KaDy - SoVo (2 - 1)

Aika: 31.3.2019 16:00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit


Toinen välieräpeli Kampuksen Dynamon ja Someron Voiman kesken oteltiin tiukoissa ja kuumissa tunnelmissa ensivihellyksestä päätössummeriin saakka. Jyväskylässä vietetyn yön jäljiltä somerolaiset tulivat toiseen välierään uudella ilmeellä haastaen Dynamo-soturit kuumaan kamppailuun.

Ottelu alkoi KaDyn kannalta pahimmalla mahdollisimmalla tavalla. Dynamolaiset olivat tuskin ehtineet koskea palloon, kun se vietiin jo pilkulle Sergei Korsunovin rikkoessa oman maalin edessä. Vieraiden maalihai Gezim Voca sijoitti takuuvarmasti pallon verkon perukoille, vaikka Juha-Matti Savolainen hieman saikin sormiaan väliin. Näin SoVo johti peliä  0-1 jo 18 pelisekunnin jälkeen. Korsunoville tarjoutui paikka tasoittaa peli seuraavasta vastaiskusta, mutta pallo sujahti vain hieman ohi.

Shokkialusta huolimatta KaDy otti pelin hallintaansa SoVon vetäytyessä puolustamaan. Kotijoukkue rakenteli tukuttain oivallisia maalitilanteita, ja mm. Kristijan Radin tykitti sydämensä kyllyydestä yläkulmaan. Myös Jani Korpelan ja Newton Jr. maalisihdit olivat hukassa avausjaksolla. Tasoitusta saatiinkin odotella aina viimeiselle minuutille saakka, kun pallo vietiin 10 metrin pilkulle SoVon riketilin täyttyessä. David Parente ei epäröinyt, vaan sijoitti pallon takuuvarmasti yläkulmaan reilu puoli minuuttia ennen taukosummeria. Näin tauolle lähdettiin 1-1 tasatilanteessa.

KaDy-SoVo-1VE-30.3.2019-kuumaa-KuvaSamiVirtanen-510px.jpg

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Tilanteita riitti alkuminuuteista saakka molempien liikuttaessa palloa vauhdikkaasti päästä päähän. KaDy nappasi jälleen pelin hallinnan itselleen, mutta tolpat pelastivat somerolaiset takaiskuilta. Myös SoVo pääsi muutaman kerran hyvälle maalipaikalle, mutta vieraiden tehomiehet eivät osuneet tällä kertaa. SoVo jatkoi sääntöjen rajamailla pelaamista provosoiden dynamolaisia mm. pienellä käsipelillä. Kortteja jaettiinkin oikein urakalla, sillä kokonaissaldoksi saatiin peräti 5 keltaista korttia ottelun aikana. Kotijoukkueen kärsivällinen työ palkittiinkin lopulta, ja Sergei Korsunov sai kunnian viimeistellä voitto-osumaksi jääneen maalin jakson 32. minuutilla sivurajapotkun päätteeksi. SoVo haki tasoitusta lopussa jälleen lentävän maalivahdin turvin, mutta KaDy-puolustus kesti loppuun saakka.

KaDy-SoVo-1VE-30.3.2019-Parente-Bushi-KuvaSamiVirtanen.jpg
David Parente viimeisteli jälleen KaDyn avausmaalin

KaDy nappasi siis toisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Kolmas välierä pelataan viikon päästä lauantaina 6.4.2019 klo 16 Somerolla. Mahdollinen 4. välierä on vuorossa heti sunnuntaina niin ikään Somerolla.

KaDy-SoVo-1VE-30.3.2019-Parente-Bushi-Pettersson-KuvaSamiVirtanen-510px.jpg

Sergei Korsunov kiitteli faneja taiston tauottua:
- Peli oli aika tiukka, tosin meillä oli aika sekava alku. Emme jostain syystä olleet täysin valmiina tähän otteluun. Vastustaja pääsi turhaan maalin johtoon heti ottelun alussa omasta henkilökohtaisesta virheestä. He vetäytyivät puolustamaan sen jälkeen, ja tekivät pelimme hankalaksi. Lisäksi meillä oli tukuttain hukattuja maalipaikkoja, emme saaneet oikein mistään sisään. Onneksi Juha-Matti Savolainen oli tänäänkin mies paikallaan, hän kannatteli meitä ottelun alkuhetket. Ja onneksi päästiin tasoittamaan peli vielä ensimmäisen jakson loppuhetkillä, se tuli tosi tärkeään paikkaan.
- Hamittaa myös kun saatiin kolme ihan turhaa keltaista korttia. Nuo pitäisi pystyä pitämään poissa. Toisaalta ollaan tosi tyytyväisiä siihen ettei annettu yhtään pelitilannemaalia; heillä on hyviä maalintekijöitä, taisivat tehdä eniten maaleja runkosarjassa. Meillä siis puolustus toimi jälleen tosi hyvin tänään.
- Ensi lauantaina tulee olemaan tämän kauden vaikein peli Somerolla. Heillä on hyvä mellakka katsomossa, ja he saavat siitä varmasti lisävoimaa. Meidän faneille superiso kiitos tänään, hyvällä kannustuksella on tosi iso merkitys. Tästä jatketaan!

 

Vasko Vujovic՛ oli tyytyväinen voittoon mutta harmitteli turhia varoituksia:
- Peli oli tosi tiukka ja kuuma heti alusta saakka, annoimme turhaan vastustajalle maalin heti alkuhetkillä. Turha rike ja turha maali. Vastustaja vetäytyi puolustamaan sen jälkeen, ja meidän oli hieman hankala saada omaa peliä käyntiin sen jälkeen. Myös muutama hukattu maalipaikka harmittaa, mutta urheilu on juuri tällaista. Välillä onnistut joka tilanteesta, välillä tarvitaan enemmän yrityksiä. Keskittyminen kuitenkin piti hienosti, ja löysimme oman pelimme alkuvaikeuksien jälkeen. Jaksoin uskoa koko ajan siihen että voitamme tänään.
- Olen hieman huolissani turhista varoituksista ja keltaisista korteista. Meillä ei ole varaa menettää yhtään pelaajaa ainakaan pelikiellon vuoksi, tähän täytyy tulla parannus jatkossa. Olen kuitenkin luottavaisin mielin jatkon suhteen. Teemme jälleen kovasti töitä seuraavan viikon, ja lähdemme voittamaan seuraavan pelin.  

 

Yleisöä: 242

KaDyn paras pelaaja: David Parente

SoVon paras pelaaja: Marko Laaksonen


Kaikki ottelukuvat Sami Virtanen.

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-galleriassa.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 100:18Gezim VocaEi syöttäjää
1 - 119:25Parente DavidEi syöttäjää
2 - 132:07Korsunov SergeiKorpela Jani
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
06:00Eetu Kauria Keltainen
19:00Korsunov SergeiKeltainen
25:00Parente DavidKeltainen
40:00de Souza Queiroz Jr NewtonKeltainen
40:00Valdrin Rashica Keltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Parente David
Kenttäpelaajat
4Radin Kristijan
Kenttäpelaajat
8Korpela Jani
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Korsunov Sergei
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
12de Souza Queiroz Jr Newton
Kenttäpelaajat
17Intala Tero
Kenttäpelaajat
20Valkama Joona
Kenttäpelaajat
21Hoppula Hermanni
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit