Novo Vrijeme Makarska (CRO) - KaDy (6 - 1)

Aika: 3.10.2018 21.30
Paikka: Makarska, Kroatia
Sarja: UEFA Futsal Champions League

KaDy aloitti futsalin Mestarien Liigan Main Roundin Kroatian Makarskassa ennakolta tappiollisesti.  Keskiviikon myöhäisillan kohtaaminen isäntäjoukkue Novo Vrijeme Makarskaa vastaan oli ennakolta reissun vaikein ottelu, sillä Dynamolla oli paitsi tiistain matkarasitus kropassaan myös Jani Korpelan pelikielto päänvaivanaan. Balkanin niemimaan huippupelaajista ja parista brassivahvistuksesta koostuvalla Kroatian mestarilla oli puolellaan myös kotiareena ja suurella sydämellä mukana elävä kotiyleisö, joten KaDy lähti avausotteluunsa selvästi haastajan asemasta, tietoisena siitä, että taktisesti onnistuneella ja tarkalla pelillä olisi mahdollisuudet yllätysvoittoon tai -tasapeliin.

KaDy pysyi pitkään mukana ottelussa ja puolusti tarkkaan, mutta joka osa-alueella vahva isäntäjoukkue Novo Vrijeme paineli lopulta 6–1-voittoon. Avausmaali tuli 3. minuutilla erittäin kovapotkuisen Vedran Kazazićin lapikkaasta juonikkaasta vapaapotkukuviosta, jossa sekä antaja että laukoja olivat selin maaliin. Muurista ja vasemmasta alakulmasta löytyi juuri pallon mentävä aukko. 8. minuutilla Tero Intala suti pallon maalinsuulta verkkoon Mikko Kytölän kulmapotkusta täysin hölmistyneen kroaattipuolustuksen ja maalivahti Filip Baškovićin keskeltä.

Tero Intala sai kunnian latoa seurahistorian ensimmäisen UEFA Futsal Mestarien liigan maalin.

Pelin kulku näytti siltä, että isäntäjoukkue hallitsi palloa ja laukoi ahnaasti, mutta Dynamo maalivahti Juppis Savolaisen johdolla pystyi pitämään lukemat tasoissa. KaDyn pallollinen peli omalla puoliskolla oli kuitenkin pykälän verran liian uhkarohkeaa, mikä johti erinomaisesti organisoituneen kotijoukkueen prässin alla pariin pahaan pallonmenestykseen. Yhdestä sellaisesta KaDyn Kristijan Radinin viimevuotinen seurakaveri Saša Babić teki isännille 2–1-johto-osuman. Kotiyleisö mylvi puoliajan päätösminuuteilla Dynamolle kuudetta rikettä, mutta tuomarit eivät reagoineet 50–50-vääntötilanteisiin. Näissä toiveikkaissa lukemissa siirryttiin tauolle.

Toisella puoliajalla Dynamo sai pelillisesti vahvan alun, mutta maalipaikoille pääsy slovenialaisen huippupohjapelaaja Igor Osredkarin johtamaa puolustusta vastaan oli vaikeaa. 26. minuutilla Novo Vrijeme sai pitkän pallonhallintahyökkäyksen, jonka päätteeksi pallo pelattiin kärsivällisesti hienolla syöttökombinaatiolla keskelle maalin eteen, josta Babić suti pallon maaliin Savolaisen näppien kautta.

3–1-tilanteessa pelin hallinta pysyi Makarskalla, mutta Dynamollakin oli momentuminsa. Paras maalipaikka siunaantui Kristijan Radinille, joka vapautettiin hyvällä syöttökombinaatiolla läpiajoon. Harhautettuaan kroaattien maalivahti Baškovićin pois pelistä Radinin laukaus vasemmalta pienestä kulmasta osui harmillisesti sisätolppaan. Jossiteltavaa jäi tästä: mitä jos Radin olisi tästä kaventanut numeroiksi 3–2…?

Juha-Matti Savolainen sai napsia useammankin vastustajan tulisen vedon hyppysiinsä.

Pian tämän jälkeen Dynamo otti aikalisän ja aloitti takaa-ajon Sergei Korsunov lentävänä maalivahtina. Mutta KaDyn ylivoimapeli ilman Korpelaa ja Jukka Kytölää ei vielä ollut kuosissaan.  Omalle alueelleen tiiviiksi nelikoksi vetäytynyt Novo Vrijeme luki KaDyn yv-peliä kuin avointa kirjaa, haistoi verta jokaisesta hitaammasta syötöstä ja sai katkaistua pyörityksen ennen kuin se kunnolla alkoikaan.

Niinpä reilun kolmen minuutin sisällä Novo Vrijeme sai kaunisteltua lukemia kolmesti tyhjään KaDy-maaliin. Ensin maalivahti Bašković nappasi Kytölän laukauksesta kopin ja toimitti pallon tarkalla käsistäpotkulla tyhjään nuottaan. Vain 18 sekuntia myöhemmin Novo Vrijeme katkaisi syötön ja namutteli parilla syötöllä Dudun vapaaksi sijoittamaan 5–1-osuman.

38. minuutilla lopussa kentälle laitettu brassivahvistus Lucas riisti pallon KaDyn alimmalta mieheltä Kristijan Radinilta erittäin ronskein painiottein eikä KaDy-puolustus ehtinyt kunnolla organisoitua pallon alle, vaan kotijoukkue namutteli vielä viimeisenä niittinä 6– 1-osuman, viimeistelijänä itse Lucas.

Kaiken kaikkiaan KaDy oli toki joka osa-alueella jäljessä huippuvireessä olevaa kotijoukkuetta vastaan, mutta todisti silti olevansa oikeassa paikassa taistellen hyvästä tuloksesta uskottavasti aina 34. minuutille asti. Tarvitaan pari vuotta lisää systemaattista työntekoa, kenties ripaus onnea ja venymistä sekä mielellään kaikki mahdolliset avainpelaajat kokoonpanoon, jotta Mestarien Liigan Main Roundilla tuloksen teko olisi mahdollista.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović puhkui harmia ottelun jälkeen:

"Tulos ei kerro totuutta. 3–1-tilanteessa Radin laukoi läpiajosta tolppaan; maali siitä olisi tehnyt takaa-ajosta realistisen. Lentävällä maalivahdilla pelatessa päästimme kaksi halpaa maalia, joten lopullinen tulos oli lähes arpapeliä."

Serbialaisvahvistus Radin oli samoilla linjoilla:

"Lopputulos 6–1 on liian raaka. Ensimmäinen takaiskumaali vaparista oli halpa, emmekä käyttäneet harvoja tilaisuuksiamme tarpeeksi tehokkaasti. Taistelimme kuitenkin loppuun asti ja jätimme kentälle kaikkemme", Radin pohtii.

"Joukkueemme on heikentynyt karsintakierrokselta: menetimme Jukka Kytölän Italiaan ja Jani Korpela oli tänään pelikiellossa. Tällaisen tason pelaajien puuttumista on vaikea korvata parissa viikossa", Radin lisää.

Kiki Radin pääsi jo kertaalleen yllättämään vastustajan maalivahti Filip Baškovićin, mutta veto tolppaan.

Novo Vrijemen päävalmentaja Teo Strunje oli tyytyväinen voittoon:

"Onnittelen pelaajiani voitosta. Tulos ei minunkaan mielestäni kerro koko totuutta, mutta silti voitto oli ansaittu. Emme pystyneet peluuttamaan brassivahvistustamme Lucasia kunnolla, mutta yhteispelimme sujui sovittuun tapaan."

"Jos verrataan huomista vastustajaamme Tbilisiä ja Kampuksen Dynamoa, ovat suomalaiset taktisesti edellä. Tbilisi on aggressiiivisempi, ajoittain jopa holtittoman aggressiivinen joukkue, mutta voi olla meille paha vastustaja. Meidän täytyy pysyä viileänä", Strunje kertoi lehdistötilaisuudessa.

Novo Vrijemen ensimmäisen maalin tehnyt Vedran Kazazić oli iloinen ottelun jälkeen:

"Oli mahtava tunne tehdä seurahistorian ensimmäinen Mestarien Liiga -maali. Olimme valmistautuneet hyvin. Dynamo piti meitä tiukilla aikansa, mutta lopulta olimme selvästi parempia ja ansaitsimme voiton."

Koska neljän joukkueen lohkosta vain lohkovoittaja jatkaa Elite Roundille 16 parhaan joukkoon, on KaDyn kohtalo osittain jo muiden joukkueiden käsissä. Dynamon olisi voitettava torstaina MFC Aktobe (KAZ) ja lauantaina TMC Tbilisi (GEO).

Yleisöä: n. 1100

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivuilla.

KaDyn tarjoamia ottelukuvia mediakäyttöön täällä.

Ottelutilastot UEFA:n sivuilla.