PJK - KaDy (1 - 8)

Aika: 26.1.2019 15.00
Paikka: Pirkkalan liikuntatalo
Sarja: Futsal-Liiga

Dynamon tamperelaisosasto koulutti Pirkkalaa vieraspelissä. Härkäviikot päättänyt ottelu kirjattiin KaDyn voitoksi lukemin 1–8 (0–3), eikä PJK:lla ollut juurikaan sanomista ottelun kulkuun. Erityisen huomionarvoista ottelussa oli vähemmälle peliajalle jääneiden KaDy-sotureiden vahva panos.

Ennakkoasetelmat

PJK:n talvi on kulunut kaksijakoisissa merkeissä: joukkue on vedenjakajalla, jolta pudotuspelipaikka on vielä saavutettavissa, mutta myös karsintaviivan alle valahtaminen on aivan mahdollista. Ja vaikka Pirkkala on menettänyt pisteitä pahimpiin kilpakumppaneihinsa kuuluville JoSePalle ja PP-70:lle, se on napannut niin Mad Maxin kuin GFT:nkin päänahat. KaDya PJK isännöi selkeästi altavastaajan asemasta, sen verran suvereenisti jyväskyläläiset ovat leiviskänsä hoitaneet.

intala-2018-19.jpgVieraat lähtivät otteluun ilman kapteeniaan, Mikko Kytölä kun sai edellisessä ottelussaan korttitilinsä täyteen. Ykkösnyrkistä puuttui myös JoSePa-pelissä kolhun kärsinyt Kristijan Radin. Dynamo-luotsi Vasko Vujovićilla toki löytyy paikkaajia: ilmeisimmin peliaikaa olisi luvassa ainakin Tero Intalalle (oik.) ja Arash Muridiyazdille.

Tammikuun tiivis ottelutahti ei ainakaan keskiviikon JoSePa-kotiottelussa ollut näkynyt väsymyksenä. Alkuvuoden voittoputken maaliero oli jo 37–8 KaDyn hyväksi.

Mikä ratkaisi

Ottelu oli alusta loppuun KaDyn hallintaa. Ensimmäisen kerran PJK-puolustus viipaloitiin kolmannen peliminuutin kohdalla, ja Jani Korpela avasi maalihanat takatolpalta. Ensimmäisen puoliskon Dynamon kannalta vaarallisin tilanne nähtiin, kun PJK-vahti Erik Ojala nousi pallon kanssa oikeaa kaistaa puoleen kenttään. ”Juppis” Savolainen torjui Ojalan laukauksen suhteellisen helposti eteensä, mutta sekaantui viivojen kanssa ja noukki pallon käsiinsä alueen ulkopuolella. Newton Jr. kuitenkin haisteli Omar Solin ja Kalle Strömbergin vaparikuvion. Ojalan toinen vastaava nousu kostautuikin sitten, kun ”Juppis” liimasi kollegansa vedon ja roikotti sen tyhjiin. Hieman tätä ennen ”Terdelli” Intala oli osunut nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

hermanni-2018-19.jpgJakson lopulta alkaen kentällä nähtiin totuttua enemmän Mikko ”Roisto” Takalaa, Joona Valkamaa ja nuorta Hermanni Hoppulaa (vas.), jonka ensimmäinen liigamaali oli pariinkin otteeseen lähellä. Toiselle puoliskolle maaliin tuli Niila-Ville Laitinen.

Peli oli taputeltu jo ensimmäisellä jaksolla, ja tauon jälkeen haettiin jatkoa KaDyn alkuvuoden murskalukemasarakkeeseen. Sergei Korsunov ja Tero Intala namuttelivat neljännen maalin 27. minuutilla, hetkeä myöhemmin Intala ohitti vastaan tulleen Ojalan ja sai hattutemppunsa täyteen. Loppuminuuteilla Joona Valkama osui kahdesti ja ”Sege” Korsunov kerran; maalien lomassa nähtiin myös PJK:n ainokainen.

Erikoista

”Mister” Vujovićin aikakaudella Dynamo-leirissä on totuttu siihen, että avainpelaajat pelaavat isoja minuutteja. Runkosarjan voitto ei ole ratkennut (siihen tarvitaan vielä pari kolme pistettä viimeisistä neljästä pelistä, jotka ovat toki vaikeampia kuin tammikuun otteluohjelma), mutta nyt minuutit jakautuivat huomattavasti tasaisemmin kuin esimerkiksi Kemin nuorisokaartia vastaan. Ja pelaajat kiittivät: Joona Valkama (oik.) iski ensimmäiset liigamaalinsa KaDy-paidassa ja puursi molempiin suuntiin, Hermanni Hoppula osoitti pysyvänsä vahvojen ja paljon juoksevien PJK-pelurien vauhdissa; kauden mittaan edellisiä isommille minuuteille yltänyt Tero Intala iski suvereenisti hatullisen maaleja.valkama-2018-19.jpg

Maalihirmu Newton Jr:n panos ei tällä kertaa näkynyt kupongilla, mutta totutusti tehoille pääsivät maajoukkuemiehet Korpela (1+1) ja Korsunov (1+2) (sekä Savolainen: 1+0). Pirkanmaa oli hyvä paikka KaDyn tamperelaispelaajille: Savolaista lukuun ottamatta kaikki maalintekijät olivat joko PP-taustaisia (Intala, Korsunov, Valkama) tai Ilves-kasvatteja (Korpela).

”Mister” ja Intala kommentoivat

Päävalmentaja Vasko kommentoi voittoa tyytyväisenä:

– Ottelu oli mielenkiintoinen: meillä oli kentällä paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät yleensä pelaa näin paljon, ja tulos oli todella hyvä. Erityisen iloinen olen siitä, että Tero Intala, Joona Valkama ja Hermanni Hoppula onnistuivat.

– Vastustaja yritti kyllä, mutta me olimme joka osa-alueella paljon parempia. Nyt lepäämme maajoukkuetauon aikana ja keskitymme ensi kuun peleihin.

KaDyn parhaana palkittiin Tero Intala, joka oli hänkin tyytyväinen:

– Ihan hyvä peli meiltä, saatiin tärkeät kolme pistettä. Tiedettiin, että vastustaja on fyysinen ja juoksee paljon, mutta se ei haitannut, kun saatiin itse määrätä tempo. Pelattiin omaa peliä ja pidettiin palloa. Se vain harmittaa, ettei pidettyä nollia, vaikka niin oli sovittu.

– Seuraavaksi treenaamme rauhassa maajoukkuetauon aikana ja palataan sitten kotikentälle. Tärkeintä on nyt kärkipaikan pitäminen, jotta päästään kevään tosipeleihin hyvästä asemasta, Koetetaan pitää pelitahtia yllä ja parantaa jälleen kevättä kohti.