FC Kemi - KaDy (0 - 5)

Aika: 14.10.2018 16.00
Paikka: Tervahalli, Kemi

bimbo-2018-19.jpgFutsal-Liigaa pelattiin viikonloppuna kymmenellä eri paikkakunnalla, yhteensä täydet kaksi ottelukierrosta. Dynamo vieraili sunnuntaina Kemissä päihitettyään lauantain alkuiltapäivässä kotonaan Mad Maxin maalein 6–2 (4–1).

Ottelu FC Kemiä vastaan eteni etenkin ensimmäisellä puoliajalla tasatahtia isäntäjoukkueen haastaessa hallitsevaa mestaria ja laukoessa ahkerasti. Yhdestä KaDyn epäonnistuneesta prässinpurusta aukeni Kemin Niko-Petteri Kuukasjärvelle avopaikka keskisektorilta, mutta yritys meni vasemmalta ohi.

KaDy pääsi tauolle kuitenkin kenties ansaitussa 0–1-johdossa, kun Kristijan Radin katkaisi FC Kemin poikittaissyötön vaarallisella alueella ja tuikkasi pallon ylärimaan, josta se kimpoili Kemin Vesa Liljan päästä omaan maaliin ohi hölmistyneen maalivahti Marko Pirneksen.

juppis-2018-19.jpgToisella puoliajalla KaDyn kokeneiden pelaajien rutiini riitti jauhamaan tarvittavat lisämaalit eikä voittajasta jäänyt spekuloitavaa, vaikka FC Kemi taisteli sinnikkäästi loppuun saakka kykyihinsä uskoen. 22. minuutilla Jani Korpela (oik.) teki mainion haaston oikealla laidalla ja tarjoili kapteeni Mikko Kytölälle 0–2-maalin takatolpalle. FC Kemi sai toisella puoliajalla kaksi läpiajoa KaDy-puolustuksen rakoilusta, mutta Juha-Matti Savolainen (vas.) peitti oikeaoppisesti sekä Henri Lousteen että Tuukka Pikkaraisen yritykset.

34. minuutilla aistittiin ratkaisun makua, kun Korpela luikerteli Radinin antamassa vapaapotkutilanteessa aivan vapaaksi ja sijoitti rauhassa oikeaan etualakulmaan lukemiksi 0–3. FC Kemin kokeillessa ylivoimapyöritystä lentävällä maalivahdilla KaDy sai laitella kaksi lisäosumaa omalta rangaistusalueelta tyhjään maaliin: maalintekijöinä illan ykkösnimi Korpela ja maalivahti Savolainen. Lavea 0–5-vierasvoitto takataskussa liigakauden pisimmän vieraspelimatkan paluuosuus oli mukavampi.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović kertoo:

”Tavoitteemme tältä pitkältä vierasreissulta oli iskostettu kaikkien päähän ja sen myös saavutimme. Ottelupäivänä analysoimme yhdessä lauantain kotipelin virheet, erityisesti puolustuspelaamisesta. Ne virheet halusimme kitkeä ja siinä onnistuimme. Kovan työnteon on jatkuttava; edessä on vaikeita pelejä ja meidän tulee olla niihin valmiina yhtenäisenä ryhmänä.”

”Vähän parempi peli meiltä kuin eilen. Tavoitteena oli parantaa puolustusta Mad Max -pelistä, ja siinä onnistuimme. Kokonaisuudessaan viikonloppu toi tietenkin hyvät tulokset, mutta niiden takaa meidän täytyy ymmärtää, että pelimme on vielä varsin raakaa. Olemme käytännössä uusi joukkue, joka on vasta muotoutumisvaiheessa.”

”Kemi taisteli reippaasti, mutta ei pystynyt lopulta vastaamaan kaikkiin nikseihimme. Hyökkäyksessä hyödynsimme paljon erityisesti 1v1 -pelaamista ja erikoistilanteita”, Kytölä päättää.

GFT (12 p.) ja KaDy (9 p.) jatkavat puhtaalla pelillä sarjan kärjessä perässään Someron Voima ja hurjaa syksyä pelaava sarjanousija JoSePa (8 p.)

* * *

Futsal-Liiga jatkuu 20.–21.10. täydellä kierroksella. Sitä seuraavana viikonloppuna 26.–28.10. KaDy isännöi Jyväskylän Monnarilla huipputason maajoukkueturnausta, johon Suomen lisäksi tulevat Venäjä, Tšekki ja Tanska.