Aika: 6.4.2019 16.00
Paikka: Someron Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit

(kuvat edellisviikonlopulta Jyväskylästä: Sami Virtanen)

Dynamolla oli mahdollisuus katkaista Futsal-Liigan välieräsarja Someron Voimaa vastaan lauantaina Somerolla. KaDy oli voittanut kaksi ensimmäistä välierää Jyväskylässä; finaaleihin etenee kolmella voitolla. Hieman varamiehisenä otteluun lähtenyt SoVo onnistui kuitenkin selkä seinää vasten pitämään sarjan elossa nappaamalla vakuuttavan kotivoiton maalein 3–2 (0–0).

Avausjakso oli pelillisesti selvää KaDyn pallonhallintaa, mutta maalit jäivät uupumaan. Loppukevään Dynamoa vahvistava portugalilaiskolossi David Parente laukoi kahdesti avopaikasta reilusti ohi maalin. SoVon turkulaismaalivahti Marko Laaksonen oli erinomaisella torjuntapäällä pelastaen mm. Newton Jr:n laukauksen kimmokkeen maaliviivalta. Myös SoVo hyökkäsi pari kertaa vaarallisesti; KaDyn maalivahti Juha-Matti Savolainen otti pari mestarillista lähitorjuntaa puoliajan lopulla.

Toisen puoliajan alussa Parente laukoi tolpan kautta KaDyn 0–1-johtoon ja askelen kohti finaalipaikkaa. Upean syötön tarjoili lennokkaassa hyökkäyksessä kapteeni Mikko Kytölä. KaDyn johto ei kuitenkaan kauaa säilynyt, kun SoVon syömähammas Arber Istrefi katkaisi karmean harhasyötön KaDyn maalialueen tuntumassa ja sijoitti vuorenvarmasti pallon takakulmaan .

Ottelu eteni niukassa KaDyn hallinnassa seuraavat minuutit. Lähimpänä maalia oli Kytölä, jonka vihainen vasurin laukaus vastahyökkäyksestä pomppasi ylärimasta SoVon maaliviivalle. Vain hetkeä myöhemmin Futsal-Liigan ykköspyssy Gezim Voca osui toisessa päässä onnistuneen kulmakuvion päätteeksi ja vei isännät johtoon. Istrefi lisäsi tarkalla alanurkkalaukauksellaan SoVon johdon jo kahteen maaliin heti seuraavassa vaihdossa.

KaDy oli pakotettu yrittämään takaa-ajoa ylivoimapelillä ja Kytölä pukikin pian oranssin maalivahdin nutun ylleen. KaDy loi muutaman loistopaikan ylivoimakuviolla, mutta maalinteko ontui pahemman kerran. Minuutti ennen loppua Parente kavensi ottelun  suorasta vapaapotkusta, josta pallo pomppi verkkoon SoVo-pelaajien kautta, mutta tasoitus jäi Dynamolta tekemättä. Näin SoVo juhli 3–2-kotivoittoa ja otteluvoitot kaventuivat 2–1:een KaDyn hyväksi. SoVon onnistumista alleviivasi joukkueen varamiehisyys; aiempien playoffien ykköskokoonpanosta puuttuivat mm. molemmat pohjapelaajat, joita pelaaja-valmentajakaksikko Valdrin Seferi Aapo Hakala paikkasi uutterasti. SoVon voitto olikin ennen kaikkea puolustustaistelun riemuvoitto.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović oli pettynyt tappioon mutta optimistinen:

– Ainoa todellinen futsaltietämys kumpuaa  kokemuksesta. Ilman kokemusta tieto on pelkkää informaatiota. Hetkinä jolloin tulee mahdollisuus ratkaista ottelu tai kokonainen playoff-sarja, täytyy olla valmis kun mahdollisuus tulee. Sitä on kokemuksesta nouseva todellinen tieto.

– Teimme halpoja virheitä molemmissa päissä. Tämä peli oli meidän käsissässämme, muttemme käyttäneet ratkaisun avaimia. Sunnuntaina on uusi peli; toivottavasti se on sarjan viimeinen. Meidän on säilytettävä keskittyminen viimeiseen asti, onnistuttava myös päättämään hyvät hyökkäykset maaliin.

Sarja jatkuu heti sunnuntaina 7.4. klo 16.00 Someron monitoimitalolla. Mikäli SoVo ottaa toisenkin kotivoiton, pelataan ratkaiseva ottelu tiistaina 9.4. klo 19.00 Jyväskylän monitoimitalolla.

Finaalisarja alkaa ke 17.4. runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotihallissa ja jatkuu pääsiäispyhinä (pe 19.4. ja ma 22.4.). Leijona Futsal varmisti jo lauantaina finaalipaikkansa voittamalla GFT:n kolmannen kerran ja vieden ottelusarjan nimiinsä puhtaasti 30.

Välierien ja finaalien väliin mahtuu maaottelutauko, jolloin Suomi isännöi maailman huippumaata Espanjaa  la 13.4. Tampereella sekä su 14.4. Vantaalla ystävyysotteluissa. KaDysta sinivalkoisiin pukeutuvat Savolainen, Kytölä, Sergei Korsunov ja Jani Korpela.