KaDy - PoPa (5 - 7)

Aika: 17.1.2010 15.00
Paikka: Huhtaharju

Kampuksen Dynamo kärsi ensimmäisen kotitappionsa Futsal-Liigassa, kun sarjapaikastaan ankarasti taisteleva PoPa esitti kauden parasta peliään Huhtaharjun hornankattilassa. Dynamon peli kariutui karkeisiin virheisiin ja kumulatiivisten rikkeiden täyttymiseen. Hyvin ottelun aloittaneen kotijoukkueen otteissa alkoi pikku hiljaa näkyä eilispäivän Ruutupaidat-väännön aiheuttama väsymys.

Lauantain levännyt PoPa teki heti alkumetreillä selväksi, ettei se kuulu karsijan paikalle. Kepeällä jalalla liikkuneiden vieraiden työmoraali oli korkea, ja taitoahan porilaisilla riittää, se tiedetään. Etenkin kolmen veikkaustähden Jarkko Reinikka ja PoPa:n parhaana palkittu Joni Vuorinen olivat tänään pelipäällä.

Tasaisen alun parhaat paikat koituivat kotijoukkueelle. Avausmaalia saatiin kuitenkin jännittää jakson puoliväliin, kunnes Miikka Järvenpää runttasi väkisin pyöreän sisuksiin. Hurjassa myötätuulessa purjehtiva kakkosketju tuplasi kotijohdon Teemu Pulkkisen osumalla, mutta Jone Vallin kavensi kaksi minuuttia ennen taukoa punamustien riskipelaamisen seurauksena.

Toiselle puoliajalle PoPa tuli väkevästi, ja Reinikan pian tekemää tasoitusmaalia ehtikin edeltää pari läheltä piti -tilannetta. KaDy otti kuitenkin tilanteen hallintaansa kahdella nopealla maalilla, joista etenkin Pulkkisen 4-2-osuma, nosto maalivahdin yli läpiajosta, oli todellinen taidonnäyte. Hyvänolontunnetta ei kauan kestänyt, sillä PoPa hyödynsi KaDy:n karkean virhesuman ja tuli nopeassa tahdissa takaa tasoihin ja ohi. Vesa Lammisen kavennus vapaapotkusta oli komea, ja samaa voi sanoa Vuorisen tykittämästä 4-5-johtomaalista.

Energisesti taistellut Antti Maltsin sytytti vielä Huhtaharjun yläparven soolotasoituksellaan, mutta kotijoukkueen virhetilin täyttyminen tarjosi PoPa:lle voiton avaimet. Vieraiden toinen kymppimetrinen (Reinikka) tuotti tulosta kaksi minuuttia ennen loppua. KaDy haki tasoitusta reikäpaidalla, mutta ylivoima koki demoralisoivan käänteen ajassa 39:14 karmaisevalla tavalla, kun kapteeni Mikko Kytölän kantapääkatkosta pallo pomppi Jukka Kytölän hutipotkun avittamana tyhjänä ammottavaan nuottaan. Maali kuvastaa osuvasti KaDy:n virhealttiutta tänään.

PoPa:n voitto ei todellakaan ollut vääryys, mutta epäoikeudenmukaisesti laadittu otteluohjelma herätti pahennusta KaDy-leirissä. Pienten marginaalien otteluissa ratkaiseva ero kun voi hyvinkin tulla siitä, että toinen joukkue on edellispäivänä huhkinut parketilla täysimittaisen liigapelin toisen levätessä kotona.

KaDy:n tehomiehet: