Aika: 6.3.2011 14.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit

Jos ensimmäinen puolivälieräottelu Kampuksen Dynamon ja Sievi Futsalin välillä oli huikea jännitysnäytelmä, nähtiin sunnuntaina jotain aivan muuta. Taistelun toinen osa oli niin ikään huikea näytös, mutta täysin yksipuolinen.

Alkutunnustelujen jälkeen KaDy latoi maaleja tasaiseen tahtiin, eikä Sievi löytänyt minkäänlaisia aseita rynnistyksen pysäyttämiseksi. Pelin päätyttyä tulostaululla komeilivat hämmästyttävät murskaluvut 13-1 (6-1).

- Kiitoksia nöyryytyksestä, totesi harmistunut Sievi Futsalin valmentaja Jani Paananen ottelun jälkeen ja kumarsi syvään KaDy-luotsi Tero Kelhälän edessä.

Lindgrenin osuma vapautti

Ottelu eteni ensimmäisen neljänneksen tasaisena, mutta Kalle Lindgrenin ujuttaman avausosuman jälkeen Kampuksen Dynamon peli vapautui. Lauantain ottelusta hankittu henkinen yliote alkoi näkyä kentällä kaikessa tekemisessä.
- Ensimmäiset kymmenen minuuttia näytti, että tulee tiukka peli. Sitten Sievi luovutti, Jukka Kytölä totesi.

Henkinen kantti näkyi erityisesti maalipaikoissa. Tatu Ahosen tekemää 3-1 -kavennusta lukuun ottamatta vierasjoukkueen harvat yritykset kilpistyivät varmasti pelanneen Niila-Ville Laitisen hyppysiin. Sen sijaan Sievin maalia vartioineilla Miikka Isosalolla ja Joni Ollikaisella on varmasti ollut urallaan paljon parempia päiviä.

Kun KaDy iski palloja verkkoon kovalla itseluottamauksella, rapsahteli Sievi Futsalin selkäranka palasiksi maali kerrallaan. Keltapaitojen päät painuivat alas jo ensimmäisellä jaksolla.

kadysievi.jpgAvausjaksolla KaDy puolusti tiiviisti ja onnistui hyökkäyspäässä varsinkin erikoistilanteissa - ensimmäisen jakson kuudesta maalista kolme tuli kulmapotkukuvioista. Toisella jaksolla KaDy pelasi johtoasemassa rohkeasti ja
vapautuneesti. Hurjista loppulukemista huolimatta paikkoja riitti tuhlattavaksi asti.

(Kuva: Smaug Kytölän tytär Annikki ennakoi taideteoksessaan sunnuntain murskalukemia. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.)

KaDy vastaan Radik

Ottelusarjaan lähdettäessä Kampuksen Dynamo tiesi, mitä sen täytyy tehdä edetäkseen mitalipeleihin: pysäyttää runkosarjan pistepörssin voittanut Radik Akhmetkhanov.

- Sievin peli perustuu muutamaan hyvään yksilöön. Tänään he eivät päässeet haastamaan yhtä hyvin kuin eilen Sievissä. Saimme Radikin kiinni ja se riitti, valmentaja Kelhälä kertoi ja kiitteli koko joukkuetta hienosta esityksestä.

Kampuksen Dynamolla ratkaisijoita riitti laajalla rintamalla. Maalintekijäsarakkeeseen sai merkinnän yhteensä kahdeksan pelaajaa, joista kovimmat tehot keräsivät Mikko Kytölä (4+3) ja Matias Juvonen (3+1). Maalinteon makuun pääsi myös maalivahti Laitinen, joka siirsi itse laukomastaan kymppimetrisestä kimmonneen paluupallon verkkoon.

Yleisöennätys uusiksi

Huimassa voitto-ottelussa KaDy rikkoi monta merkkipyykkiä. Sen lisäksi, että joukkue eteni liigahistoriassaan ensimmäistä kertaa välieriin, se otti samalla suurilukuisimman voittonsa liigassa ja keräsi ennätysyleisön. Monitoimitalon lehtereillä maalikarkeloita seurasi yhteensä 215 silmäparia.

Kampuksen Dynamon välierävastustaja selviää keskiviikkona, kun toisen puolivälieräparin Tervarit ja TPK pelaavat ratkaisevan kolmannen ottelunsa Oulussa.

Jos Tervarit etenee välieriin, taistelee KaDy finaalipaikasta Espoon GFT:tä vastaan. TPK:n voittaessa Dynamon seuraavaksi vastustajaksi asettuu Ilves FS Tampereelta. Pudotuspelit jatkuvat ensi viikonloppuna; tulipa vastaan kumpi joukkue hyvänsä, KaDy pelaa lauantaina vieraissa ja sunnuntaina kotona.