PoPa - KaDy (3 - 2)

Aika: 1.10.2011
Paikka:

Lähtökohdat?

Viime kauden hopeamitalistina KaDy lähti ennakkosuosikkina liigakauden avausotteluun PoPa:aa vastaan. Viikko takaperin pelattu harjoitusottelu oli päättynyt KaDy:n 8-4 -voittoon.

Miten kävi?

PoPa pyrki horjuttamaan tuomarilinjaa monipuolisella huutelulla ja syömään KaDy:n eväitä fyysisen vahingoittamisen kautta. Kotijoukkue onnistui taktiikassaan hyvin. Kun lisäksi KaDy ei onnistunut tekemään kuin kaksi maalia lukemattomista erinomaisista ja puolittaisista maalipaikoistaan, oli yllätys valmis.

PoPa:n sankareita olivat maalissa loistanut Eero Mäkinen ja pelaamiseen keskittynyt Vesa Lamminen, jonka hyökkäyspään juonikkaat ratkaisut poikivat kaksi maalia KaDy:n verkkoon.

KaDy:n kauden ensimmäisestä liigamaalista vastasi Jukka Kytölä Tomi Lahtisen syötöstä. Toisen maalin juonivat kämppäkaverit Matias Juvonen ja Mikko Takala jälkimmäisen erinomaisen pallonriiston jälkeen.

KaDy hallitsi peliä suvereenisti PoPa:n luottaessa vastaiskuihin.

Erikoista?

KaDy:lle vihellettiin toisella jaksolla 2-2 -tilanteessa rangaistuspotku popalaisen kenttäpelaajan siivottua pallon kädellään maaliviivalta. Tuomarikaksikko kuitenkin perui neuvottelun jälkeen ratkaisunsa, ja peliä jatkettiin erotuomarinpallolla.

Tuomarivirheeseen ei ottelu kuitenkaan ratkennut niinkään kuin Dynamon tehottomuuteen. Esimerkiksi ensimmäisen jakson lopussa KaDy pääsi yrittämään kahdesti kymppimetristä, mutta Tomi Lahtisen ja Jarkko Ojalan ruoskat kilpistyivät maalivahti Mäkiseen.

Mitä nyt?

KaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä oli erittäin pettynyt tulokseen, mutta suuntasi katseen jo keskiviikon kotiavaukseen:

- Nyt voidaan saman tien lopettaa puheet, että olisimme ennakkosuosikkeja. Tämä viimeistään palautti maan pinnalle ja toimi muistutuksena siitä, että mikään peli ei ole meille läpihuutojuttu. Muutoksia varmasti tehdään keskiviikon ACE-kotipeliin, johon lähdemme nöyrin mielin.