KaDy - Ilves FS (7 - 5)

Aika: 28.12.2011 18.30

KaDy selätti Ilveksen futsaljännärissä!

Dynamo nappasi arvokkaan 7-5 (4-1) -voiton sarjaa johtavasta Ilveksestä. Vieraat kuroivat KaDy:n viiden maalin johdon yhteen, mutta kotijoukkue piti pintansa. Katsojille tarjottiin siis runsaasti maaleja ja sylikaupalla jännitystä. KaDy:n voiton myötä sarja tasoittui mukavasti.

(Kuva: KaDy vs. Ilves - tuttu taistelu viime kauden Futsal-Liigan finaaleista. Nyt KaDy otti revanssin.)

Ilves porskutti ennen Monnarille saapumistaan peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa, kun taas KaDy:n edellinen liigaottelu päättyi kismittävään kotitasuriin Loisketta vastaan. Tähän kun vielä lisätään Ilveksen viimekeväinen ylivoima Futsal-Liigan finaaleissa, niin voidaan sanoa, että vieraat lähtivät kamppailuun selkeänä voittajasuosikkina.

KaDy ei kuitenkaan antanut ennakkoasetelmien määrittää omaa peliään, vaan se lähti alusta alkaen rohkeasti käyttämään hyväksi pitkittäisiä syöttösuuntia ja haastamaan "isompiaan" kaksinkamppailuissa. Rohkeus palkittiin, ja seuraksena oli: TULOS!

Ensimmäisen jakson jälkeen Dynamo johti ottelua oikeutetusti 4-1, ja lisää vettä vieraiden niskaan kaatoivat toisen jakson alussa ensin Mikko Takala ja sitten ottelun parhaana palkittu Jukka Kytölä.

Ilves takoi reikäpaidalla, KaDy kesti

Musta jakso kotijoukkueelle sattui toisen jakson puolivälin jälkeen, jolloin Ilves pääsi kuromaan viiden maalin tappioasemasta maalin päähän. Ilves-vahti Juha Ojanperän noustua mukaan hyökkäyksiin KaDy puolusti liian ylhäältä, ja kotijoukkueen puolustusnelikkoon avautui tämän seurauksena liialti syöttösuuntia. Vapaasta tilasta kokeneet "tupsukorvat" rankaisivat kerta toisensa jälkeen armotta, vaikka aika ajoin Niila-Ville Laitinen KaDy-maalilla koppasikin muutaman "arvopallon".

nippe-pelaajakortti.jpg(Kuva: Niila-Ville "Kakadu" Laitinen päästi viisi, mutta poimi pari tärkeääkin.)

Vieraiden takaa-ajon pisterohmuna kunnostautui puhtaan hattutempun viimeistellyt Timur Inapshba.

Maalin päässä hönkivä Ilves-peto sai varmasti useammankin katsojan sydämen läpättämään pariasataa, mutta KaDy-pelaajat säilyttivät malttinsa tällä kertaa. Sinetin Ilveksen kauden toiselle tappiolle taito-ohjasi säpsäkästi hillunut Matias Juvonen J.Kytölän esityöstä.

Kaikkiaan ottelu oli yleisön kannalta varmasti laadukasta futsaljännitystä: Ilves tarjosi erittäin haastavan vastuksen, mutta Dynamo-biisin pauhatessa taustalla ja KaDy-kaulaliinojen vilkkuessa ympäri katsomoa kotijoukkue kairasi tiensä ansaittuun voittoon.