KaDy - Aktobe (KAZ) (0 - 3)

Aika: 4.10.2018 19.00
Paikka: Makarska, Kroatia
Sarja: UEFA Futsal Champions League


Dynamo ei onnistunut toisenakaan ottelupäivänä nappaamaan voittoa futsalin Mestarien Liigan Main Roundilla, vaan Kazakstanin hopeajoukkue MFK Aktobe vei täyden pistepotin maalein 0–3 (0–1). Ottelu kokonaisuudessaan oli huomattava tasonnosto KaDylta eikä ennakkosuosikki Aktobe päässyt lainkaan helpolla. Jani Korpela palasi kokoonpanoon pelikiellosta tuoden kovuutta ja lisää peluutusvaihtoehtoja.

Avausjaksolla kazakstanilaisten oikea-aikaisesti prässännyt Albert Akbalikov rankaisi KaDyn pallonmenetyksestä omalla puolustusalueella. Lisäksi Aktobella oli kaksi ylärimalaukausta avosektorilta – niin ikään kovan prässin avulla hankittuja. Tauolle mentiin 0–1-tilanteessa ja KaDy oli yhä tasaväkisesti mukana taistelemassa tuloksesta. Juha-Matti Savolainen otti useita huipputorjuntoja.

Aktobe-peli-NR9-4.10.2018-505px.jpg

Aktoben Albert Akbalikov (nr.9) oli myrkkyä Dynamolle.

29. minuutilla nähtiin avausmaalin toisinto: Dynamon vaarallinen pallonmenetys Aktoben aggressiivisen prässin alla ja Akbalikovin toinen maali. Keskiviikon avausottelusta poiketen KaDy ei ottanut takaa-ajoon lentävää maalivahtia, sillä tasakentällisinkin maalipaikkoja syntyi. Parhaat paikat tulivat Tero Intalalle, Jani Korpelalle ja Nikola Vidakovićille, mutta kukaan ei onnistunut kavennuksessa. Vahvasti pivot-pelaajana vääntänyt Vidaković riisti pallon viidessä metrissä ja pääsi nokatusten maalivahdin kanssa, mutta tuikkasi kärkkärin ohi maalin. Kristijan Radinin kaukolaukaus viuhui muutamia senttejä ohi oikean takatolpan.

Aktobe-peli-NR8-4.10.2018-505px.jpg

Kolmannen maalinsa Aktobe teki 35 minuutin kohdalla hienosta vapaapotkukuviosta, jossa pallo kävi jokaisella neljällä pelaajalla. Akbalikov vippasi pallon yllättävästi ulkosyrjällä hankalasta asennosta takakulmaan osoittaen huikeaa henkilökohtaista tekniikkaa. 0–3-tappioasemassa KaDy ei saanut enää puhkottua kazakstanilaisten erittäin hyvin organisoitua puolustusta, vaan toinen tappio Mestarien Liigassa oli tosiasia.

Aktobe-peli-SEGE-4.10.2018-505px.jpg

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović oli tyynenä ottelun jälkeen:

”Tämä oli kaikkiaan parempi suoritus kuin eilen, mutta teimme pari helppoa virhettä ja lahjoitimme kaksi maalia vastustajalle. 0–2-tappiotilanteessa meillä oli erittäin hyvä yritys tulla takaisin mukaan peliin, mutta maalinteko ontui pahasti. Paransimme kuitenkin keskiviikosta, ja pelaajat olivat rentoutuneempia, kaikki pystyivät parempaan.”

”Kahdesta vastustajastamme Aktobe on taktisesti parempi ja kurinalaisempi joukkue; Novo Vrijemessä on yksilötaitoa enemmän. Isäntien pitää parantaa puolustuspeliä jos aikovat voittaa Aktoben ja tämän Mestarien Liigan lohkon. Fyysinen valmistautuminen ja yksityiskohdat ratkaisevat, mutta Novo Vrijemellä on kotietu puolellaan, joten he saattavat olla niukkoja ennakkosuosikkeja”, Vujović päättää.

KaDyn Kristijan Radin näki myös kehitystä punamustien pelissä:

”Pelaajamme taistelivat tuloksesta tosissaan; tänään meillä olikin paljon pelaajia rotaatiossa. Aktobe oli meitä parempi organisoidussa hyökkäyspelissä käyttäen kahta hyvää pivot-pelaajaa; emme saaneet aina puolustettua vaarallista syöttölinjaa. Aktobe voitti ansaitusti. Teimme kaksi pahaa virhettä, josta tämän tason joukkue rokottaa armotta. Voimme oppia tästä pelistä ja parantaa puolustuksen organisointia. Aktobe on erittäin kokenut joukkue ja heillä on täydet mahdollisuudet mennä tästä lohkosta Elite Roundille ja aina Mestarien Liigan välieriin”, Radin analysoi.

Aktobe-peli-KIKI-4.10.2018-505px.jpg

Aktoben valmentaja Oleh Solodovnyk oli tyytyväinen illan saldoon.

”Olen tyytyväinen ja haluan kiittää joukkuettani hyvästä työstä. Joukkue on ollut yhdessä kolme vuotta, he ovat ammattilaispelaajia ja hoitavat voittoja rutiinilla. Vastustaja oli vakavasti otettava, hyvin valmistautunut joukkue, toivomme teille jatkossa onnea. Joukkueenne [KaDy] on fyysisesti kova; etenkin maalivahti [Juha-Matti Savolainen] ja [Kristijan] Radin ovat jo nyt huipputasolla.

Haastatteluissa oli myös kolmella maalillaan ottelun ratkaissut Akbalikov:

”Olen helpottunut ja tyytyväinen. Vastustaja [KaDy] oli erittäin vakavasti otettava, joten voittoon pitää olla tyytyväinen. Huomenna pidämme vapaapäivän ja lauantaina käymme kaikin voimin taistelemaan lohkovoitosta Novo Vrijemeä vastaan.”

 

Illan myöhäisottelussa isäntäjoukkue MNK Novo Vrijeme Makarska päihitti TMC Tbilisin maalein 2–4 (2–3), joten lohkovoitto ja paikka Elite Roundilla ratkotaan Aktoben ja Novo Vrijemen välillä. Lohkon päätösottelut pelataan lauantai-iltana. KaDy kamppailee klo 19.00 (Suomen aikaa) alkavassa ottelussa TMC Tbilisiä vastaan lähinnä lohkon kolmossijasta ja kunniasta sekä samalla myös tuleviin lohkoarvontoihin vaikuttavista UEFA:n maapisteistä.

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivujen kuvagalleriassa.

KaDyn tarjoamia ottelukuvia mediakäyttöön täällä.

Ottelutilastot UEFA:n sivuilla.

Seuraava ottelu

la 6.10., Gradski sportski centar Makarska

klo 19.00 (Suomen aikaa)

TMC Tbilisi (GEO) – KaDy

 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 108:38Akbalikov AlbertEi syöttäjää
0 - 228:37Akbalikov AlbertEi syöttäjää
0 - 335:02Akbalikov AlbertVastustaja
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Vidaković NikolaKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Salpakari Verneri
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
17Intala Tero
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit