TPK - KaDy (8 - 2)

Aika: 13.2.2010
Paikka:

Dynamo tuuliajolla - TPK kairasi tiensä pudotuspeleihin

Futsal-Liigan runkosarja saatiin tänään päätökseen, ja samalla tuli selvyys siihen, mitkä joukkueet jatkavat taistelua SM-mitaleista. KaDy ei onnistunut pisteensaalistusretkellään Aurajoen rannalle, vaan Turun Pallokerho puuskutti peräti 8-2 -kotivoittoon Samppalinnan yleisön valvovan katseen alla.

Loppukauden komeettajoukkue TPK nousi voiton turvin neljän parhaan joukkoon ja jatkaa näin ollen kauttaan playoff-peleillä. Maajoukkueluotsi Jouni Pihlajan valmentama Mad Max jäi niukasti rannalle ruikuttamaan, sillä se hävisi Espoossa runkosarjan ylivoimaisesti voittaneelle GFT:lle. Playoff-otteluparit ovat:

TPK (Turku) - GFT (Espoo)

Tervarit (Oulu) - Ilves FS (Tampere)

Kuraisan esityksen mädät hedelmät

KaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä ei peitellyt pettymystään kehnon esityksen jälkeen:
- Ei ollut parasta Dynamoa tänään. Vaarallisia pallonmenetyksiä tuli kohtuuttoman paljon. TPK oli todella nälkäinen ja ansaitsi voittonsa täysin. Voitollakaan emme olisi päässeet neljän sakkiin, sillä Tervarit kaatoi FTK:n murskalukemin, joten onneksi sitä ei tarvitse jäädä jossittelemaan.

Ensimmäinen jakso oli vielä suhteellisen tasaista vääntöä. Harvinaista kyllä, Dynamo pääsi kokeilemaan "kymppimetrisiä" kaikkiaan kolme kertaa, sillä TPK sai rikkeet täyteen jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Lisäksi KaDy:lle siunaantui yksi kuuden metrin rangaistuspotkukin. Saldona näistä kaikista oli harmillisesti vain yksi maali, ja sekin "kuusimetrisen" jälkitilanteesta Tomi Lahtisen survaistua irtopallon sisuksiin.

Toisella jaksolla vieraiden pelirytmi oli tyystin kateissa, ja TPK:n tähtipelaajat pääsivät loistamaan. Pistepörssin kärki Kai Lempinen (2+1) puukotti Dynamoa kerta toisensa jälkeen yhdessä maajoukkuemies Joonas Laurikaisen (2+2) ja Petteri Pitkäsen (2+1) kanssa. Kolmikon tehokasta riekkumista hillitsi ainoastaan Dynamon maalinsuulla loistokoppeja tasatahtiin kahminut Niila-Ville Laitinen.

KaDy heitti reikäpaidan kentälle 5-2 -tilanteessa, mutta sinänsä hyvin pyörinyt ylivoima ei tälläkään kertaa tuottanut tulosta. Päinvastoin, TPK latoi vielä kolme maalia lisää ja sai näin täydellisen niskalenkin punamustista.