Sievi Futsal - KaDy (5 - 6)

Aika: 5.3.2011 16.00
Paikka:
Sarja: Pudotuspelit


Tänään on valittu Miss Suomi, mutta päivän vaikuttavin draama nähtiin Sievissä, jossa KaDy-Hirviö kävi eeppisellä ryöstöretkellä Futsal-Liigan puolivälierän avauskamppailussa. Matkasta tullaan varmuudella kuulemaan lukuisia erilaisia versioita; tässä yksi yritys ottelun tunnelman vangitsemiseksi.

Pudotuspelille arvollisesti ottelu oli äärimmäisen tiukka alusta loppuun saakka. Joukkueet polkkasivat varsinaisen peliajan tasatahtiin niin, että KaDy meni johtoon ja Sievi tasoitti. Meluisan sieviläisyleisön onnistuivat hetkeksi hiljentämään Tomi Lahtinen ja kapteeni Mikko Kytölä, mutta Sievin supersankari Radik Akhmetkhanov toi joukkueensa kahdesti tasoihin.

Tasaisessa väännössä molemmilla oli mahdollisuutensa irtiottoon, mutta kaksi minuuttia ennen loppua KaDy-kasakoille tarjoiltiin oikein avaimet käteen -periaatteella voittoa, kun Sievin Juho Alasuutari katseli toisen kerran keltaista korttia. Ylivoimasta puuttuivat vain maalit, joten jatkoaika häämötti.

Jatkoajalla alkoikin sitten tapahtua. Pelin luonne muuttui, koska molempien joukkueiden virhetili täyttyi. Kympiltä osui kuitenkin vain KaDy:n Kerkko Huhtanen, joka vei harjoituksista tutulla järkälemäisellä varmuudella punamustat johtoon heti jatkoajan alkuun.

Sievi tasoitti Antti Pehkosen maalilla taas puntit, mutta jatkoajan ensimmäisen puoliskon ja koko ottelun kuohuttavin episodi tapahtui 0.3 sekuntia ennen taukoa. Sievi sai kulmapotkun, jonka kapteeni Henri Heikkilä syötti Dragan Pejicille leveyssuunnassa kentän keskikohdan kieppeille. Pejic tälläsi ykkösellä palloon ennen kuin summeri ehti soida, ja nykysääntöjen mukaan seurannut maalilaukaus hyväksyttiin. Tuomareilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä maali, koska "heidän tehtävänsä on seurata peliä, ei ajanottoa". Näin Sievi pääsi demoralisoivasti viime hetken maalilla johtoasemassa jatkoajan jälkimmäiselle puoliskolle.

Dynamon luonnontieteellistä tiedekuntaa ihmetyttävät seuraavat empiiriset tosiasiat. Sievin salin leveys on 22 metriä (lähde), ja saliin piirretyn futsalkentän leveys on tuon tiedon perusteella noin 19-20 metriä. Varovaisillakin lukemilla suoritettu laskutoimitus osoittaa, että Heikkilän syötön - josta Pejic on siis onnistunut laukaisemaan pallon maaliin - on täytynyt kulkea noin 108 km/h keskinopeudella (9m/0.3s * 3.6). Uskokoon ken tahtoo. Lajin ja reilun pelin kannalta KaDy toivoo, ettei ajanottaja myöhästynyt tahallaan. Onneksi tämä ikävä episodi ei kuitenkaan ratkaissut peliä, vaikka lähellä oli.

Kadotuksen liekit alkoivat jo kuumottaa kasvoja, kun Akhmetkhanov onnistui viimeistelemään hattutemppunsa tyhjään maaliin Dynamon lähdettyä jatkoajan toisella puoliskolla hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla.

Heikompi joukkue olisi moisesta oikeusmurhan ja takaiskun katkerasta yhdistelmästä murtunut, mutta ekstaattinen KaDy-Hirviö oli tänään valmis jättämään sydämensä taistelutantereelle. Päiden alas painumisen sijaan alkoi raivokas loppurynnistys, joka tuotti kaksi hienoa reikäpaitamaalia. Ajassa 48:13 kapteeni Kytölä puski Matias Juvosen diagonaalipallon sisään, ja trillerin juoni tiivistyi. Puoli minuuttia ennen loppusummeria sieviläishornankattila hiljeni täydellisesti, kun Jussi Kaihlajärvi ohjasi Jukka Kytölän laukauksen nuottaan. Mikä nousu! Mitä miehiä!

Rangaistuspotkukilpailu olikin sitten koko kauden huippuvireisenä maalilla hilluneen Niila-Ville Laitisen show. KaDy:n parhaana palkittu "Nippe" avasi kilpalauonnan jäätävästi maalaamalla ensimmäisenä laukojana ja torjumalla ei enempää eikä vähempää kuin Heikkilän ja Akhmetkhanovin kudit. Henkinen ja tilastollinen yliote oli nyt Dynamon. Koska Dynamosta vain Kimmo Tolvanen epäonnistui vedossaannipsu3.jpg, riitti viidennen vetäjän Miikka Järvenpään vasuri varmistamaan ah niin makoisan voiton (lista vetäjistä alla).

(Kuva: Minne ajattelit vetää? "Nippe" Laitisella riittää käsiä kuin hindujumalatar Durgalla)

Draaman kaari rakennettiin ja purettiin tänään monta kertaa, ja eeppiset mittasuhteet saanutta voittoa voidaan muistella hymyssä suin vuosien päästä... jos päästään jatkoon. Voitonhuumassa on muistettava, että tämä oli vain yksi erävoitto. Huomenna on päivä uus, ja Sievi haluaa varmasti anastaa kotiedun takaisin itselleen. Yhtä varmaa on kuitenkin se, että heidän matkansa Jyväskylään tuntuu pidemmältä kuin KaDy:n.

Silti tai juuri siksi on muistettava KaDy:n presidentin Vaari Ruuskan motto: tyytyväisyyden ennakkoehto on pokaali kirjahyllyssä. Amen!

KaDy-Hirviö kutsuu kaikki keskisuomalaiset futsalin ystävät huomenna klo 14:00 Monnarille kannustamaan KaDy:n voittoon ja välieriin! Liput tuttuun tapaan 6/3e; kausikortilla ilmainen sisäänpääsy myös pudotuspeleihin.


Rangaistuspotkukilpailun tilastot

(x = maali; KaDy:n pelaajat kursiivissa)

Niila-Ville Laitinen x
Radik Akhmetkhanov -
Kimmo Tolvanen -
Henri Heikkilä -
Jukka Kytölä x
Antti Peura x
Mikko Kytölä x
Antti Pehkonen x
Miikka Järvenpää x

Palkitut

Kotijoukkueen paras: Henri Heikkilä
Vierasjoukkueen paras: Niila-Ville Laitinen

*** Radik Akhmetkhanov (Sievi)
** Mikko Kytölä (KaDy)
* Antti Peura (Sievi)


Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 110:26Lahtinen TomiKytölä Jukka
1 - 123:18Akhmetkhanov RadikAlasuutari Juho
1 - 230:51Kytölä MikkoJuvonen Matias
2 - 234:39Akhmetkhanov RadikHeikkilä Henri
2 - 341:40Huhtanen KerkkoEi syöttäjää
3 - 343:48Pehkonen AnttiAkhmetkhanov Radik
4 - 344:59Pejic DraganHeikkilä Henri
5 - 347:09Akhmetkhanov RadikHeikkilä Henri
5 - 448:13Kytölä MikkoJuvonen Matias
5 - 549:30Kaihlajärvi JussiKytölä Jukka
5 - 650:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kytölä MikkoKeltainen
00:00Tolvanen KimmoKeltainen
00:00Peura AnttiKeltainen
00:00Alasuutari JuhoKeltainen
00:00Alasuutari JuhoKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahti
3Huhtanen Kerkko
Kenttäpelaaja
4Maltsin Antti
Kenttäpelaaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Juvonen Matias
Kenttäpelaaja
10Lindgren Kalle
Kenttäpelaaja
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaaja
19Järvenpää Miikka
Kenttäpelaaja