Leijona Futsal - KaDy (1 - 5)

Aika: 22.12.2018 15.00
Paikka: Toijalan monitoimihalli

KaDy joulutauolle sarjakärjessä

Pitkä futsal-syksy saatiin päätökseen, kun viime kevään finaalikaksikko Leijona Futsal ja Kampuksen Dynamo ottivat toisistaan mittaa tämän vuoden viimeisessä pelissä Akaassa. Kaksikko kohtasi toisensa myös syyskauden avauspelissä hirviöluolassa, jonka KaDy vei tiukasti nimiinsä 2-1. Leijona oli raapinut mukavasti pisteitä syksyltä, sarjataulukossa sijoitus tiukasti viides ennen Dynamo-kohtaamista. KaDynastia puolestaan oli hävinnyt vain yhden pelin varsinaisella peliajalla Espoon kultaisten käydessä ryöstöretkellä edellisenä viikonloppuna Jyväskylässä. LeiF lähti taistoon ilman maajoukkuemies Juhana Jyrkiäistä, KaDyn kokoonpanosta puolestaan puuttui Kristijan Radin korttitilin täyttymisen vuoksi.

Ottelun alku oli dynamolaisille hankala, sillä LeiF prässäsi hyvin pakottaen pelin KaDyn puolustusalueelle. Koti-joukkueen avauskentällinen rakentelikin useita vaarallisia tilanteita KaDy-maalille, mutta dynamolaisten parhaana palkittu maalivahti Juha-Matti Savolainen ja tolpat pitivät tilanteen nollassa.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta KaDy pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia tiukan väännön seurauksena. Tero Intala sai kunnian viimeistellä tilanteeksi 0-1 Mikko Kytölän ja Sergei Korsunovin hyvän esityön päätteeksi. Kun Jani Korpela lirutti pallon maalivahti Kasper Kankaan längistä maalin perukoille vielä hetki ennen ensimmäisen puoliajan päätöstä, lähdettiin puoliajalle KaDyn 0-2 johtolukemista.

Juha-Matti Savolainen oli jälleen mies paikallaan (kuva Martta Perälä).

Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempi molempien rakennellessa hyviä tilanteita. Leijona liikkui liukkaasti kotiluolassaan pitäen dynamolaiset poissa kunnon maalipaikoilta. Se pääsikin kaventamaan toisen puoliajan alkuminuuteilla tilanteeksi 1-2 Tatu Ahosen maalilla KaDy-puolustuksen pienen uinahduksen seurauksena. Sitä lähemmäksi Leijonan taistelu ei kuitenkaan riittänyt Dusan Milojevicin, Jovan Stankovicin ja kumppaneiden pommeista huolimatta, vaan KaDy kaunisteli loppulukemat 1-5 LeiF:n pelatessa ylivoimalla. Pallon saivat käydä pukkaamassa tyhjään verkkoon vuorollaan Mikko Kytölä, Sergei Korsunov ja Newton Jr.

Loppulukemista huolimatta ottelu oli varsin tasainen toisen puoliajan loppuhetkille saakka. Voitto ratkesi jälleen KaDyn kärsivällisyyteen ja oman pelin pelaamiseen.

Newton Jr. ja Mikko Kytölä muodostivat toimivan tutkaparin syyskaudella.

KaDyn brasiliaisvahvistus Newton Jr. tiivisti ottelun jälkeen, kuinka tärkeää on luottaa omaan tekemiseen.

- On todella tärkeää malttaa pelata rauhassa ja kärsivällisesti vaikka peli ei aina menisikään siten kuin on etukäteen ajatellut. Meidän täytyy aina luottaa omaan tekemiseen ja olla itsevarmoja joka tilanteessa. Myös puolustuksella on iso merkitys mikäli aiomme voittaa jatkossa, joten meidän täytyy jatkaa työntekoa kovemmin ja viisaammin saavuttaaksemme tavoitteemme. Uskon kuitenkin siihen että tulevaisuudessa tämän hetken kova työ palkitaan.

KaDy lähtee ansaittuun joululoman viettoon sarjakärjessä 31 pisteelllä. Kakkosena jatkaa GFT 28 pisteellä. KaDy-soturit kiittävät fanejaan ja tukijoukkojaan kuluneestä syksystä ja  toivottavat kaikille oikein rauhallista joulunaikaa. Ensi vuonna jatketaan 5.1.2019, kun hirviöluolaan saapuu vieraisille PP-70 Tampereelta.

LeiFin paras:  Petri Grönholm
KaDyn paras: Juha-Matti Savolainen