KaDy - Mad Max (3 - 2)

Aika: 16.3.2019 13:30
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit


Kevään pudotuspelit potkaistiin käyntiin lauantain alkuiltapäivässä Kampuksen Dynamon ja Mad Maxien toimesta. Runkosarjavoittaja KaDy pääsi aloittamaan pudotuspelit kotikentällään 8. sijoittuneita valkeakoskelaisia vastaan. Joukkueet avasivat playoff-pelit myös vuosi takaperin kohtaamalla toisensa puolivälierissä, joten reitti Valkeakoskelta Jyväskylään alkaa olla jo sangen tuttu koiralaumalle.

Vuosi sitten Dynamo oli tyly vastus vieraille passittaen heidät kesälomalle suoraan 3-0 otteluvoitoin. Mad Maxeilla on siis revanssin paikka tänä keväänä, ja vierasjoukkueen toimesta on varmasti tutkittu tarkasti kuinka dynamolaisten meno pysäytetään.

KaDy-MadMax-1PVE-Kytola-Newton-Jussila-16.3.2019-505px.jpg

Kotijoukkueen ilme oli parantunut selkeästi viikon takaisesta rökäletappiosta SoVoa vastaan, ja se aloitti ottelun hyvällä pallonhallinnalla. Jani Korpela kolisutteli ylärimaa jo heti ottelun alkuhetkillä Mikko Kytölän kulmapotkun seurauksena, mutta tuloksetta.

Tuore portugalilaisvahvistus David Parente pääsi avaamaan maalihanansa Dynamossa hetkeä myöhemmin, kun yksinään maalin eteen unohdettu mies ohjasi pallon verkon perukoille Korpelan kulmapotkusta. Mies oli selvästi löytänyt pelihuumorin viikon aikana, ja yhteispeli varsinkin Kristijan Radinin kanssa näytti toimivan heti alusta saakka serbialaisen vasurista johtuen. Kuvio toimi myös toisin päin, ja Radin lisäsi KaDy-johdon 2-0 juuri David Parenten hyvästä tarjoilusta jakson puolivälissä.

KaDy hallitsi avausjaksoa hienokseltaan ja puolusti uhrautuvasti valkeakoskelaisten harvat vastahyökkäykset. Vieraat pääsivät kuitenkin kaventamaan taukotilanteeksi 2-1, kun pallo singahti epäonneksi omaan maaliin eteen heittäytyneestä ikisoturi Arash Muridiyazdista.

KaDy-MadMax-1PVE-juhlintaa-16.3.2019-505px.jpg
David Parente pääsi juhlimaan pudotuspelien ja KaDy-uransa avausmaalia

Toiselle jaksolle Mad Max kiristi prässipeliään entisestään torjuen hyvin dynamolaisten vetopaikat. Maalintekovoimaansa pääsivät näyttämään vuorotellen niin Korpela, Kytölä, Sergei Korsunov kuin Newton Jr., mutta tuloksetta. Ilman pelaajavalmentajaansa Alexia ahkeroineet vieraat pelasivat fyysisesti ja siististi läpi ottelun kapteeninsa Matti Jussilan johdolla, ensimmäiset rikkeet puhallettin vasta jakson puolessa välissä. Hyvä puolustus ei kuitenkaan auttanut vieraita kulmapotkun jälkitilanteessa, kun Radin pääsi upottamaan upean kutinsa aivan maalin vasempaan ylänurkkaan Newton Jr. syötöstä.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä viimeisille minuuteille saakka molempien puolustaessa uhrautuvasti. Mad Maxien ylivoima jakson loppuhetkillä tuotti tulosta Ville Kauppisen kaventaessa tilanteeksi 3-2 vajaa minuutti ennen päätössummeria. Mikko Kytölä pelasti vielä viimeisellä sekunnilla Maxien vedon, joten vieraiden kiri jäi siihen ja KaDy pääsi juhlimaan pudotuspeliurakkansa avausta voitolla.

KaDy-MadMax-1PVE-KIKI-16.3.2019-505px.jpg
Kristijan Radin nautiskeli pudotuspelitunnelmasta kahden maalin arvoisesti

Pudotuspelit jatkuvat heti huomenna sunnuntaina 17.3. klo 13.30 Jyväskylässä. Kolmas ottelu käydään ensi viikon lauantaina 23.3. klo 15 Valkeakoskella.

Dynamolaisten parhaana palkittu David Parente oli iloinen ottelun päätyttyä:

- Keskityin viikon aikana kovasti peliin ja treeneihin muun joukkueen kanssa. Olen ollut täällä vasta reilun viikon, joten yritän vielä sopeutua pelityyliin. Playoff-pelit ovat aina vaikeita aloittaa ja odotimmekin tästä pelistä tosi tiukkaa. Kontrolloimme peliä ja loimme hyviä tilanteita, tällä pelillä voitamme varmasti jatkossakin. Huomisesta tulee varmasti tiukempi peli, koska vastustaja on ärsytetty ja pelaa varmasti paremmin.

- Tottakai tuntui mukavalta tehdä maali, toivottavasti pystyn tekemään niitä vielä lisää jotta voin auttaa joukkuetta voittamaan. Haluan kiittää kaikkia faneja siitä, että tulitte tänään kannustamaan meitä. Toivottavasti nähdään huomennakin!


Myös päävalmentaja Vasko Vujovic՛ vaikutti iloisen rennolta:

- Peli oli tiukka, kuten playoff-pelit aina alussa ovat, jokainen peli tulee olemaan täyttä taistelua. Tänään vastustaja oli keskittynyt puolustamaan kovaa. He pelasivat ilman Alexia, ja puolustivat läheltä koko pelin ajan. Olimme kuitenkin parempia tänään ja ansaitsimme voiton. Näissä peleissä ei lasketa maaleja vaan voittoja, ja vain ne kelpaavat tästä eteenpäin. Huomenna on edessä uusi peli jonka keskitymme hoitamaan kotiin, jotta pääsemme 2-0 -johtoasemassa Valkeakoskelle ensi lauantaina.

Yleisöä: 180

KaDyn paras: David Parente

Mad Maxin paras: Matti Jussila

Kaikki artikkelin kuvat Sami Virtanen

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivujen kuvagalleriassa.

Seuraava ottelu
2. puolivälieräottelu KaDy - Mad Max
Sunnuntaina 17.3. klo 13.30

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 003:12Parente DavidKorpela Jani
2 - 010:21Radin KristijanParente David
2 - 1 (om.)14:11oma maaliEi syöttäjää
3 - 132:52Radin Kristijande Souza Queiroz Jr Newton
3 - 239:07Kauppinen VilleKunnas Justus
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
31:00 Kauppinen VilleKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
3Parente David
Kenttäpelaajat
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
12de Souza Queiroz Jr Newton
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
21Hoppula Hermanni
Kenttäpelaajat
22Heikkilä Tuomas
Maalivahdit
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit