Sarja: Futsal-Liiga

JoSePa-KaDy 3-7 (2-4)

Aika: 12.12.2018

KaDy voittoon Keski-Suomen derbyssä

Keskiviikkoiltana pelattiin odotettu Keski-Suomen derby Joutsan Seudun Pallon ja Kampuksen Dynamon välillä. Ex-dynamolaisia vilisevä kotijoukkue kävi ottamassa nokkiinsa KaDylta 0-6 harjoitusottelun muodossa ennen kauden alkua, mutta muuten joukkueet eivät olleet aikaisemmin sarjatasolla kohdanneet. Molemmilla joukkueilla oli alla pitkä tauko sarjapeleistä. JoSePa kävi ryöstöretkellä Kemissä viimeksi marraskuun lopulla kaatamalla FC Kemin puhtaasti 0-3. Dynamolaisilla tauko tosipeleistä venähti vielä pitemmäksi maajoukkueturnauksen vuoksi. KaDy pelasi edellisen kerran marraskuun puolessa välissä voittamalla PP70 vieraissa 4-1.

Pitkä tauko yhteisistä treeneistä ei tuntunut vaivaavan dynamolaisia, sillä ottelu käynnistyi KaDyn hallinnalla. Vieraat johtivat peliä 0-2 jo reilun kahden minuutin kohdalla Mikko Kytölän ja Kristijan Radinin pikamaaleilla. JoSePa sai pelin juonesta kiinni ensimmäisen erän puolivälissä, ja tasoitti nopeasti lukemiksi 2-2 KaDyn virheiden seurauksena. Ensin Janne Kosunen löysi pallonmentävän kolosen Juha-Matti Savolaisen jalkojen välistä, ja pari minuuttia myöhemmin Jari Kotimäen veto upposi aivan KaDy-maalin yläkulmaan. Maaleista piristynyt kotijoukkue pyöritti peliä ajoittain vaarallisesti KaDyn maalilla, ja iski nopeilla hyökkäyksillä vastaan. Varsinkin ex-KaDy Markus Rautiainen väläytteli nopeuttaan ja terävää kutiaan useaan otteeseen. Erätauolle lähdettiin kuitenkin vieraiden 2-4 johdossa, kun ensin Jani Korpela taiteili pallon verkon perukoille aivan maalin edestä, ja hetkeä myöhemmin Sergei Korsunov pommitti taukolukemat hyvän kuvion päätteeksi.

Mikko Kytölä maalasi ja rikkoi

Toinen puoliaika alkoi jälleen KaDyn hallinnalla Newton Jr. napauttaessa tilanteeksi 2-5. Toista puoliaikaa värittivät kuitenkin herkässä olleet rikkeet ja varoitukset. Varsinkin JoSePan 3-5 kavennusmaalia edeltänyt tilanne kuumensi tunteita KaDy-leirissä, sillä Mikko Kytölää rikottiin tilanteessa selvästi. Rikkeistä huolimatta dynamolaiset keskittyivät omaan peliinsä, ja varsinkin paluun tehnyt Tero Intala oli hyvällä pelipäällä toisella puoliajalla. Kotijoukkue haki tasoitusta ottelun loppuhetkillä lentävän maalivahdin turvin. Kiri jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun KaDy iski toistamiseen Kristijan Radinin ja Newton Jr:n toimesta.

Tero Intala haastaa kauden alussa LeiF:ia vastaan.

Kapteeni Mikko Kytölä kommentoi peliä tuoreeltaan.

- Aika rauhallinen vierasderby, jossa oltiin ongelmissa yllättävän vähän, vain muutaman minuutin ajan. Muut kuin pelaajat koetti kiehautella peliä, mutta eivät juuri onnistuneet tässä. JoSePa pelasi tasoonsa nähden erinomaisesti, ja uskon, että se pystyy pitämään kiinni pudotuspelipaikastaan.

Myös KaDy-käskijä Vasko Vujovic՛ oli samoilla linjoilla:

- Olin hieman hermostunut ennen peliä, sillä emme olleet päässeet treenaamaan kunnolla yhdessä viime aikoina maajoukkueturnauksen vuoksi. Tänään oltiin kuitenkin parempi joukkue, JoSePa oli tosi hyvä vastus. Parketti oli aika liukas ja vaikeutti osittain meidän peliä, mutta emme antaneet sen haitata. Luotan kovasti tulevaan, tästä on hyvä jatkaa pelejä viikonlopulle.

KaDy jatkaa sarjakärjessä (25) 3 pisteen erolla GFT:n (22). Kolmatta sijaa pitää hallussaan SoVo 20 pisteellä. Futsal-liiga jatkuu lauantaina 15.12., kun KaDy jatkaa vieraspelikiertuetta matkustamalla Somerolle SoVon kotiluolaan. Sunnuntaina luvassa on kova kamppailu Monnarilla, kun GFT saapuu vierailulle hirviöluolaan.