KaDy - Mad Max (3 - 3)

Aika: 24.10.2009 15.00
Paikka: Huhtaharju

Dynamon seurahistorian ensimmäinen liigaottelu toi pisteen

KaDy ja Mad Max tasasivat pisteet Huhtaharjulla Jyväskylässä käydyssä kauden avausottelussa. Tasaisen kamppailun ensimmäinen puoliaika oli vieraiden heiniä kotijoukkueen ilmeisesti jännittäessä seurahistoriansa ensimmäistä liigaottelua. Toisella jaksolla KaDy kuitenkin pystyi luomaan Mad Maxia enemmän vaarallisia maalitilanteita, mutta Max-vahti Juha Ojanperä etsiytyi toistuvasti pelivälineen ja maalin väliin. Dynamon riveistä uupuivat alavatsavammainen Mikko Kytölä, puujalkaa poteva Kerkko Huhtanen sekä pitkäaikaispotilas Markus Vanninen. Lisäksi Teemu Pulkkinen ei kyennyt pelaamaan kuin vähän alusta flunssan äidyttyä ylitsepääsemättömäksi.

Mad Max toivotti Dynamon tervetulleeksi liigaan iskemällä pallon maaliin, kun ottelua oli pelattu vaivaiset 40 sekuntia. Jaakko Laitinen viimeisteli terävästi takakierron jälkeen. Punamustan kotijoukkueen henkinen lukko lähti avautumaan hiljalleen, ja kuuden minuutin kohdalla ryhdikkäästi esiintynyt Matias Juvonen kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Rikottu pelaaja survaisi itse pallon uuniin. Kyseessä oli KaDy-historian ensimmäinen liigamaali, joten Juvosen nimi ei ole enää hakattu pelkästään Wikipediaan vaan myös Dynamon kultaisiin aikakirjoihin.

Ensimmäisen jakson kolmas maali näki päivänvalon 12 minuutin kohdalla. Mad Maxin mylly jauhoi uskollisesti, kunnes tilaa avautui seinäsyötölle. Vesa Pajula tarjoili pelialueen nurkasta karkin Juhana Jyrkiäiselle, jolla oli kunnia kuurata pyöreä tyhjään maaliin. Tauolle marssittiin niukassa vierasjoukkueen johtoasemassa.

Linkki_ja_Roiha_yhteiskuva
Kasuaali Linkki Lindgren ja likaisen työn Roiha Takala rehkivät täyden iltapuhteen KaDy:n liiga-avauksessa.Takala pelasi entistä seuraansa vastaan.

KaDy:n valmentaja Tero Kelhälä keksi ilmeisesti keinot kääntää ottelun voimasuhteet, sillä toisella jaksolla parketilla polkkasi silminnähden terävöitynyt KaDy. Ottelun hahmoksi nousi kapteenin nauhaa kantanut Jukka "Kajuk" Kytölä.

Toista jaksoa oli kulunut neljännes, kun Kytölän veljesparven nuorin sai pallon lapaansa selkä maaliin päin. Nopea kääntyminen karisutti niskassa hengittäneen Laitisen, joka saattoi vain katsella, kuinka pallo ampaisi Kytölän lapikkaasta etuyläkulmaan. Jukka Kytölä vei KaDy:n vielä johtoonkin maalinedushässäkän jälkeen, mutta Mad Maxin Timo Kopola kuittasi pelin välittömästi tasoihin kulmatilanteesta alkunsa saaneen flipperin jälkeen.

Tasatulosta voidaan pitää jokseenkin oikeutettuna lopputulemana. Yleisö näki takuuvarmasti laadukkaampaa futsalia kuin neljä vuotta sitten pelatussa KaDy - Mad Max -cup-ottelussa, jonka vieraat voittivat säädyttömin 12-0 -lukemin.
- Pelasimme riittävän kypsästi tällä kertaa. Harmi, ettemme saaneet ratkaistua ottelua toisen jakson paikoista. Tästä on hyvä jatkaa; toivottavasti sairasosasto tyhjenee pian, valmentaja Kelhälä summasi ottelun annin.