Ilves FS - KaDy (2 - 3)

Aika: 31.10.2009 18.00
Paikka:

KaDy matkasi Spiral-halliin kirvelevä kahden viikon takainen 4-0 -harjoituspelitappio takaraivossaan. Dynamon ensimmäinen vierasvastus Futsal-Liigassa, Ilves FS - viime kauden SM-hopeamitalisti - oli tälläkin kertaa viiltävän kova vastus, mutta punamustan tehokas viimeistely koitui kotijoukkueen kohtaloksi. Taktisesti kypsällä liikkeellä KaDy:a ahtaalla pitänyt Ilves joutui lopulta taipumaan liiganousijan innokkuuden edessä.

Kapteenin pestiä tuuraava Jukka Kytölä oli jälleen pelipäällä kuitaten tililleen parhaan pelaajan pystin ja kolme veikkauspörssipistettä - kuten Mad Max -ottelussakin. Ottelun avausmaali syntyi, kun targetiksi istutettu taitava Arash Muridiyazd tarjoili pelivälineen ylös kirmaavalle Kytölä Juniorille, joka tuikkasi pyhän esineen "kärkkärillä" alakulmaan.
-Se oli oppikirjamaali, valmentaja Tero Kelhälä ylisti, ja jatkoi myhäillen: -Tänään oli muutenkin viimeistelymme kohdillaan.

Rutinoitunut Ilves ei kuitenkaan lannistunut sarjatulokkaan kukkoilusta, vaan tuli välittömästi tasoihin. Janne Mertanen pääsi kääntymään ja tuuttasi pallon tyylillä verkkoon, Teemu Alatalo syötti. Toni Ylinen vei Ilveksen vielä johtoonkin Antti Teittisen syötöstä, mutta toisella jaksolla alkoi punamusta polkka purra.

Noin minuutti oli toista jaksoa pelattu, kun KaDy-tulokas Aki Miettinen taituroi kotiyleisön harmiksi pallon Ilves-maalin yläkulmaan. Saman miehen loistava yksilösuoritus vei punamustat maalin johtoon kaksi minuuttia myöhemmin. "Känä" Miettisen viimeistely tuli puolittaisesta läpiajosta, johon Dynamon Wikipedia-tähti Matias Juvonen hänet vapautti.

Ilves lähti hakemaan tasoitusta reikäpaidalla kuutisen minuuttia ennen loppua. Mallikas pyörittäminen ei kuitenkaan tällä kertaa kantanut hedelmää, vaan KaDy onnistui kuluttamaan tiimalasin hiekan loppuun takaiskuitta. Viimeisenä lukkona hääri tolppien välissä Niila-Ville Laitinen.
-Emme saaneet tapettua aikaa lopussa riittävän tehokkaasti, Kelhälä kuitenkin kritisoi omiaan. -Ilves pyöritti peliä todella vaarallisesti, mutta täytyy olla tyytyväinen pisteisiin ja siihen, että jaksoimme uskoa.