KaDy - Tervarit (8 - 2)

Aika: 21.10.2018 17:00
Paikka: Hankasalmen monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Sunnuntai-iltapäivässä havisuteltiin historian kirjoja, kun Dynamo sai vieraita pohjoisesta. Perinteikäs liigaseura Oulun Tervarit saapui visiitille Hankasalmelle, jossa pelattiin kautta aikain ensimmäinen Futsal-liigan ottelu.

KaDy-Tervarit-21.10.2018-NEWT.jpg

Newton Jr. suojaa, Mikko Kytölä antaa rajapotkua ja Jani Korpela on parkkeerannut toimistolle.

Juuri KaDy oli pudottamassa Tervareita liigasta viime kohtaamisessa, joten oululaisilla oli varmasti jäänyt jotain hampaankoloon. Oululaiset etenivät jatkoon Futsal-Cupin toiselle kierrokselle, ja onnistumiset laajalla rintamalla turnauksessa olivat varmasti vahvistaneet joukkueen itseluottamusta. Toisaalta liigassa omiin oli mennytnewton-2018-19.jpg helppoja maaleja, joten Tervareiden oli syytä olla tarkkana Dynamon tykkien kanssa. Mielenkiintoa peliin toi myös uusi brasilialaisvahvistus Newton de Souza Queiroz Jr. (oik.), joka teki ensidebyyttinsä Dynamon riveissä.

Pohjoinen tuuli puhalsikin kylmästi ensimmäisten minuuttien aikana, kun Tervarit latoivat pari pikamaalia ottelun alkuun. Vajaassa viidessä minuutissa taululla olivat 0-2 -lukemat vieraiden hyväksi. Pienempi peliareena ja erilainen parketti vaikuttivat varmasti molempien pelaamiseen, mutta oululaiset osasivat käyttää pienen tilan paremmin hyväkseen ja iskivätkin ottelulle alkutahdit nopeilla vastahyökkäyksillä.

KaDy-Tervarit-21.10.2018-BIMBO.jpgBambi haastaa ja maajoukkuemies iskikin tehosarakkeeseensa pelistä messevät 2+1.

Alkuminuutit olivat hieman vaikeita Dynamolle, sillä pienessä tilassa omaa peliä oli haastava toteuttaa. Kylmä tuuli kävi Dynamon päässä vielä ensimmäisen erän puoliväliin saakka Tervareiden hakiessa kolmatta maalia pitkillä avauksilla. Dynamon Mikko Kytölä, Newton ja Jani Korpela pääsivät kokeilemaan Tervareiden Juho Keskisen torjuntavirettä pariin kertaan, mutta vielä tuolloin pallot kimpoilivat torjunnoista maalin ohi.

KaDy-Tervarit-21.10.2018-KIKI.jpgKristijan Radin uurasti isot minuutit Hankasalmen Monnarin hyvin hoidetulla parketilla.

Dynamo kuitenkin toipui hiljalleen sokkialusta, ja kapteeni Kytölän kavennusosuma 1-2 ottelun 13. minuutilla vapautti Dynamon peliä hieman. Hetkeä myöhemmin Bimbo Korpela tasoitti tilanteeksi 2-2, ja uusi tulokas Newton siirsi Dynamon johtoon ensimmäistä kertaa vielä 1. erän loppuhetkillä. Tauolle lähdettiin siis KaDy:n johtolukemista 3-2. 

Toiselle puoliajalle tultaessa Dynamon ilme oli terävämpi alusta saakka. Pallo liikkui selvästi vikkelämmin jyväskyläläisten tossuissa ja syöttökuviot alkoivat pikkuhiljaa tuottamaan tulosta liukkaalla parketilla. KaDyn rutiini ja kärsivällisyys riittivät taltuttamaan pohjoisen viiman, ja Tervareiden tilanteet KaDyn maalilla alkoivat olla harvassa. Joukkue jaksoi luottaa omaan peliin ja karkasi lopullisesti oululaisilta jakson puolessa välissä.

KaDy-Tervarit-21.10.2018-KULMA.jpg

Tervareiden kiri tyssäsi viimeistään 32. minuutilla, kun Dynamo antoi oululaisten maistaa omaa lääkettään latomalla pallon verkon perukoille pariin kertaan reilussa minuutissa. Nikola Vidaković kaunisteli loppulukemat 8-2 hyvän pallonriiston päätteeksi.

Toisella jaksolla maaleilla pääsivät herkuttelemaan Kytölän ja Korpelan lisäksi kertaalleen Sergei Korsunov ja Arash Muridiyazd. Debyyttinsä tehnyt Newton väläytteli nopeuttaan ja taitojaan paremmin pelin loppua kohti. Vikkelät jalat ja sulava liike kentällä aiheuttavat vastustajille varmasti lisää päänvaivaa syksyn edetessä.

Voiton myötä KaDy siirtyi puhtaalla pelillä sarjakärkeen (12 p.). Pisteen sisällä vaanivat GFT (12 p.), SoVo (11 p.) ja sarjanousija JoSePa (11 p.).

KaDy-Tervarit-21.10.2018-Komik.jpgJoukkueen kapteeni Mikko Kytölä hurjasteli tehoikseen 2+2.

Päävalmentaja Vasko Vujovićin kommentit pelistä:

 - Pelin alussa olimme hieman huonosti valmistautuneita; oli uusi kenttä ja uusi alusta. Mutta olin vakuuttunut, että pystyisimme kuromaan umpeen vaikka kolmen maalin takaa-ajoaseman. Tiesin, että asiat loksahtaisivat paikalleen tänään, oli vain ajan kysymys milloin maaliverkko soi. Kenttä oli pienempi, mikä pakotti pelaajat tekemään nopeita päätöksiä ja ratkaisuja. Tämä pieni kenttä suosi pelaajia, joilla on taitoa. Tiesin avausjakson jälkeen, että toisesta puoliajasta tulisi helpompi, montenegrolaisluotsi näki.

- Kolme pistettä ropisi lisää pussiin ja olemme nyt liigan kärjessä puhtaalla pelillä. Jatkamme valmistautumista seuraavaan otteluun. Haluan kiittää tapahtuman järjestäjiä Hankasalmella sekä kaikkia kannattajia jotka tulivat paikalle maakunnasta ja Jyväskylästä.

KaDy-Tervarit-21.10.2018-KOM-KIKI.jpg

Futsal-Liiga jatkuu 3.–4.11. täydellä kierroksella. Dynamon seuraava kotiottelu pelataan 4.11.2018 klo 17. Sitä ennen 26.–28.10. KaDy isännöi Jyväskylän Monnarilla huipputason maajoukkueturnausta, johon Suomen lisäksi tulevat Venäjä, Tšekki ja Tanska.

Yleisöä: 189

KaDyn paras Jani Korpela

Tervareiden paras Teemu Mattila


Ottelukuvat Anne Korkia-aho

Seuraava ottelu

su 4.11. Monnari klo 17.00
KaDy – PJK

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 101:03Niskala VilleJokinen Paavo
0 - 204:36Suomela MikkoJunkkari Niko
1 - 213:04Kytölä MikkoKorpela Jani
2 - 215:26Korpela JaniRadin Kristijan
3 - 219:37de Souza Queiroz Jr NewtonRadin Kristijan
4 - 228:20Muridiyazd ArashKytölä Mikko
5 - 228:44Korsunov SergeiKytölä Mikko
6 - 231:45Korpela JaniVidaković Nikola
7 - 232:47Kytölä MikkoKorsunov Sergei
8 - 236:07Vidaković NikolaEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kohonen SanteriKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
12de Souza Queiroz Jr Newton
Kenttäpelaajat
14Salpakari Verneri
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
17Intala Tero
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit