KaDy - FTK (7 - 1)

Aika: 10.10.2010 13.00

Ottelun lähtökohdat olivat seuraavat: FTK oli hävinnyt edellispäivänä hallitsevalle Suomen mestarille peräti 13-2, kun taas KaDy oli nipistänyt niukan mutta erittäin ansaitun 2-0 -kotivoiton liiga-avauksestaan Mad Maxia vastaan. Kotikentällään KaDy oli näin ollen selkeä ennakkosuosikki.

Torniolaisten kokoonpanon arveltiin olevan nuori, mikä pitikin kutinsa. KaDy:n kokoonpano puolestaan koki jonkin verran kovia loukkaantumisten vuoksi: maajoukkuepelaaja Jukka Kytölä ei kyennyt kipeän alaselkänsä nujertamana pelaamaan, ja luottomies Kimmo Tolvanen loukkasi nivusensa harmillisesti alkulämmittelyssä. Liigatasolla debytoi tänään nuori lupaus Sadeg Akhawan ja vanha lupaus, monivuotinen KaDy-aktivisti Samu Kytölä.

OHO! KaDy:lla ongelmia maalinteossa - Huhtanen rynni apuun

Dynamolla oli ensimmäisellä jaksolla ongelmia saada peliänsä rullaamaan tavalliseen tapaan. Maalipaikkoja toki siunaantui enemmän kuin vastustajalle, mutta niitä ei tänäänkään hyödynnetty lähimainkaan optimaalisesti.

- FTK sai harvat vaaranpaikkansa siitä, että pallo pelattiin ylös targetille, joka pääsi painimaan pohjapelaajamme kanssa. Tätä pyrimme eliminoimaan etenkin toisella jaksolla, KaDy-luotsi Tero Kelhälä kommentoi.

KaDy:n maalintekoahdingon katkaisi ensimmäisen jakson viimeisillä minuuteilla väkevän soolosuorituksen päätteeksi Kerkko Huhtanen. Alle minuutti Huhtasen rynnistyksestä Miikka Järvepää löysi itsensä vapaana takatolpalla, josta vasuri ei erehtynyt. Tauolle marssittiin kotijoukkueen 2-0 -johdossa.

SEKSIVAU! Dynamo mätti toinen toistaan kauniimpia säkkejä

Toisella jaksolla KaDy:n peli vapautui silminnähden, kun taas FTK:lla tuntui jalka painavan alati piinaavammin.

Maaleja mättivät punamustilta vuoronperään Tomi Lahtinen, Jussi Kaihlajärvi, Järvenpää toistamiseen, Mikko Kytölä sekä lopuksi ottelun parhaana palkittu Matias Juvonen. KaDy-veskari Niila-Ville Laitisen nollapelin pilasi vain Tuomo Haarala viimeisteltyään FTK:n ainokaisen onnekkaan maalinedussähläyksen päätteeksi.

Tuloksellisesti onnistunut toinen jaksokin jätti punamustalle pelillisesti toivomisen varaa:

- Onneksi nyt tulee maajoukkuetauko. Ehdimme kerrata hyvin perusasioita, Kelhälä julisti taistelun tauottua. - Kuusi pistettä avausviikonlopusta kuitenkin lämmittää mieltä.

KaDy pelaa seuraavan kotiottelunsa vasta reilun kuukauden päästä, kun TPK Turusta saapuu Monnarille 13.11. Sitä ennen KaDy käväisee samaisen TPK:n ja GFT:n (Espoo) vieraana. Myös Suomen Cup pyörähtää KaDy:n osalta käyntiin pian: vastassa on kinkkisen cup-arvan esiin manaama FS Ilves, vieraissa.

KaDy:n tehoahmatit: