KaDy - PJK (9 - 1)

Aika: 4.11.2018 17.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Pirkkalan Jalkapalloklubin ja Kampuksen Dynamon ottelusta ei odotettu tasaista: vastakkain olivat keski-iältään nuori liigan häntäpään joukkue ja hallitseva Suomen mestari, jonka riveissä on kosolti kokemusta myös europeleistä ja maaotteluista. Ja niinhän siinä kävi, että vaikka PJK pelasi sinnikkäästi loppuun saakka, ilta oli KaDyn show ja lopputulos sen mukainen, 9–1 (5–0).

KaDy-PJK-4.11.2018-NEWTON.jpgOttelun hahmona hääri KaDyn tuore brassivahvistus Newton Jr.

Ennakkoasetelmat

Dynamon maajoukkuenelikko Korsunov–Korpela–Kytölä–Savolainen pelasi edellisenä viikonloppuna aivan poikkeuksellisen kovia pelejä: kotiareenalla vierailivat Euroopan rankingin ykkönen Venäjä, Tanska ja Tšekki. Liigassa KaDylla oli takanaan puhdas neljän voiton suora; viimeisimpänä oli kaatunut Tervarit poikkeuksellisesti Hankasalmella pelatussa kotipelissä. Kauden alun tuloksissa puolustus on pitänyt hyvin ja maalinteko sujunut. Tehokkaalla päällä ovat olleet etenkin Mikko ”Komik” Kytölä ja Jani ”Bimbo” Korpela, ja Serbian maajoukkuemies Kristijan Radin on ehdottomasti vakiinnuttanut paikkansa liigan kärkikastissa.

KaDy-PJK-4.11.2018-KIKI.jpgKristijan Radin rykäisihe kaksi maalia iltapuhteikseen PJK:n verkkoon.

PJK-ottelussa huomio kiinnittyi kuitenkin jo etukäteen erityisesti tuoreimpaan vahvistukseen. Brasilialainen Newton de Souza Queiroz Jr. nähtiin Monnarilla jo harjoituspelissä JoSePaa vastaan, ja liigadebyyttinsä hän teki Hankasalmella Tervareita vastaan. Nyt Newton pääsi kunnolla irti kotiyleisönsä edessä ja todella vastasi huutoon.

PJK:n alkukausi puolestaan on mennyt hyvin toisenlaisissa merkeissä. Maajoukkuevahti Kasper Kangas ja Timi Litmanen vaihtoivat kesällä Leijonaan, ja nuorella joukkueella riittää paikattavaa. KaDy-kohtaamista edeltäneissä viidessä ottelussa PJK onnistui niistämään vain yhden tasapelipisteen JoSePalta kotonaan. Kapteeni Miikka Mörön ohella hyviä otteita on esittänyt etenkin Omar Soli.

Mikä ratkaisi

Ottelu oli oikeastaan pelattu ensimmäisen kympin jälkeen, vaikka sisukas PJK saikin välillä isompaa vaihetta silmään. Alkuvihellyksestä asti pelattiin KaDy-komennossa, ja alas valuva PJK-nelikko päästi punamustan palloruljanssin pelailemaan rauhassa 7–10 metriin omalta maaliltaan. Alkuminuuteilla maalipaikoille pääsivät niin Jani Korpela kuin Newton Jr:kin, mutta avausmaali tuli vasta neljännellä peliminuutilla, kun Newton laukoi Mikko Kytölän kulmapotkusta pallon takakulmaan.

KaDy-PJK-4.11.2018-BAMBI.jpgJani Korpela haastaa ja PJK:n Hugo Kukkasniemi yrittää estää.

Kupletin juoni pysyi melko lailla samana seuraavat minuutit, ja ottelun ratkaiseva pariminuuttinen alkoi kahdeksan minuutin jälkeen. Ensin ”Bambi” Korpela tepasteli puolustusnelikon tuntumaan ja jätti pallon ”Sege” Korsunoville: tarkka vasuri PJK-pelaajien väliin jäävään kanavaan ja sen kautta maalivahti Erik Ojalan ulottumattomiin. Minuuttia myöhemmin Newton Jr. ja Korpela sahasivat puolustuksen rikki. PJK:n aikalisä ei tuottanut tulosta: Kytölä katkaisi kulman ja Newton purjehti salin poikki täydentämään hattutemppunsa 16 sekuntia edellisen osumansa jälkeen.

Neljän maalin takamatkalla PJK:n oli korotettava prässiään, ja Niila-Ville Laitinen joutui KaDy-maalilla torjuntatöihinkin. Viides osuma syntyi kuitenkin pirkkalalaisten verkkoon: uuden kulmapotkumaalin myötä Korpela sai kolmannen syöttömerkintänsä ja ”Kiki” Radin ensimmäisen maalinsa samoilta jalansijoilta kuin ”Sege” tovia aiemmin.

KaDy-PJK-4.11.2018-SEGE-rankkari.jpgSergei Korsunov pamautti vielä pelin loppuhetkillä muikkuverkot vinkumaan kuuden metrin pisteeltä.

Tauon jälkeen jatkui Newton-show. Miehen seuraavan osuman syötti Korsunov, ja 14 sekuntia myöhemmin Arash Muridiyazd vapautti hänet tekemään viidennen maalinsa. Viitisen minuuttia Kytölän ja Radinin kulmapotkusta juoniman 8–0-osuman jälkeen nähtiin KaDyn ainoa takaisku, kun nopeaan vastahyökkäykseen lähteneen Tomi Tiiran maalin eteen toimittama pallo kimposi puolustuksen jaloista ”Nippe” Laitisen taakse. Viimeisen maalin iski ”Sege” Korsunov Korpelan hankkimalta pilkulta.

Vaikka joukkueiden tasoero vastasi ennakko-oletuksia, PJK ei osoittanut turhautumisen merkkejä, vaan väänsi loppuun saakka. Etenkin Omar Soli jaksoi hyökätä sähäkästi tilaisuuden auetessa ja palata hakemaan palloa menetyksen jälkeen omasta päästä. Soli palkittiinkin PJK:n parhaana; KaDyn ja koko illan hahmo oli itseoikeutetusti Newton Jr.

Palkitut

KaDy: Newton de Souza Queiroz Jr

PJK: Omar Soli

Yleisöä: 242

Kaikki ottelukuvat Sami Virtanen.

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivun kuvagallerissa täällä.

Maalikooste (Lebbiz Productions)

Seuraava kotiottelu

KaDy - Sievi FS 11.11. kello 18:30

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 003:29de Souza Queiroz Jr NewtonKytölä Mikko
2 - 008:35Korsunov SergeiKorpela Jani
3 - 009:43de Souza Queiroz Jr NewtonKorpela Jani
4 - 009:59de Souza Queiroz Jr NewtonKytölä Mikko
5 - 018:15Radin KristijanKorpela Jani
6 - 023:56de Souza Queiroz Jr NewtonKorsunov Sergei
7 - 024:10de Souza Queiroz Jr NewtonMuridiyazd Arash
8 - 028:57Radin KristijanKytölä Mikko
8 - 135:11Tiira TomiSainio Miika
9 - 1 (rp)39:40Korsunov SergeiEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Mörö MiikkaKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
12de Souza Queiroz Jr Newton
Kenttäpelaajat
14Salpakari Verneri
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
21Hoppula Hermanni
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit