN), Preliminary round winner Group I (TMC Tbilisi, GEO)

Seuraava ottelu

UEFA Champions League, Preliminary Round

Wiener Neustadt

la 1.9. klo 19.00 (Suomen aikaa)

FC Encamp (AND) KaDy

partners-AUSTRIA.jpg

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 039:18Radin KristijanKytölä Jukka
2 - 039:56Kytölä JukkaEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
17Intala Tero
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit