KaDy - TP-Kaarle (7 - 3)

Aika: 12.11.2011 13.00

Kampuksen Dynamon vahva syksy sai jatkoa lauantaina Monitoimitalolla, kun joukkuea otti viidennen perättäisen voiton Futsal-Liigassa. Tällä kertaa KaDy:n jalkoihin jäi TP-Kaarle. Loppulukemat kirjattiin 7-3 (2-1) Dynamolle.

Voitokkaasta pelistä huolimatta KaDy:n pelaaminen jätti toivomisen varaa. Pelaajien liike oli puutteellista, syötöissä ei oltu riittävän huolellisia ja puolustus oli Dynamolle epätyypillisesti haavoittuva. Pelillisistä puutteista huolimatta KaDy:n valmentaja Tero Kelhälä oli tyytyväinen iltapäiväpelin antiin.

-Peli oli kieltämättä tahmeaa, mutta se on hyvä merkki, että pystymme ottamaan voittoja myös huonommalla pelillä. Olen tyytyväinen alkukauteemme, meillä on nyt kasassa enemmän pisteitä kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Pelaamme kypsemmin ja pelaajat ovat menneet yksilöinä selvästi eteenpäin, Kelhälä toteaa.

Dynamo oli vastustajaansa taitavampi

Ottelun alku antoi odottaa KaDy:n selkeää voittoa, mutta viimeistä terävyyttä ei ratkaisupaikoissa tällä kertaa löytynyt. Joukkueista KaDy piti palloa vastustajaansa enemmän. TP-Kaarle puolestaan luotti pitkiin ja suoraviivaisiin aloituksiin kahdelle kärkimiehelleen.

Debyyttinsä KaDy:n kotikentällä tehnyt Miika Hosio irtosi ensimmäiseen maalipaikkaan viiden minuutin pelin jälkeen. Läheltä maalia lähtenyt oikean jalan laukaus kuitenkin pysähtyi pystypuuhun. Avausmaali kotikentällä jäi tällä kertaa "Maagilta" tekemättä, mutta muuten mies hurmasi kotiyleisön esityksellään.
(Kuvassa: Matias Juvonen oli jälleen pelipäällä, mutta jostain kumman syystä palkintoraati ei tätä nähnyt! Ehkä "Madsenin" hyvät otteet ovat nostaneet arvostelijoiden odotukset jo taivaisiin. Eräänlainen Lionel Messi -kirous siis!)

Ensimmäinen maali nähtiin seitsemän peliminuutin jälkeen, viimeistelijänä - kukas muukaan - kuin Matias Juvonen. Pienestä kulmasta lähtenyt laukaus yllätti vieraiden maalivahdin ja pallo painui komeasti yläkulmaan. Viisi minuuttia myöhemmin Dynamo siirtyi 2-0 -johtoon. Tällä kertaa maalista vastasi ensimmäisen osuman alustanut Mikko Takala. "Roisto" ei arkaillut ylivoimahyökkäyksessä vaan otti röyhkeästi oman ratkaisun.

TP-Kaarle kavensi eron yhden maalin suuruiseksi kolme ja puoli minuuttia ennen erän päätöstä. Kulma pelattiin sivurajaa pitkin, josta lähtenyt suora laukaus yllätti osittain Niila-Ville Laitisen, joka ei saanut etukulmaan suuntautunutta vetoa hallintaansa. Pallo kimposi maalin edustalle ja vastustajan pelaajalla oli helppo työ siirtää pallo verkkoon.

Aivan erän loppuhetkillä KaDy-kapteeni Jukka Kytölä pääsi vielä loistopaikkaan, mutta veto jäi torsoksi.

Puolustuspäässä oltiin huolimattomia

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Reilu satapäinen yleisö seurasi vaiteliaana pelaajien uneliasta esitystä. Kotijoukkue oli henkisesti vielä pukuhuoneessa, kun TP-Kaarle tasoitti ottelun alle minuutin pelin jälkeen. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Mikko Takala kuitenkin siirsi Dynamon jälleen maaliin johtoon.

Kokkolalaiset tulivat vielä kerran tasoihin pelikellon näyttäessä 30.15. Viimeisen yhdeksän minuutin aikana Dynamo osui vielä neljästi, eikä Kaarlen ylivoimapyöritys saanut luotua juuri ainuttakaan todellista maalipaikkaa.

Neljästä viimeisestä maalista kolme syöttänyt ja joukkueensa parhaana palkittu Miika Hosio jäi kaipaamaan henkilökohtaista onnistumista maalin muodossa.

-Peli oli minulle ja koko joukkueelle vähän tahmeaa, mutta voitto tuli siitä huolimatta. Palloa pitäisi laittaa enemmän ja nopeammin liikkeelle, niin ei tarvitsisi haastaa niin paljon. Seuraavassa pelissä teen sen maalin vaikka väkisin, Maagi vakuuttaa.

Kahden erilaisen pelityylin kohtaaminen

TP-Kaarlella oli läpi ottelun vaikeuksia KaDy:n rotaation puolustamisessa. Vieraiden miesvartiointi ei pysynyt puolustamaan isäntien 3-1 -rotaatiota ja painottomalla puolelle luotiin jatkuvasti tyhjä tila, jossa KaDy-pelureille oli ruhtinaallisesti aikaa ja tilaa tehdä ratkaisunsa. Valittettavasti tätä taktista etua ei pystytty hyödyntämään kovinkaan tehokkaasti.

TP-Kaarle puolestaan luotti pitkiin avauksiin ja vastahyökkäyksiin. Dynamo oli tietoinen vastustajan pelityylistä, eikä vieraita päästetty helpolla ylivoimahyökkäyksiin. Kaarlen pelityyli jäi kaipaamaan dominanttia target-pelaajaa (lue: Pasi Nevanperää), joka olisi pystynyt pitämään palloa hetken ajan hyökkäysalueella selkä maaliin päin. Tänään KaDy-pelaajat pääsivät helposti esiin hyökkääjien selän takaa, mikä avasi useita vastahyökkäyspaikkoja.

Erikoistilanteet aiheuttivat Dynamon puolustukselle kuitenkin päänvaivaa. TP-Kaarle ei turhaan palloa siirrellyt, vaan käytännössä kaikki vapaa-, sivuraja- ja kulmapotkut lähetettiin voimalla kohti isäntien maalia. Dynamon alkukaudelle hyvin toimineet erikoistilanteet eivät tällä kertaa toimineet aivan samalla tavalla, vaikka Tomi Lahtisen vasuri osuikin kerran suoraan sivurajapotkusta.
(Kuvassa: Jere Keskinen debytoi liigatasolla TP-Kaarlea vastaan. Pienestä voimanpesästä on tulevaisuudessa vielä paljon iloa Dynamolle.)

Kausi jatkuu kahden pelin viikonlopulla

Voitto TP-Kaarlesta nosti Dynamon pistesaaliin viiteentoista pisteeseen. Joukkue jatkaa vakuuttavasti sarjan kärkikahinoissa. Seuraava ottelu KaDy:lle on tulevan viikon perjantaina, kun se hakee pääsyä futsal-cupin Final Four -vaiheeseen. Vastaansa perjantaiseen kotiotteluun KaDy saa AC Moonin.

Liigakentillä KaDy nähdään 20. marraskuuta GFT:n vieraana. Espoolaisten alkukausi ei ole alkanut totutulla tavalla, joten jyväskyläläisillä on hieno tilaisuus ryöstää harvinaiset vieraspisteet GFT:n kotiluolasta.

KaDy:n tehomiehet lauantaina: