KaDy – Leijona Futsal 2–3 rp., 2–2 (1–1)

Maalit:

KaDy: Mikko Kytölä, Sergei Korsunov (6 m)

Leijona: Miikka Hurme, Jussi Nyström

Leijona Futsal Cup-finaaliin Mad Maxia vastaan.

Futsal Cupin Final Four -lopputurnauksen välierät pelattiin lauantaina Jyväskylän Monnarilla. Puolustava Final Four -mestari KaDy joutui nöyrtymään Leijona Futsalille voittomaalikilpailussa, kun 2 x 20 minuutin varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, vaan tulostaululla komeilivat numerot 2–2. Miikka Hurme vei Leijonan johtoon 6. minuutilla, mutta KaDyn kapteeni Mikko Kytölä laukoi vasurillaan jyväskyläläiset tasoihin 14. minuutilla.

Toisella puoliajalla tunteet kuumenivat ja kortteja nousi niin suunsoitosta kuin rikkeistäkin. Leijonan Petri Grönholm rikkoi Kytölää rangaistusalueella ja Sergei Korsunov upotti 6-metrisen rankkarin sisään. Paria minuuttia myöhemmin toisessa päässä KaDyn Newton Jr. rikkoi rangaistusalueen ulkopuolella toisen keltaisen kortin arvoisesti. KaDy ei brasilialaisen ulosajosta joutunut alivoimapeliin, sillä LeiF:in kippari Jussi Nyström laukoi vaparin voimalla sisään kimmokkeen kautta.

Molemmilla joukkueilla oli vielä etsikkoaikansa ja pari loistopaikkaa, mutta viimeistelyt viuhuivat lähinnä ohi maalin. KaDyn maalivahti Juha-Matti Savolainen sentään joutui venymään muutamaan huipputorjuntaan pitääkseen lukemat tasoissa.

10 metrin vapaapotkupisteeltä uusien kilpailumääräysten mukaan lauotussa voittomaalikilpailussa kaksi Leijonan laukojaa ohitti Savolaisen, kun taas LeiF-maalivahti Kasper Kangas ei ollut ohitettavissa. Näin Leijona Futsal pääsi sunnuntai-iltana Jyväskylässä pelattavaan Cup-finaaliin valkeakoskelaisen Mad Maxin vastustajaksi.

Lauantain toisessa miesten välierässä Mad Max voitti Vaasan Kiiston viime sekuntien voittomaalilla 5–4. Naisten välierissä Musan Salama Porista voitti tamperelaisen ACE:n voittomaalikilpailussa 4–3 (3–3) ja GFT voitti Liigan runkosarjaa dominoivan Ilveksen 1–5 Daniela Tjederin tehdessä neljä maalia. Näin ollen naisten Cup-finaalissa kohtaavat GFT ja MuSa.

Sunnuntaina Monnarilla pelataan ensin naisten ja miesten pikkufinaalit, illemmalla on Cup-finaalien vuoro. Kaikki Cupin Final Four -finaalit tulevat suorina lähetyksinä Yle Areenassa.