Ilves FS - KaDy (6 - 1)

Aika: 24.3.2011 19.00
Paikka:
Sarja: Pudotuspelit


KaDy liian vaisu voittajaksi - jokaiselle uran ensimmäinen futsalin SM-mitali

3. finaaliottelu: Ilves FS - KaDy 6-1 (3-1). Ilves on Suomen mestari mallia 2011. KaDy:n kaulassa roikkuu hopeaa.

hopeamyrtsit.jpg

(Kuva: "Kurakengät" murheen murtamina mutta kohtalonsa ansainneina hävityn finaalisarjan jälkeen. / (c) Kristian Huhtanen)

Dynamo ei kyennyt nousemaan suosta kolmannessa finaalipelissä, vaan kaksi aiempaa kohtaamista vienyt Ilves vei ansaitusti Suomen mestaruuden Tampereelle jo toisena vuonna peräkkäin. Viimeistelyyn kykenemätön Dynamo murtui lopullisesti toisella jaksolla, kun kotijoukkue karkasi hatullisen heittäneen Joni Pakolan johdolla omille metrilukemilleen. Vieraiden rivejä verotettiin jo ennen alkuvihellystä, kun "koko kansan Dynamon" ravihevonen Jussi Kaihlajärvi kirjautui kuumeen saattelemana KaDy:n lasarettipotilaiden rekisteriin.

Ensimmäinen jakso oli - toisin kuin lukemat kielivät - Dynamon hallinnassa. Hyvistä paikoista huolimatta kaivattua johtoasemaa ei herunut. "Mestoilla" häärivät muiden muassa Jukka Kytölä ja Kalle Lindgren.

Dynamon tuhrittua etsikkoaikansa oli Ilveksen vuoro kokeilla. Ensimmäinen maalipaikka tuotti maalin Antti Teittisen sijoitettua poikittaissyötön kahden pelaajan längistä verkon perukoille.Vieraat nousivat vielä tasoihin onnistuneen sivurajakuvion päätteeksi, kun Matias Juvonen muilutti Antti Maltsinin määrämittaisen nuottaan.

Huima ero viimeistelytaidossa

Ilveksen viimeistely oli kuitenkin toiselta planeetalta. Ensin Pakola puikotti illan esikoismaalinsa, eikä aikaakaan, kun Jani Nyblom survoi ronskissa play off -hengessä pallon KaDy:n maaliin jo kolmannen kerran.

Tilanne 3-1, ja KaDy:lla sievoisesti pohdittavaa pukukoppiin marssittaessa.

Tiukka Ilves-pakka ei heltynyt päästämään kadylaisia takaa-ajoon toisella jaksolla. Lopullisen demoralisoivan iskun suoritti Pakola kahdella seuraavalla osumallaan. 5-1 -tilanteesta ei nouse yksikään joukkue Ilvestä vastaan, jos jäljellä on vajaat kymmenen minuuttia.

Dynamon ylivoimapöyritystä ei juurikaan päästy näkemään, vaan Ilves "naatiskeli" kellon nollille. Ja täräyttipä Teemu Alatalo vielä kosmeettisen 6-1 -maalinkin ennen pokaalin nostelua.

Tappioon päättynyt kausi sai kadylaisten suut pahasti mutruun, mutta ehkäpä mitali vielä parin seuraavan päivän aikana kirkastuu kadylaisten mielissä. Futsalin SM-mitali oli kuitenkin ensimmäinen jokaiselle KaDy:n pelaajalle.

kelhala_tero_img_4970.jpg

KaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä (kuvassa vielä/jo iloisena) piti pokaalin osoitetta oikeana:

- Ilves ansaitsi voittonsa täysin. En tiedä, oliko meidän eväät sitten syöty jo välieräsarjassa, jossa nappasimme GFT:ltä kaksi hienoa voittoa. Aina voi jossitella ja kysyä, että entäpä jos kaikki pelaajat olisivat olleet käytettävissä, mutta siitäpä ei juuri mitään kostu. Hienoja päänahkoja tuli, mutta harmi, ettei meidän parhaat pelimme osuneet finaalisarjaan.

- Pelaajista nostaisin esiin Tomi Lahtisen, jonka tasonnosto pudotuspeleissä oli huikea.



Lisäkommentteja ja tarkempaa kausianalyysia ilmestyy myöhemmin. Nyt maistellaan hopeita (ja haaveillaan ensi kauden kullista)!

Kadyfutsal.net onnittelee vilpittömästi Ilvestä Suomen mestaruudesta, josta kamppailtiin erittäin hyvässä hengessä.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 008:11Teittinen AnttiPakola Joni
1 - 110:15Juvonen MatiasMaltsin Antti
2 - 114:32Pakola JoniTeittinen Antti
3 - 117:51Nyblom JaniEi syöttäjää
4 - 129:02Pakola JoniEi syöttäjää
5 - 131:16Pakola JoniLaine Juho
6 - 137:20Alatalo TeemuNyblom Jani
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kytölä JukkaKeltainen
00:00Nyblom JaniKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahti
3Huhtanen Kerkko
Kenttäpelaaja
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
4Maltsin Antti
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Juvonen Matias
Kenttäpelaaja
10Lindgren Kalle
Kenttäpelaaja
19Järvenpää Miikka
Kenttäpelaaja