Aika: 16.1.2019 19.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga

KaDy helppoon voittoon FC Kemistä

Keskiviikkoillan ainoa Futsal-liigan kamppailu käytiin Kampuksen Dynamon ja FC Kemin kesken Jyväskylän Monitoimitalolla. Kemille päänvaivaa aiheutti peräti neljän avainpelaajan puuttuminen kokoonpanosta korttitilien täyttymisen vuoksi. Poissa olivat mm. parhaat pistemiehet Tuukka Pikkarainen ja Keijo Huusko. Päävalmentaja Markku Kalermo olikin joutunut nostamaan pelaavaan kokoonpanoon 15-, 16- ja 17-vuotiaat juniorit. Sarjakärki KaDy puolestaan pääsi parhaalla mahdollisella miehistöllä otteluun. Dynamolaisten alkuvuosi oli muutenkin lähtenyt käyntiin mukavasti, alla oli voitot Mad Maxeista ja PP-70:sta.

Nuori ja kokematon kemiläisryhmä laittoi hienosti hanttiin ottelun alkuhetkistä lähtien ja puolusti maaliaan tehokkaasti. KaDy hyökkäsi ahneesti kemiläisten keskittyessä blokkaamaan vetoja ja tukkimaan maalinedustan. Avausmaali syntyikin vasta ensimmäisen puoliajan 6. minuutilla Sergei Korsunovin toimesta. Kun Mikko Kytölä lisäsi johdon 2-0:n hetkeä myöhemmin, alkoi tasoero tulla selvemmin esiin. Kristijan Radin upotti pallon vastutamattomasti vieraiden verkkoon vielä jakson puolivälin paikkeilla, jonka jälkeen KaDy meni menojaan. Mies oli muutenkin oivalla pelipäällä (2+1) ensiminuuteista lähtien. Hänet palkittiinkin ansaitusti dynamolaisten parhaana pelaajana.

Kristijan Radinille maistui maalit

Toinen puoliaika oli lähinnä hyökkäyskuvioiden harjoittelua kotijoukkueen osalta vieraiden keskittyessä puolustamaan. KaDyn ykköstykit namuttelivat toinen toistaan hienompia kuvioita aiheuttaen maalivahti Lari Honkaselle hikisen iltapuhteen. Toiselle puoliajalle maaliin vaihdettu Niila-Ville Laitinen puolestaan oli lähes työtön koko jakson ajan, sillä vieraat eivät saaneet rakennettua juuri yhtään toimivaa hyökkäyskuvioita. Kemiläiset taistelivat kuitenkin hienosti loppuun saakka, lukemat olisivat voineet olla paljon suuremmat KaDyn hyväksi.

KaDy-FCKemi-16.1.2019-pojat-505px.jpgJa jälleen juhlitaan

KaDyn pääkäskijä Vasko Vujovic՛ myhäili tyytyväisenä pelin jälkeen:

- Tämä oli meille hyvä peli harjoitella asennetta tosissaan pelaamisen suhteen. Jokainen peli pitää ottaa tosissaan, takki auki ei voi lähteä ketään vastaan. Jokainen joukkue opettaa omalla tavallaan jotakin, nyt meillä oli vastassa nuori ja kokematon joukkue. Kemi taisteli hyvin loppuun saakka.

- Meidän pitää pystyä pitämään ensimmäinen sija jatkossakin. Olemme hyvällä tiellä, mutta emme missään nimessä tyydy tähän.

Kemin päävalmentaja Markku Kalermo kiitteli joukkuettaan uhrautuvasta puolustamisesta;

- Pelikiellon vuoksi meiltä puuttui 4 avainpelaajaa, ja jouduin nostamaan nuoret juniorit mukaan kokoonapanoon. Käytännössä tämä oli meiltä puolustuspelaamisen harjoittelua, ei pystytty haastamaan KaDyn tasoista joukkuetta tällä kokoonpanolla. 6-0 tappio olisi ollut voitto meille, nyt päästettiin muutama liikaa.

- On kuitenkin hienoa tuoda liigaan lisää nuoria ja uusia pelaajia. Nyt on kolme kovinta joukkuetta takana, ja vielä kun selvitään SoVo ja Ilves-peleistä, niin pystymme ajattelemaan realistisesti pisteille pääsyä.

KaDy kasvatti sarjajohtonsa 9 pisteeseen (40 p.). Sievi FS on sarjassa toisena (31 p.), pisteen erolla GFT:n (30 p.) Futsal-liiga jatkuu lauantaina 19.1.2019 KaDyn matkatessa nelostietä Ouluun Tervareiden vieraaksi. Ensi viikon keskiviikkona onkin sitten luvassa kauan odotettu Keski-Suomen derby, kun Monnarille saapuu JoSePa.