KaDy - Ilves FS (2 - 1)

Aika: 9.2.2019 13:30
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy voittoon klassikko-ottelussa Ilves FS:a vastaan

Kampuksen Dynamolla oli mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto lauantain iltapäivässä, reilu kolme kierrosta ennen varsinaisen sarjan päättymistä. Voiton varmistamiseksi vaadittiin täydet kolme pistettä. Vastaan asettui kuitenkin aina hankala Ilves FS, joten voiton varmistaminen ei missään vaiheessa ollut helppo työ. Dynamolaisten taustalla painoivat myös maajoukkuemiesten Jani Korpelan, Sergei Korsunovin, Mikko Kytölän ja Juha-Matti Savolaisen viivästynyt kotiinpaluu edellisen viikonlopun MM-karsintaturnauksesta. Myös Ilves FS:n Antti Teittinen ja Lassi Lintula olivat samaisessa kisakoneessa.

KaDy-Ilves-9.2.2019-SEGE-palkinto.jpg
Sergei Korsunov palkittiin tammikuun kuukauden parhaana pelaajana

Tiedossa oli varsinainen klassikko-ottelu, sillä Ilves FS on ollut monena keväänä pudottamassa dynamolaisia finaalipeleistä tai välieristä. Viime keväänä dynamolaiset kuitenkin laittoivat Ilveksen aikaiselle kesälomalle suoraan 3-0 otteluvoitoilla. Lauantain ottelusta muodostuikin huipputasainen Ilveksen prässätessä kovasti alusta saakka. Tamperelaiset hallitsivat hienoisesti ensimmäistä puoliaikaa, ja se siirtyikin 0-1 johtoon ottelun 6. minuutilla brassi Giorgio Rafaelin toimesta. Tammikuun kuukauden pelaajaksi pelaajien itsensä toimesta valittu Sergei Korsunov kiitti kunniasta ja avasi kotijoukkueen maalitilin vajaa 5 minuuttia ennen erätaukoa Jani Korpelan hyvän laitanousun päätteeksi. Puoliajan loppuhetkillä koettiin muutama sekava ja tunteita kuumentanut tilanne, mutta tauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1.

KaDy-Ilves-9.2.2019-BRASSIT.jpg
Newton Jr. haastaa maanmiestään Giorgio Rafaelia

Toista puoliaikaa paineltiin tasaisissa ja maalittomissa merkeissä. Ilves puolusti organisoidusti maajoukkuemiehensä Antti Teittisen johdolla, eikä KaDy päässyt kunnollisiin vetopaikkoihin. Ilves prässäsi hyvin dynamolaisten tuskaillessa syöttötilan puutteessa ja pallon polttaessa tossujen kärjissä. Historia oli toistaa itseään viime syksyltä Jani Korpelan päästessä kolisuttelemaan tolppia ja Newton Jr. vedon lipuessa vain hieman maaliviivan ohitse muutama sekunti ennen toisen puoliajan päätössummeria, mutta tällä kertaa Ilves-vahti Aleksi Syrjälän onneksi lisäosumia ei varsinaisella peliajalla nähty.

Jatkoerää ehdittiin pelata vajaa 2 minuuttia, kunnes Newton Jr. pääsi vetämään pallon Mikko Kytölän oivasta tarjoilusta tolppien kautta maaliviivan oikealle puolelle. Ilves haki tasoitusta lentävän maalivahdin avulla loppuajan, mutta ei onnistunut enää maalinteossa. Näin voittolukemat kirjattiin KaDylle 2-1 jatkoerän jälkeen.

KaDy-Ilves-9.2.2019-juhlintaa.jpg
Newton Jr. on  juuri viimeistellyt voittomaalin

KaDy jatkaa sarjaykkösenä 51 pisteelllään, ja pääsee yrittämään runkosarjan voittoa uudelleen huomenna sunnuntaina 10.2. vieraspelissä Sievi FS:a vastaan. Käytännössä runkosarjan voitto on varma, vaikka GFT (39 p.) ja Leijona (36 p.) voivatkin matemaattisesti laskettuna nousta tasapisteisiin dynamolaisten kanssa. Tällöin runkosarjan voitto ratkaistaan paremmalla maalierolla, joka tällä hetkellä on selvästi dynamolaisten eduksi.

Dynamo-luotsi Vasko Vujović oli tyytyväinen ottelun jälkeen:

- Olimme hieman liian rentoja ottelun alussa, vaikka tiesimme että pelistä tulee kova. Odotimme toki tiukkaa vääntöä ja runkosarjan voittoa, mikä ehkä näkyi väärällä tavalla alussa; emme pelanneet hyvin. Ilves on hankala vastustaja, sillä se puolustaa kovasti. 

- Olen kuitenkin tyytyväinen tulokseen, sillä emme päässeet treenaamaan tällä viikolla kunnolla juuri lainkaan maajoukkuepelaajien matkustusaikataulujen venymisen vuoksi. Huomenna olemme kuitenkin parempia. 

Yleisöä: 272

Palkitut:

KaDyn paras: Jani Korpela

Ilves FS:n paras: Lassi Lintula 

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivujen kuvagalleriassa.

Seuraava ottelu:

su 10.2.

Sievi FS - KaDy
klo 16.00, Sievin monitoimihalli

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 106:55Giorgio RafaelLintula Lassi
1 - 114:11Korsunov SergeiKorpela Jani
2 - 141:49de Souza Queiroz Jr NewtonKytölä Mikko
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
7Mohavedi Reza
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
12de Souza Queiroz Jr Newton
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit