KaDylle thrillerimäisen toisen finaalin voitto!

Leijona Futsal - KaDy 4–5 jo., 3–3 (2–2)

Finaalisarjan tilanne KaDy  LeiF 20

LeiF-KaDy_Yuppis-2FINAL-19.4.2019-KuvaTuukkaNystrom.jpgJuha-Matti Savolainen torjuntapuuhissa (Kuva Tuukka Nyström).

Kadyn vahva alku

KaDy vaikutti olevan hyvällä jalalla liikkeellä heti ottelun alusta. Joukkueen tekeminen oli energistä ja pallovarmaa ja tämä johti myös tehoihin. Mikko Kytölän sivurajapotkusta Newton Jr. laukoi pallon verkkoon yläkulmaan ajassa 6:58 Juho Laineen ollessa voimaton tämän torjumiseen. Noin minuutti myöhemmin Sergei Korsunov juoksi upeasti tyhjään tilaan ottamaan Juha-Matti Savolaisen loistavan avauksen haltuun ja tarkalla alanurkkakudilla kirjoitti lukemiksi 0-2.

LeiF-KaDy_Newton-2FINAL-19.4.2019-KuvaTuukkaNystrom.jpgNewton Jr. kiskaisi ottelussa kaksi kihausta (Kuva Tuukka Nyström).

Leijonan pelaajien ja rumpuryhmän selkärankaa varmasti koeteltiin tällä kohtaa. LeiF kesti paineen mainiosti tällä kohtaa ja vastasi KaDyn hyvään alkuun kahdella Juhana Jyrkiäisen maalilla ensimmäisen tullessa ajassa 11:59 ja toisen puolitoista minuuttia myöhemmin. Näihin syötöt kulmasta ja sivurajapotkuista antoivat Dušan Milojević ja Jovan Stanković. Molemmissa Jyrkiäinen teki hyvät liikkeet maalin eteen ja pääsi palloon ennen punamustia. Kadyn maalinedustan puolustaminen ei todellakaan ollut parhaimmillaan näissä takaiskuissa.

LeiF-KaDy_Jyrkiainen-maali-2FINAL-19.4.2019-KuvaTuukkaNystrom.jpgLeijonan Juhana Jyrkiäinen iski myös kaksi osumaa. Molemmat lähietäisyydeltä (Kuva Tuukka Nyström).

Tasatilanteesta 2-2 toiselle puoliajalle

Toisen puoliajan alussa Petri Grönholm räjäytti kotiyleisön ja vei LeiFin 3-2 johtoon. Tasainen vääntö jatkui ja molemmissa päissä nähtiin vaarallisia tilanteita.Kadyn Sergei Korsunovilla, Newton Jr.:lla ja Jani Korpelalla kaikilla oli hyvät paikkansa tuoda ottelu tasoihin, mutta viimeistelyt eivät onnistuneet.

KaDy aloitti jahtaamaan tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla noin kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tämä tuotti heti tulosta, kylläkin ilman ylivoimapallorallia. Muutaman syötön jälkeen Newton Jr. havaitsi tilan laukoa ilman blokkia ja sijoitti pallon taka-alakulmaan tolpan viereen sellaisella voimalla ja tarkkuudella, että Iittalahalli tuntui heilahtavan.

Enempää maaleja ei varsinaisella otteluajalla nähty ja peli meni 1. finaalin tapaan 2 * 5 min jatko-otteluun.

Huumaavan jännittävä jatko-ottelu ja huikeat maalit

Jatko-ottelun toisen puolikkaan alussa ajassa 45:37 portugalilainen David Parente vei KaDyn 3-4 johtoon. Maali oli upean kuvion seurausta, jossa Mikko Kytölä luuppasi sivurajapotkun Jani Korpelalle, joka puski pallon David Parentelle, joka heitti pallon jalalla rysään. Tämä tapahtui KaDyn fanikatsomon silmien edessä, joka ymmärrettyään tapahtuneen räjähti juhlimaan suoraa huutoa ja villiä tanssia.

LeiF lähti hakemaan tasoitusta reikäpaitapelillä. KaDy onnistui jäädyttämään ja blokkaamaan tätä hyvin. Seuraava huikea maali nähtiin Jani Korpelan majesteettisen koko kentän pituisen laukauksen myötä - hän pääsi yllättämään hieman myöhässä maalille ehtineen Juho Laineen tuolla pitkällä laukauksella KaDyn oman pään sivurajasta ja vei lukemiksi 3-5.

LeiF ei ollut edelleenkään luovuttanut ja ottelu pysyi äärimmäisen jännittävä loppuun asti, koska KaDy sai kuudennen rikkeensä ja Jussi Nyström tykitti maalin 6 metrin rangaistuspotkusta 48 sekuntia ennen loppua.

LeiF-KaDy_Nystrom-2FINAL-19.4.2019-KuvaTuukkaNystrom.jpgJussi Nyström toi Leijonan vielä maalin päähän, mutta kotijoukkueen kiri ei riittänyt (Kuva Tuukka Nyström).

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja jyväskyläläiset pääsivät juhlimaan toista kiinnitystä Suomen-mestaruuteen johtaen sarjaa 2-0. Näin ollen mestaruus on katkolla Kampuksen Dynamolle Jyväskylän Monitoimitalolla pääsiäismaanantaina 22.4. klo 14:45 alkavassa 3. finaaliottelussa.

Vaskon ja Newton Jr. kommentoivat

Kadyn päävalmentaja Vasko Vujović kommentoi:

"Näimme tänään, että ottelu ei ole vain sen ensimmäiset viisi minuuttia tai viimeiset viisi minuuttia. Kaikkea käytössä olevaa aikaa pitää kunniottaa. Saimme hyvän alun, mutta hukkasimme sen menettämällä fokuksen 6 m alueella. Hyvä vastustaja käytti tämän heti hyväkseen ja seurasi kaksi halpaa maalia. Emme menettäneet uskoa tappioasemassa. Olemme vahvoja lisäajalla, fyysinen kunto korostuu silloin. Tälläiset pelit koettelevat kestävyyttä ja väsyttävät. Olemme nyt hetken onnellisia voitosta ja sitten keskitymme 3. finaaliin kotisalissa."

Kaksi maalia viimeistellyt Newton Jr. kommentoi:

"Peli oli hyvä meiltä kovaa vastustajaa vastaan. Leijona tuntee meidän pelimme ja heidän pelaajat ovat taitavia. Saimme halutun tuloksen. Pääsemme tavoitteeseemme, jos pidämme tämän tason, keskittymisen ja kurinalaisuuden."