Paikka: Tesoman liikuntahalli, Tampere

PP-70 - KaDy 1-4 (0-2)
18.11.2018
Tesoman palloiluhalli

Sunnuntai-iltapäivän ainoassa Futsal-liigan ottelussa PP-70 kohtasi sarjakärki Kampuksen Dynamon Tesoman palloiluhallissa. PP-70 on erityisen tuttu osalle nyky-dynamolaisista, sillä mm. Sergei Korsunov, Tero Intala ja tuoreimpana tulokkaana Joona Valkama ovat saaneet futsal-oppinsa päivän vastustajalta. PP-70:lle kauden alku on ollut hieman hankala, vaikka se  nappasikin voitot Kemistä ja Tervareista pitkäksi venyneissä otteluissa. PP-leirissä ei varmasti ollut aikomuksena katkaista orastavaa voittoputkea.

KaDyn tuplaviikonloppu puolestaan tuotti täydet pisteet Tampereella, jossa se kävi vuolemassa Ilveksen turkin ja kauden ensimmäisen tappion, kun Sievi voitti  rankkareilla 2-3.

newton-2018-19.jpgOttelu käynnistyi PP-70:n kannalta melko ikävästi, sillä KaDy siirtyi 0-2 johtoon jo 5. minuutin kohdalla. Parketin partaveitsenä hääri jälleen kerran sambakuningas Newton de Souza Quieroz Jr. Ensin hän liukui oikea-aikaisesti maaliviivalle Sergei Korsunovin ja Jani Korpelan syöttökuvioiden päätteeksi, ja hetkeä myöhemmin Nikola Vidakovicin pitkä avaussyöttö tavoitti laidasta illan sankarin 0-2 maalin arvoisesti.

KaDy-leirissä oltiin nollattu viime viikon tiukat matsit, ja joukkue hallitsi peliä alusta saakka rakennellen paikoittain vaarallisia kuvioita vastustajan maalilla. Ex-PP Joona Valkama pyöritteli muutaman kerran entisiä seurakavereitaan kanveesiin ja veti kerran volleysta tolppaan, mutta ansaittu maali jäi muutaman sentin päähän. Tolppia pääsivät kolisuttelemaan myös Newton Jr. ja Arash Muridiyazd, mutta tauolle lähdettiin 0-2-lukemissa.

PP-70 sai pelin juonesta paremmin kiinni toisella puoliajalla, ja piti dynamolaisia paikoittain pinteessä. Kotijoukkue haki kavennusta terävillä vastahyökkäyksillä ja hyökkäyspään prässillä, mutta KaDy puolusti kurinalaisesti ja piti vastustajan pelaajat riittävän kaukana omalta maalilta. Niila-Ville Laitinen oli jälleen mies paikallaan, ja torjui ne vedot joita puolustus ei pystynyt blokkaamaan. PP-70 pääsikin kaventamaan tilanteeksi 1-2 vasta reilu 10 minuuttia ennen päätössummeria Matias Hovin maalilla.

Loppukiri jäi kuitenkin lyhyeksi lentävästä maalivahdista huolimatta, sillä KaDy iski kaksi nopeaa maalia kotijoukkueen virheiden seurauksena. Ensin erikoistilannemies Mikko Kytölä jakoi pallon kulmasta täysin vapaana olleelle Newton Jr:lle, jolla oli helppo työ ohjata peliväline tyhjään PP-maaliin. Loppulukemat 1-4 Newton Jr. kaunisteli vapaapotkusta muutama minuutti ennen päätössummeria.

KaDy vankisti asemiaan sarjakärjessä ja johtaa liigaa 3 pisteen erolla (22). GFT pitää hallussaan kakkossijaa 19 pisteellä, Leijona Futsalin vaaniessa espoolaisia pisteen päässä (18). Maalipörssissä Newton Jr. nousi toiseksi 12 maalillaan.

Ex-PP Joona Valkaman mietteet ottelusta;

Olin odottanut tätä peliä koko alkukauden, koska vastassa oli kasvattajaseura ja vanhat tutut joukkuekaverit. Olisi ollut tosi makoisaa avata kauden maalitili tässä ottelussa, mutta nyt en valitettavasti osunut tolppaa lähemmäksi. Pitänee kysyä Newton Jr:lta vinkit maalintekoon seuraavissa treeneissä kun mies näyttää olevan noin hyvässä vireessä tällä hetkellä. Muuten hyvä peli koko joukkueelta.