GFT - KaDy (3 - 4)

Aika: 16.3.2011 20.00
Paikka:
Sarja: Pudotuspelit


Daavid kaatoi Goljatin - KaDy eteni finaaliin!

Asetelmat viimeiseen ja ratkaisevaan välieräotteluun GFT:n ja KaDy:n välillä olivat Dynamon kannalta pelottavan selvät. Kautta aikain menestynein suomalainen futsal-seura GFT oli yllätetty housut kintussa kertaalleen, kun Dynamo vei ensimmäisen välierän Espoossa niuksati 2-3. "Kultaiset" kuitenkin ryhdistäytyivät seuraavaan kamppailuun ja nappasivat 1-4 -rutiinivoiton hieman aneemisista jyväskyläläisistä. Viimeinen ja ratkaiseva osaottelu pelattiin jälleen Espoossa, jossa GFT:n piti marssiman rinta rottingilla finaaliin arkkivihollistaan Ilvestä vastaan - kuten kahtena edellisvuonnakin.

Toisin kävi

Vastoin vedonlyöntitoimistojen ja asiantuntijoiden arvioita KaDy laittoi heti ottelun alkuminuuteilta hanttiin GFT:lle. Kotijoukkue piti palloa, mutta tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Sen suurempia hienouksia ei parketilla suoritettu, sillä molempien otteissa oli ehkä aistittavissa tärkeän kamppailun mukanaan tuomaa hermostuneisuutta.

Ensimmäisenä osui GFT ja jo neljännen kerran maalintekoon tässä välieräsarjassa päästetty Ville Spangar, joka ei erehtynyt läpiajosta.

Kapteenin virkaa toimittanut Jukka Kytölä toi kuitenkin KaDy:n pian tasoihin osoittaen samalla, että punamusta on matkassa tositarkoituksella. Tilannetta edelsi Henrik Henrikssonin karkea harhasyöttö omassa päässä.

maltsi.jpg

Henriksson kuittasi kuitenkin erheensä minuuttia myöhemmin ampumalla GFT:n jälleen johtoon. J.Kytölä nosti Dynamon vielä tasoihin ennen toisen jakson loppua. Syötön tarjoili ykkösketjuun jalkapöytänsä murtanutta Mikko Kytölää paikkaamaan nostettu nuori ja villi Antti Maltsin (kuvassa), joka pelasi kaikkinensa upean ottelun kirjaten tililleen kaksi syöttöpistettä.

- "Maltsi" oli tänään loistava, KaDy-luotsi Tero Kelhälä jakoi tunnustusta. - Tällaisissa äärimmäisen tasaisissa matseissa tarvitaan pelaajia, joilla on kanttia ratkaista.

Tasapolkkaa kohti huipentumaa

Toinen jaksoi oli niin ikään tasaista vääntöä. KaDy-leirissä riemua nostatti Dynamon kuudenneksi kenttäpelaajaksi pudotuspeleissä noussut Tomi Lahtisen vasen jalka, jolle tilan antaa mahtikäsky petasi Matias Juvonen. Riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, kun toinen kova vasuri, GFT:n Jarkko Reinikka toi kotijoukkueen tasoihin kovalla kudilla etukulmaan.

Alkoi piinaavan pitkä tapahtumattomuuden jakso, jonka jokainen tiesi voivan huipentua vain ratkaisuun.

- GFT joutui rikkomaan toisella jaksolla 3-3 -tilanteessa melko paljon, mikä oli ihan ok meidän kannalta - siksikin että rikkeet olisivat säilyneet mahdolliselle jatkoajalle, Kelhälä ruotii.

Hermo- ja kuntopuolella käydyn eeppisen taiston ratkaisi lopulta KaDy:n Kimmo Tolvanen, joka herkutteli pallon tyhjään maaliin Maltsinin oivallisesta esityöstä. Ottelua oli pelattu 37:36.

GFT reagoi välittömästi ottamalla reikäpaidan kehiin. Yritys oli tuottaa tulosta 15 sekuntia ennen loppua, mutta fyysinen Kerkko Huhtanen putsasi pelivälineen vaara-alueelta, kuljetti sen vastustajan kulmaan ja syötti vielä maalin eteen J.Kytölälle, jonka hattutemppu jäi kuitenkin tällä kertaa odottamaan itseään.

Sekunnit olivat kuluneet, jännitys laukesi vierasjoukkueen eläimelliseen voitontanssiin!

- Puolustaa olemme aina osanneet. Erityisesti 5 vs. 4 -pelissä meille on vaikea tehdä maalia, ja tänään se nähtiin jälleen. Tiivis paketti piti hyvin, kun joka jätkä jaksoi taistella ja liikkua sovitun mukaisesti, Kelhälä kiitteli omiaan KaDy-historian ehkä maukkaimman voiton jälkeen.

Dynamon manageri-apuvalmentaja Samu Kytölä ei osannut äkkiseltään nimetä "sitä jotain", mikä teki KaDy:sta himpun verran kovaa kilpakumppaniaan kovemman:

- Vaikea sanoa missä olimme parempia kuin GFT. Tässä oli kaksi todella tasaista joukkutta vastakkain. Koko sarja oli tasainen ja siinä oli molemmille hetkiä, jolloin oli niskan päällä, S.Kytölä spekuloi futsal.fi -sivustolla.

- Pieniin asioihin nämä pelit ratkevat. GFT:lla oli varmaan enemmän kokemusta, mutta meiltä löytyi hyvin tahtoa ja asennetta.

Finaalissa KaDy kohtaa hallitsevan Suomen mestarin Ilveksen Tampereelta. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa, ja sarja alkaa tulevana lauantaina Tampereella.

 

Finaalit:

La 19.3. klo 15:00 Ilves FS - KaDy
Su 20.3. klo 20:00 KaDy - Ilves FS
Ke 23.3. klo 19:30 Ilves FS - KaDy
La 26.3. klo 16:00 KaDy - Ilves FS (tarvittaessa)
Su 27.3. klo 15:00 Ilves FS - KaDy (tarvittaessa)

 

KaDy:n tehomiehet:

Jukka Kytölä 2+0
Tomi Lahtinen 1+0
Kimmo Tolvanen 1+0
Antti Maltsin 0+2
Matias Juvonen 0+1

Palkitut:

Koti: Jani Modig
Vieras: Jukka Kytölä.

*** Jukka Kytölä (KaDy.)
** Niila-Ville Laitinen (KaDy).
* Jani Modig (GFT)


Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 012:41Spangar VilleLindgren Ville
1 - 113:33Kytölä JukkaEi syöttäjää
2 - 114:14Henriksson HenrikEi syöttäjää
2 - 217:31Kytölä JukkaMaltsin Antti
2 - 320:43Lahtinen TomiJuvonen Matias
3 - 322:52Reinikka JarkkoLindgren Ville
3 - 437:36Tolvanen KimmoMaltsin Antti
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Maltsin AnttiKeltainen
00:00Lindgren VilleKeltainen
00:00Modig JaniKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahti
3Huhtanen Kerkko
Kenttäpelaaja
4Maltsin Antti
Kenttäpelaaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaaja
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaaja
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Juvonen Matias
Kenttäpelaaja
10Lindgren Kalle
Kenttäpelaaja
19Järvenpää Miikka
Kenttäpelaaja