Leijona Futsal - KaDy (1 - 5)

Aika: 22.12.2018 15:00
Paikka: Toijalan monitoimihalli
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy joulutauolle sarjakärjessä 

Pitkä futsal-syksy saatiin päätökseen, kun viime kevään finaalikaksikko Leijona Futsal ja Kampuksen Dynamo ottivat toisistaan mittaa tämän vuoden viimeisessä pelissä Akaassa. Kaksikko kohtasi toisensa myös syyskauden avauspelissä hirviöluolassa, jonka KaDy vei tiukasti nimiinsä 2-1. Leijona oli raapinut mukavasti pisteitä syksyltä, sarjataulukossa sijoitus tiukasti viides ennen Dynamo-kohtaamista. KaDynastia puolestaan oli hävinnyt vain yhden pelin varsinaisella peliajalla Espoon kultaisten käydessä ryöstöretkellä edellisenä viikonloppuna Jyväskylässä. LeiF lähti taistoon ilman maajoukkuemies Juhana Jyrkiäistä, KaDyn kokoonpanosta puolestaan puuttui Kristijan Radin korttitilin täyttymisen vuoksi. 

Ottelun alku oli dynamolaisille hankala, sillä LeiF prässäsi hyvin pakottaen pelin KaDyn puolustusalueelle. Koti-joukkueen avauskentällinen rakentelikin useita vaarallisia tilanteita KaDy-maalille, mutta dynamolaisten parhaana palkittu maalivahti Juha-Matti Savolainen ja tolpat pitivät tilanteen nollassa.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta KaDy pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia tiukan väännön seurauksena. Tero Intala sai kunnian viimeistellä tilanteeksi 0-1 Mikko Kytölän ja Sergei Korsunovin hyvän esityön päätteeksi. Kun Jani Korpela lirutti pallon maalivahti Kasper Kankaan längistä maalin perukoille vielä hetki ennen ensimmäisen puoliajan päätöstä, lähdettiin puoliajalle KaDyn 0-2 johtolukemista.

KaDy-Ilves-1VE-7.4.2018-JUPPIS-KuvaMarttaPerala.jpg

Juha-Matti Savolainen oli jälleen mies paikallaan (kuva Martta Perälä).

Toinen puoliaika oli huomattavasti tasaisempi molempien rakennellessa hyviä tilanteita. Leijona liikkui liukkaasti kotiluolassaan pitäen dynamolaiset poissa kunnon maalipaikoilta. Se pääsikin kaventamaan toisen puoliajan alkuminuuteilla tilanteeksi 1-2 Tatu Ahosen maalilla KaDy-puolustuksen pienen uinahduksen seurauksena. Sitä lähemmäksi Leijonan taistelu ei kuitenkaan riittänyt Dusan Milojevicin, Jovan Stankovicin ja kumppaneiden pommeista huolimatta, vaan KaDy kaunisteli loppulukemat 1-5 LeiF:n pelatessa ylivoimalla. Pallon saivat käydä pukkaamassa tyhjään verkkoon vuorollaan Mikko Kytölä, Sergei Korsunov ja Newton Jr.

Loppulukemista huolimatta ottelu oli varsin tasainen toisen puoliajan loppuhetkille saakka. Voitto ratkesi jälleen KaDyn kärsivällisyyteen ja oman pelin pelaamiseen.

KaDy-Tervarit-21.10.2018-Komik-Newton.jpg

Newton Jr. ja Mikko Kytölä muodostivat toimivan tutkaparin syyskaudella.

KaDyn brasiliaisvahvistus Newton Jr. tiivisti ottelun jälkeen, kuinka tärkeää on luottaa omaan tekemiseen.

- On todella tärkeää malttaa pelata rauhassa ja kärsivällisesti vaikka peli ei aina menisikään siten kuin on etukäteen ajatellut. Meidän täytyy aina luottaa omaan tekemiseen ja olla itsevarmoja joka tilanteessa. Myös puolustuksella on iso merkitys mikäli aiomme voittaa jatkossa, joten meidän täytyy jatkaa työntekoa kovemmin ja viisaammin saavuttaaksemme tavoitteemme. Uskon kuitenkin siihen että tulevaisuudessa tämän hetken kova työ palkitaan. 

KaDy lähtee ansaittuun joululoman viettoon sarjakärjessä 31 pisteelllä. Kakkosena jatkaa GFT 28 pisteellä. KaDy-soturit kiittävät fanejaan ja tukijoukkojaan kuluneestä syksystä ja  toivottavat kaikille oikein rauhallista joulunaikaa. Ensi vuonna jatketaan 5.1.2019, kun hirviöluolaan saapuu vieraisille PP-70 Tampereelta. 

LeiFin paras:  Petri Grönholm
KaDyn paras: Juha-Matti Savolainen

KaDyn seuraava ottelu:

5.1.2019 klo 15:00 KaDy - PP-70
Monitoimitalo, Jyväskylä

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 107:56Intala TeroKorpela Jani
0 - 218:17Korpela JaniMuridiyazd Arash
1 - 225:15Ahonen TatuJussila Mika
1 - 337:19Korsunov Sergeide Souza Queiroz Jr Newton
1 - 438:14Kytölä MikkoEi syöttäjää
1 - 538:50de Souza Queiroz Jr NewtonEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Laitinen Niila-VilleKeltainen
00:00de Souza Queiroz Jr NewtonKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
12de Souza Queiroz Jr Newton
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
17Intala Tero
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit