Paikka: Kauppi Sports Center, Tampere

KaDy trillerin voittajaksi Tampereella!

Ilves FS - KaDy 10.11., Kauppi Sports Center, Tampere

Tulos 2 - 3 (1 - 1)

Lauantaina KaDy matkusti Tampereelle Ilves FS:n vieraaksi ja sunnuntai-iltana Jyväskylän Monnarille saapuu Sievi FS. KaDy aloitti kovan tuplaviikonlopun voittamalla Ilveksen 10 s ennen summeria tehdyllä kolmannella maalillaan. Voittomaalin teki Mikko Kytölän kulmapotkun jälkeen Newton de Souza Queiroz Jr.

KaDyn maalilla pelasi edellisen ottelun tapaan Niila-Ville "Nippe" Laitinen. Newton Jr. oli saanut myös paikan avauskentällisessä.

Ilveksen Akseli Syrjälä muurasi maalinsa

Ilves aloitti ottelun varsin vahvasti ja painosti KaDyn päässä. KaDy sai kuitenkin pian ottelun meiningistä kiinni ja alkoi luoda paikkoja. Koko ottelun kuvan yksi hallitsevia hahmoja oli Ilves Futsalin maalivahti Akseli Syrjälä. Mies poimi kovat pommit, venytystä ylös tai jalalla alas vaatineet laukaukset järkijään venyen todella loisteliaisiin torjuntoihin.

Tämä yhdistettynä vastustajan tiiviiseen puolustukseen ennakoi maalinteon olevan todella vaikeaa Kaupissa.

KaDyn serbialaisvahvistus Kristijan Radin avasi kuitenkin maalihanat Mikko Kytölän sivurajapotkun jälkeen 10. minuutilla. Nuori lupaava pelaaja Sakari Lepistö toi kuitenkin Ilveksen tasoihin jo puolessa minuutissa.

Koppeihin tilanteessa 1 - 1

Toinen puolikas jatkoi isolta kuvaltaan ensimmäistä KaDyn ollessa hienoisessa otteessa, kuitenkin korkeintaan noin fifty-sixty -luokan yliotteesta ollen kyse.

Viimein ajassa 31:41 Newton Jr. vei toisella puolikkaalla taas vieraat johtoon vastaiskuhyökkäksen päätteeksi. Tilanteessa Ilveksen hyökkäys päättyi puhtaaseen riistoon, josta Ilves leiri keskittyi vaatimaan rikettä. Omaa vauhtiaan suunnan kääntäneet Mikko "Komik" Kytölä ja Newton Jr. ryntäsivät 2 vs. maalivahti -tilanteeseen naruttelemaan börsän.newton-2018-19.jpg

Ilves kuitenkin lähti kiriin lentävällä maalivahdilla ja Tomi Lahtinen onnistuikin Lassi Lintulan kovan laukauksen reboundista tasoittamaan noin kuusi minuuttia ennen loppua. Kampuksen Dynamon ensimmäinen pisteiden menetys näytti jo olevan lähellä kuin isänpäivä, mutta KaDy raastoi loppuun asti painetta Ilves-päätyyn. Paine johti vasempaan kulmapotkuun viime hetkellä. "Komikin" kulmasta Newton Jr. tykitti ykkösellä pallon rysään ja onnistui toistamiseen ottelussa vain kymmenen sekuntia ennen loppusummeria!

Kuin jännityksen kruununa Ilveksen brasilialainen Rafa tykitti tolppaan vielä pari sekuntia ennen loppua.

Vaskon aatteet

"Ei ollut ensimmäinen kerta, kun ratkaisemme ottelumme viimeisillä sekunneilla! Peli kestää 40 minuuttia. Aina pitää uskoa loppuun asti ja luottaa palkkion tulevan, kun luottaa ja taistelee. Olisimme voineet ratkaista pelin aiemmin, mutta Ilves tuli aina peliin mukaan. Kolme pistettä ovat arvokkaat ja Ilvekseltä on aina loistava saavutus. Nyt korjaamme virheitä ja jatkamme kehittymistämme."