KaDy - JoSePa (6 - 0)

Aika: 23.9.2018 19:00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Harjoitusottelut


Dynamo pelasi preseasonin viimeisen harkkapelin Monnarin sunnuntai-illassa. Vieraaksi saapui liigaan ensimmäistä kertaa noussut mutta jo varsin tuttu Joutsan Seudun Pallo. Europelit aloittaneiden Suomen mestareiden otteet olivat liikaa nuorelle JoSePalle, vaikka senkin paidoissa kirmasi SM-mitalisteja.

KADY-SuperCup-2018-19-PYTTY-505.jpg

Ennen liigan alkua tai viimeistä harjoitusottelua KaDy oli ehtinyt jo nostelemaan Super Cupin pyttyäkin.

Ennakkoasetelmat

Hyvillä otteilla Liikunnan Riemun liigasta pudottanut JoSePa ilmoitteli pelaajasopimuksista pitkin loppukesää. Joukkueen yhteen hitsautunut runko mainiota ex-KaDy Tarkko Savelaa (joka kuitenkin oli poissa harjoitusottelusta) ja niin ikään Dynamossa pelannutta Aake Partiota myöten oli jatkamassa, ja lisäksi Joutsaan siirtyi Dynamosta päteviä pelimiehiä, kevään finaaleissakin tonttinsa täyttäneet Jose Ikonen, Jesse Kalliokoski ja Markus Rautiainen. Pitkä KaDy-historia on myös Jere Keskisellä. Edellinen harjoitusottelu Riemua vastaan päättyi täpärään tappioon.

Dynamolla oli takanaan kaksi harjoituspeliä maalierolla 12–0; JoSePa-matsin tavoin vastassa oli selkeästi vähemmän kokemusta sekä Ilveksen että Tervareiden paidassa. Hieman tiukempi paikka oli Leijona Futsalia vastaan pelattu Super Cup -finaali, jossa siinäkin KaDy oli vahvempi. Loppukesän yhteensä kuudessa Mestareiden liiga- ja Nordic Champions Cup -ottelussa KaDy taipui vain kerran ja jäi kakkoseksi kisassa Pohjoismaiden seuramestaruudesta.

Kaksi avainpelaajaa Dynamolta puuttui: Sergei Korsunov ja Kristijan Radin, joka oli kutsuttu Serbian maajoukkueen matkaan Venäjälle. Taitureita paikkasi tryout-pelaaja, brasilialainen Newton de Souza Queiroz Jr.

Mikä ratkaisi

intala-2017-18.jpgAlusta saakka oli ilmeistä, että KaDy määräisi tahdin. Isännillä oli ensimmäiselläkin puoliskolla kosolti maalipaikkoja, mutta ainoasta osumasta vastasi Tero Intala (oik.), joka juoni muutenkin nättejä kuvioita toisen ketjun hyökkäyspelin sieluna. JoSePa ei himmaillut, vaan Dynamo joutui rikkomaan useita kertoja pitääkseen vieraat poissa tehopaikoilta (siinä toki onnistuen). Kumuloituvat täyttyivät kuitenkin vain joutsalaisten sarakkeessa; Nikola Vidakovićin kymppimetrinen pamahti tolppaan.

Kuumempi hetki nähtiin ensimmäisen jakson lopussa. KaDy-veska Juha-Matti Savolainen vapautti Newtonin yksin läpi, ja Aake Partio tuli maaliltaan voimalla vastaan. Seuraavalla sekunnilla KaDy-kippari Mikko Kytölä rikkoi entistä seurakaveriaan Jesse Kalliokoskea ja pysäytti vastahyökkäyksen. Hetken näytti, että brasilialaisen nilkka olisi taittunut yhteentörmäyksessä Partion kanssa pahemminkin, mutta tauon jälkeen Aake jäi penkille hautomaan omaa jalkaansa ja Newton pystyi jatkamaan peliä.

muridiyazd-2017-18.jpgJoSePan vauhti hyytyi toisella jaksolla, kun taas etenkin ”Komik” Kytölän, Newtonin, Jani Korpelan ja Arash Muridiyazdin (vas.) ketjulta löytyi vielä vähintään yksi vaihde koneesta. Punamusta palloralli niputti vastustajan kerran toisensa perään, ja mm. ”Aran” takatolpan paremmalle sivulle putoava nosto oli kaunista katseltavaa. Joutsalaisten yv-peli toi ainoastaan Dynamolle kaksi Newtonin lisäosumaa.

”Misterin” kommentit

KaDy-luotsi Vasko Vujović kommentoi harjoituspeliä ja lähestyvää kautta tyytyväisenä:

– Hyvä peli. Me kontrolloimme ottelua, vaikka meiltä puuttui Sergei Korsunov ja Kristijan Radin, joka pelaa Serbian paidassa harjoitusottelun Venäjää vastaan. Nyt olemme kuitenkin hyvässä vaiheessa joukkueen rakentamisessa. Tarvitsemme kyllä joitakin kuukausia, joiden jälkeen peli on hyvässä kunnossa.

– JoSePasta voi odottaa liigassa kunnon vastustusta etenkin vieraissa, mutta uskon meidän voittavan joka tapauksessa, koska olemme päivä päivältä vahvempia ja pelaajillamme on paljon enemmän kokemusta.

– Ensimmäinen sarjapeli on Leijonaa vastaan. Viime kaudella ja sen jälkeen olemme kohdanneet heidät seitsemän kertaa ja voittaneet kuudesti. Lähdemme nytkin voittamaan – tarkoituksena on aloittaa sarja hyvin, ottaa kolme pistettä ja valmistautua perusteellisesti pudotuspeleihin.

Seuraava ottelu

Futsal-Liiga alkaa sunnuntaina 30.9. klo 16 Monnarilla. Vastassa on kevään finaalisarjassa tutuksi käynyt Leijona Futsal Akaasta.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 009:06Intala TeroTakala Mikko
2 - 022:00de Souza Queiroz Jr NewtonKytölä Mikko
3 - 028:59Kytölä MikkoKorpela Jani
4 - 030:08Muridiyazd ArashKytölä Mikko
5 - 036:40de Souza Queiroz Jr NewtonEi syöttäjää
6 - 037:07de Souza Queiroz Jr NewtonEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Ikonen JoseKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
12de Souza Queiroz Jr Newton
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
17Intala Tero
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
22Heikkilä Tuomas
Maalivahdit
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit