Mad Max - KaDy (2 - 8)

Aika: 12.1.2019 15.00
Paikka: Valkeakoski LH

KaDylle tärkeät pisteet Valkeakoskelta

Futsal-liigaa pelattiin lauantain iltapäivässä jälleen Valkeakosken liikuntahallissa, kun vastakkain asettuivat kotijoukkue Mad Max ja sarjakärki Kampuksen Dynamo. Sarjataulukossa seitsemäntenä olevalla Mad Maxeilla oli alla makea voitto GFT:stä, KaDy taas nappasi täydet pisteet kotonaan PP-70:sta. Maxit tosin joutuivat tulemaan toimeen ilman maajoukkueeseenkin valittua maalitykkiään Justus Kunnasta, KaDy puolestaan sai oman pyssynsä Newton Jr:n takaisin joulun vietosta.

KaDy aloittikin ottelun terävästi siirtyen 0-1 johtoon ottelun 6. minuutilla juuri Newton Jr:n toimesta. Aurinkoenergiaa Brasiliasta hakeneen hyökkääjän veto kimpoili lopulta Mad Maxin omasta pelaajasta maaliin. Valkea puhuri pyöri koskelaisten päässä pitkään, ja vain maalivahti Jukka Saaren polvet ja hyvät torjunnat pitivät numerot tasaisissa lukemissa. Mad Max piristyi hieman aikalisänsä jälkeen ja pääsi rakentamaan muutaman vaarallisen paikan erän puolessa välissä. Saaren virkaveli Juha-Matti Savolainen kuitenkin napsi pallot varmasti kiinni pitäen maalinsa puhtaana. Newton Jr pääsi pöllyttämään maaliverkkoja toistamiseen ensimmäisellä puoliajalla, ja kun KaDy-puolustus pelasti pallon maaliviivalta erän viimeisillä sekunneilla, lähdettiin tauolle vieraiden 0-2 johdossa.

Mad_Max-KaDy_maalijuhlintaa.JPGKaDy on juuri siirtynyt 0-3 johtoon

Toinen puoliaika jatkui edelleen vahvasti KaDyn hallinnassa, kun Kristijan Radin puski Mikko Kytölän oivan syötön maaliin heti erän 2. minuutilla. Mad Maxin Jesse Collin pääsi rikkomaan kuparisen 28. minuutilla maalin kulmalta, ja hetken näytti siltä että kotijoukkue tasoittaa pelin. KaDy puolusti uhrautuvasti ja kesti hyvin muutamat tiukat tilanteet, vaikka kotijoukkueen jokaisessa maalissa mukana ollut Riku Raikko pääsikin kaventamaan tilanteeksi 2-6. Juha-Matti Savolainen kruunasi hienon iltansa ampumalla pallon tyhjään Mad Max-maaliin torjuntansa päätteeksi.

Mad Max haki vielä tiukasti kavennusta lentävän maalivahdin turvin. Sergei Korsunovin kaksi pikamaalia katkaisi kuitenkin kotijoukkueen kirin lopullisesti, ja kun pallon pääsivät pukkaamaan tyhjään verkkoon vuorollaan Juppis Savolaisen lisäksi Mikko Kytölä ja Arash Muridiyazd, vei KaDy voiton 2-8. Peli pysyi hyvin siistinä muutamista tiukoista väännöistä huolimatta, toisen puoliajan ensimmäinen ja ainoa rike vihellettiin kotijoukkueelle vasta 35. minuutilla.

KaDyn sarjajohto (37 p.) pysyy edelleen 6 pisteessä voiton myötä. Sievi FS ja GFT jatkavat dynamolaisten jahtaamista toisena ja kolmantena. Futsal-liiga jatkuu KaDyn osalta jo ensi keskiviikkona 16.1.2019 klo 19, kun se saa vieraita Kemistä. Tästä viikon päästä onkin luvassa todellista herkkua futsal-faneille, kun Jyväskylän Monnarilla pelataan kauden toinen Keski-Suomen derby. KaDy kohtaa JoSePan toistamiseen 23.1.2019 klo 19.

Juppis Savolainen osuu ja torjuu.

Dynamolaisten parhaana ansaitusti palkittu Juha-Matti Savolainen tuumaili peliä:

- Aika ehjä peli kaikenkaikkiaan, vaikka mukaan mahtui myös joitakin vaikeita hetkiä. Mad Max pelasi kuten odotettiin ja saatiinkin tehdä töitä tosissaan koko pelin ajan, vaikka toisessa erässä lukemat vähän repesikin.

- Maalinteko on aina mukavaa, vaikka maalivahdille se onkin vähän harvinaisempaa.

Mad Maxien pelaaja-valmentaja Alex kiitteli joukkuettaan tappiosta huolimatta:

- Olen todella ylpeä joukkueen esityksestä tänään vaikka oli vaikeat lähtökohdat kolmen tehokkaimman maalintekijän ja muutenkin tärkeän pelaajan puuttuessa kokoonpanosta. Mielestäni laitettiin hyvin kampoihin liigan parhaalle joukkueelle KaDylle ja pelattiin tasainen ottelu vaikka lukemat repesivät liian isoiksi. Me ei pystytty käyttämään maalipaikkojamme riittävän tehokkaasti ja KaDy näytti, että heillä riittää laatua joukkueessa kääntämään pelit voitoksi. Tappiosta huolimatta pelasimme hyvää futsalia ja tästä napataan hyvät asiat mukaan huomiseen SoVo-peliin.

Mad Max paras pelaaja: Jukka Saari

KaDy paras pelaaja: Juha-Matti Savolainen

0 - 106:58oma maaliEi syöttäjää
0 - 215:00de Souza Queiroz Jr NewtonKorpela Jani
0 - 322:48Radin KristijanKytölä Mikko
1 - 328:46Jesse CollinRiku Raikko
1 - 431:02Korsunov SergeiEi syöttäjää
1 - 532:47Korsunov SergeiEi syöttäjää