PP-70 - KaDy (1 - 4)

Aika: 18.11.2018 15:00
Paikka: Tesoman liikuntahalli, Tampere
Sarja: Futsal-Liiga


PP-70 - KaDy 1-4 (0-2)
18.11.2018
Tesoman palloiluhalli

Sunnuntai-iltapäivän ainoassa Futsal-liigan ottelussa PP-70 kohtasi sarjakärki Kampuksen Dynamon Tesoman palloiluhallissa. PP-70 on erityisen tuttu osalle nyky-dynamolaisista, sillä mm. Sergei Korsunov, Tero Intala ja tuoreimpana tulokkaana Joona Valkama ovat saaneet futsal-oppinsa päivän vastustajalta. PP-70:lle kauden alku on ollut hieman hankala, vaikka se  nappasikin voitot Kemistä ja Tervareista pitkäksi venyneissä otteluissa. PP-leirissä ei varmasti ollut aikomuksena katkaista orastavaa voittoputkea.

KaDyn tuplaviikonloppu puolestaan tuotti täydet pisteet Tampereella, jossa se kävi vuolemassa Ilveksen turkin ja kauden ensimmäisen tappion, kun Sievi voitti  rankkareilla 2-3.   

newton-2018-19.jpgOttelu käynnistyi PP-70:n kannalta melko ikävästi, sillä KaDy siirtyi 0-2 johtoon jo 5. minuutin kohdalla. Parketin partaveitsenä hääri jälleen kerran sambakuningas Newton de Souza Quieroz Jr. Ensin hän liukui oikea-aikaisesti maaliviivalle Sergei Korsunovin ja Jani Korpelan syöttökuvioiden päätteeksi, ja hetkeä myöhemmin Nikola Vidakovicin pitkä avaussyöttö tavoitti laidasta illan sankarin 0-2 maalin arvoisesti.

KaDy-leirissä oltiin nollattu viime viikon tiukat matsit, ja joukkue hallitsi peliä alusta saakka rakennellen paikoittain vaarallisia kuvioita vastustajan maalilla. Ex-PP Joona Valkama pyöritteli muutaman kerran entisiä seurakavereitaan kanveesiin ja veti kerran volleysta tolppaan, mutta ansaittu maali jäi muutaman sentin päähän. Tolppia pääsivät kolisuttelemaan myös Newton Jr. ja Arash Muridiyazd, mutta tauolle lähdettiin 0-2-lukemissa.

PP-70 sai pelin juonesta paremmin kiinni toisella puoliajalla, ja piti dynamolaisia paikoittain pinteessä. Kotijoukkue haki kavennusta terävillä vastahyökkäyksillä ja hyökkäyspään prässillä, mutta KaDy puolusti kurinalaisesti ja piti vastustajan pelaajat riittävän kaukana omalta maalilta. Niila-Ville Laitinen oli jälleen mies paikallaan, ja torjui ne vedot joita puolustus ei pystynyt blokkaamaan. PP-70 pääsikin kaventamaan tilanteeksi 1-2 vasta reilu 10 minuuttia ennen päätössummeria Matias Hovin maalilla.

Loppukiri jäi kuitenkin lyhyeksi lentävästä maalivahdista huolimatta, sillä KaDy iski kaksi nopeaa maalia kotijoukkueen virheiden seurauksena. Ensin erikoistilannemies Mikko Kytölä jakoi pallon kulmasta täysin vapaana olleelle Newton Jr:lle, jolla oli helppo työ ohjata peliväline tyhjään PP-maaliin. Loppulukemat 1-4 Newton Jr. kaunisteli vapaapotkusta muutama minuutti ennen päätössummeria.

KaDy-PJK-4.11.2018-maalia-juhlitaan.jpg

KaDy vankisti asemiaan sarjakärjessä ja johtaa liigaa 3 pisteen erolla (22). GFT pitää hallussaan kakkossijaa 19 pisteellä, Leijona Futsalin vaaniessa espoolaisia pisteen päässä (18). Maalipörssissä Newton Jr. nousi toiseksi 12 maalillaan.    

Ex-PP Joona Valkaman mietteet ottelusta; 

Olin odottanut tätä peliä koko alkukauden, koska vastassa oli kasvattajaseura ja vanhat tutut joukkuekaverit. Olisi ollut tosi makoisaa avata kauden maalitili tässä ottelussa, mutta nyt en valitettavasti osunut tolppaa lähemmäksi. Pitänee kysyä Newton Jr:lta vinkit maalintekoon seuraavissa treeneissä kun mies näyttää olevan noin hyvässä vireessä tällä hetkellä. Muuten hyvä peli koko joukkueelta.

Ottelun parhaat:
PP-70: Aleksi Pennanen
KaDy: Newton de Souza Quieroz Jr.

Futsal-liiga jatkuu KaDyn osalta vasta 12.12.2018, kun se kohtaa vieraissa Josepan Keski-Suomen derbyssä.


Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 101:00de Souza Queiroz Jr NewtonKorsunov Sergei
0 - 204:00de Souza Queiroz Jr NewtonVidaković Nikola
1 - 228:00Hovi MatiasEi syöttäjää
1 - 336:00de Souza Queiroz Jr NewtonKytölä Mikko
1 - 437:00de Souza Queiroz Jr NewtonEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
37:00VastustajaKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
12de Souza Queiroz Jr Newton
Kenttäpelaajat
14Salpakari Verneri
Kenttäpelaajat
15Vidaković Nikola
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
22Heikkilä Tuomas
Maalivahdit