Ilves FS - KaDy (4 - 1)

Aika: 19.3.2011 15.00
Paikka:
Sarja: Pudotuspelit

Kampuksen Dynamo joutui nöyrtymään Ilveksen vieraana finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa, vaikka joukkueelle tarjottiin avaimet voittoon. KaDy sai yrittää koko toisen jakson maalia maalivahdiksi istutetun kenttäpelaajan vartioimaan verkkoon ja pyörittää ensimmäisen jakson päätteeksi peliä neljällä kolmea vastaan. Tulos jäi kuitenkin laihaksi. Vahvasti prässännyt Ilves nappasi kotihallissaan ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen luvuin 4-1 (1-0).

Ottelun ensimmäinen jakso tarjosi vain yhden maalin, mutta huomattavasti enemmän draamaa ja playoff-partojen pärinää.

Suurin osa jakson vaarallisista tilanteista nähtiin KaDy:n päädyssä. Niila-Ville Laitinen poimi muutaman tärkeän torjunnan, kerran Ilves sai pallon ylärimaan ja yksi kotijoukkueen maali hylättiin osumaa edeltäneen käsivirheen vuoksi.

Ensimmäinen hyväksytty maalikaan ei syntynyt ilman vastalauseita. Ilves siirtyi 1-0 johtoon tilanteessa, jossa tuomari osoitti sivurajapotkun kotijoukkueelle, vaikka pallo kimposi rajan yli Ilves-pelaajan jalasta. Dynamolaisten ihmetellessä tuomiota Antti Teittinen siirsi Timur Inapshban syötön verkkoon.

Etsikkoaika valui hukkaan

Ensimmäisen jakson lopulla Kampuksen Dynamo sai mahdollisuutensa. Kalle Lindgren nosti pallon läpiajoon rynnistäneelle Miikka Järvenpäälle, joka jäi Ilveksen maalivahdin jyräämäksi. Törmäyksen tuloksena oli suora punainen kortti maalivahti Tuomas Kallioiselle.

Koska Ilveksellä ei ollut kokoonpanossa toista maalivahtia, passitettiin kenttäpelaajista Jarno Majamaa tolppien väliin. Suoran punaisen saanut maajoukkuvahti Kallioinen on poissa myös finaalisarjan kahdesta seuraavasta ottelusta.

Kahden minuutin ylivoimalla Kampuksen Dynamon liike ja ratkaisuyritykset jäivät kuitenkin vaisuiksi, joten tauolle lähdettiin maalin takaa-ajoasemasta.

Ratkaisu viime minuuteilla

Toisella jaksolla Ilves prässäsi vahvasti, eikä KaDy päässyt kunnolla pyörittämään peliä hyökkäyspäässä ja kokeilemaan Majamaan maalivahdintaitoja.

Lopulta Tomi Lahtinen onnistui murtautumaan vasemmalta laidalta puolustuksen ohi ja toimittamaan pallon maalille. Syöttöön ehti ensimmäisenä Antti Maltsin, joka tulitti pelivälineen varmasti vasempaan yläkulmaan.

Dynamo sai pallon vielä kertaalleen ylärimaan, mutta muuten kotijoukkue rakensi paremmat maalipaikat. Laitinen venyi lukuisiin huippupelastuksiin ja torjui muun muassa Juha-Pekka Torvisen laukoman kuusimetrisen.

Noin kolme minuuttia ennen loppua Laitinen joutui nöyrtymään, kun Joni Pakola siirsi Ilveksen uudestaan johtoon. Lopussa KaDy yritti maalia reikäpaidalla, mutta tasoituksen sijaan Ilves iski vielä kaksi maalia sinetiksi voitolleen.

Taistelu jatkuu huomenna

- Ilves oli tänään paremmalla jalalla liikkellä. Voitto oli heille ansaittu ja luvut olisivat voineet olla rumemmatkin. "Nippe" piti meitä pystyssä pitkään, KaDy-valmentaja Tero Kelhälä totesi.

Finaalisarja jatkuu jo huomenna sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Jyväskylän Monitoimitalolla kello 20.00.

- Huomiseksi on jo suunnitelmat, miten Ilveksen prässi saadaan purettua. Uskon, että ottelusta tulee tasainen ja vähämaalinen, Kelhälä arvioi.

KaDy:n tehot: