FC Encamp (AND) - KaDy (0 - 9)

Aika: 1.9.2018 19:00
Paikka: SHS Wr. Neustadt Dr. Fred Sinowatz Schule
Sarja: UEFA Futsal Champions League


KaDy puhtaalla pelillä futsalin Mestarien Liigassa – Andorran mestari kaatui 9–0


KaDy jatkaa futsalin Mestarien Liigassa puhtaalla pelillä. KaDyn lohkovoitto Preliminary Roundin karsintalohkossa B oli varmistunut jo ennen viimeistä ottelupäivää lauantaita. Viimeisessä ottelussa Dynamo laittoi Andorran mestarin FC Encampin halki, poikki ja pinoon maalein 0–9 (0–5).

Andorralaiset pyrkivät rikkomaan peliä ja hakivat kiivaasti maalia yksilötaidon turvin. KaDyn organisoitu puolustus- ja hyökkäyspelaaminen olivat kuitenkin joka osa-alueella edellä Avauspuoliaika oli rikkonainen ja molempien joukkueiden virhetili tuli täyteen jo varhain. KaDyn ykköspyssy Kristijan Radin osui 10 metrin täplältä 10. minuutilla, mutta Encampin Javier Saviola (ex-Barcelona, ex- Real Madrid jalkapallossa) joutui toteamaan KaDy-maalivahti Niila-Ville Laitisen paremmakseen.

Encamp-peli-RADIN-1.9.2018.jpgKristijan Radin tälläsi ottelussa kaksi rankkaria FC Encampin  pitseihin nostaen kokonaissaldokseen viisi osumaa turnauksessa.

Yksi osuma syntyi Arash Muridiyazdin ja Joona Valkaman orkestroimasta vastahyökkäyksestä, jonka päätteeksi Encamp-puolustaja ohjasi pallon omaan maaliin. Myös Kytölän veljekset Jukka ja Mikko tekivät maalin mieheen. Jukka Kytölälle peli oli toistaiseksi viimeinen KaDy-paidassa, sillä hän siirtyy maanantaina Italian Serie A2-seura Mantovan riveihin. Jäähyväispuhe hotellin illallisella ottelun jälkeen oli täynnä tunnetta ja rakkautta.

Encamp-peli-MAALI-1.9.2018-505px.jpgKaDy-kapteeni Mikko Kytölä suhautti Mestarien liigan ehtooseensa yhden kihauksen.

Puoliajalle mentiin Dynamon selvässä 0–5-johdossa, jossa oli kuitenkin Pyrrhoksen voiton maku: joukkueen ehdoton avainpelaaja Jani Korpela katseli keltaista korttia kahdesti ja joutui suihkuun 17. minuutilla vain pari minuuttia huiman soolomaalinsa jälkeen. KaDy tylsytti FC Encampin kaksiminuuttisen 4 vs. 3-ylivoimapelin rutiinilla, mutta Korpela on pelikiellossa tärkeän seuraavan Champions League -pelin (3.10. Nova Vrijeme Makarska).

Encamp-peli-BIMBO-1.9.2018-505px.jpgJani Korpela kunnostautui monessa illan ottelussa. Tuomarilinja puhutti ja varsinkin ensimmäisestä keltaisesta kortista riitti Dynamon leirissä pitkään parranpärinää.

Toisella puoliajalla KaDy hillitsi rikkeensä, selvitti andorralaisten alkurymistyksen puhtain paperein ja pelasi taktisesti viisaasti ottelun loppuun. Lisämaaleja namuteltiin kolmen nätin vastahyökkäyksen seurauksena; tekijöinä Muridiyazd, ensimmäisen maalinsa KaDy-paidassa tehnyt Tero Intala sekä Nikola Vidaković. Loppunumerot 0–9 niittasi Radin 10 metrin rangaistuspotkusta.

KaDy voitti Wiener Neustadtissa pelatun B-lohkon puhtaalla kolmen voiton sarjalla ja maalierolla 15–1. Karsinnan ainoa takaiskumaali tuli avausottelun avauspuoliajalla onnekkaalla kimmokkeella kahdesta omasta puolustajasta, joten KaDy-puolustuksen voidaan sanoa onnistuneen hyvin tässä vaiheessa. Hyökkäystehoissa ja rikekontrollissa jäi toki parannettavaa reilusti.

Yksi illan suurista onnistujista oli kaksi ensimmäistä Mestarien liiga -peliä huilannut maalivahti ja seuraikoni ”Nippe” Laitinen.

”Oli mahtavaa pelata ensimmäinen henkilökohtainen europeli ja ja oma peli kulkikin tosi hyvin”, pohti nollapelin kirjannut Laitinen ottelun jälkeen.

Encamp-peli-NIPPE-1.9.2018-505px.jpgKaDyn maalilla uurastanut Niila-Ville Laitinen nollasi koko FC Encampin leirin.

”Tuli otettua tuon Saviolan kaverin rankkariin tuplatorjunta ja sitä ennen pari maukasta lähitorjuntaa. Nolla pysyi omassa päässä, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Koko joukkue onnistui puolustussuuntaan hyvin ja sain olla paljon jalallakin mukana hallitussa prässinpurussa”, Laitinen jatkaa.

”Bimbon [Korpela] tuleva pelikielto tietysti harmittaa, mutta tärkeintä on että ollaan jatkossa ja jatketaan Mestarien Liiga -taivaltamme Kroatiassa lokakuussa”, Laitinen päättää.

KaDyn lohko Mestarien Liigan Main Roundilla pelataan 3.–6.10. Kroatian Makarskassa seuraavasti (Suomen aikaa):

ke 3.10. Nova Vrijeme Makarska (CRO) – KaDy (FIN) 21.30
to 4.10. KaDy (FIN) – Aktobe (KAZ) 19.00
la 6.10. TMC Tbilisi (GEO) – KaDy (FIN) 19.00

Kotimaisessa Futsal-Liigassa KaDyn sarja-avaus on sunnuntaina 30.9., jolloin Monnarilla nähdään Ylen tv-otteluna uusinta kevään finaaliparista KaDy – Leijona (Akaa). Sitä ennen perjantaina 14.9. sama pari mittelee syksyn ensimmäisestä pokaalista Supercupin finaalin merkeissä Jyväskylän Monnarilla.

Seuraava ottelu

pe 14.9. klo 19.00, Monnari, Jyväskylä

Supercup

KaDy Leijona Futsal

KaDy kiittää kaikkia mukana olleita yhteistyökumppaneitaan ja seuramme Euroopan valloitus jatkuu lokakuun alussa Kroatiassa pelattavalla Champions Leaguen Main Roundilla!

partners-AUSTRIA.jpg

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 103:06Kytölä JukkaKorpela Jani
0 - 2 (om.)05:56FC Encamp o.m.Ei syöttäjää
0 - 308:54Kytölä MikkoRadin Kristijan
0 - 4 (rp)09:09Radin KristijanEi syöttäjää
0 - 514:52Korpela JaniEi syöttäjää
0 - 631:29Muridiyazd ArashKytölä Jukka
0 - 733:55Intala TeroKytölä Mikko
0 - 835:01Vidaković NikolaKytölä Jukka
0 - 9 (rp)37:41Radin KristijanEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Rojas FloresKeltainen
00:00Carlos BarbosaKeltainen
00:00TanoKeltainen
00:00Korpela JaniKeltainen
00:00Korpela JaniKeltainen
00:00Korpela JaniPunainen
00:00Radin KristijanKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
17Intala Tero
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit