Aika: 6.1.2012 19.00
Paikka:
Sarja: Futsal-Liiga

KaDy ja TPK painivat loppiaisiltana Turussa todellisen jännitysnäytelmän, joka ei takuulla jättänyt yhtään katsojaa kylmäksi. Viha ja rakkaus, nuo universumin kaksi perusvoimaa, repivät ja raastoivat kahtia niin pelaajia kuin kovaäänistä yleisöäkin.

Kamppailun oikeutettu lopputulos oli 2-2 -tasapeli, mikä tarkoittaa sitä, ettei KaDy ole vieläkään onnistunut niistämään täysiä pisteitä Turusta. Lopputuloksen oikeutuksesta huolimatta tapa, jolla siihen päädyttiin, herätti laaja-alaista parranpärinää molemmissa leireissä.

Mopo karkaa Aurajokeen

Päällimmäisenä ottelusta jäi mieleen armoton suunsoitto, jossa kunnostautuivat etenkin kuumana kuin hellankoukut käyneet isännät, ja muutamat käsirysynpoikaset. Dynamolaiset eivät toki voi väistää vastuutaan tapahtumista, sillä yleensä tangoon tarvitaan kaksi. Suuremmilta sikailuilta vältyttiin, mutta desibelisuositusrajat rikkoutuivat kirkkaasti pelaajien karjuessa naamat punaisina tuomareille ja toisilleen.

Jostakin syystä tuomarit eivät puuttuneet hervottomaan mussutukseen mitenkään. Kuin ihmeen kaupalla punaista lappua saatiin odotella pelin viimeiselle sekunnille asti, eikä varoituksiakaan jaettu kuin kaksi kappaletta. Linja oli muutenkin hakusessa, ja ainakin KaDy-leirissä koettiin suurta vääryyttä kumuloituvien virheiden täytyttyä nopeaan tahtiin molemmilla puoliajoilla (1. puoliajalla 12:27; 2. puoliajalla 33:00).

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli myös se, että KaDy keräsi toisella puoliajalla seitsemän virhettä (tuomari näytti siirrettyä virhettä tilin ollessa jo täynnä), mutta TPK pääsi kympille vain kerran, mikä luonnollisesti aiheutti huutokaaoksen.

Pikantin mausteen otteluun toi Samppalinnan levottomasti väpättävä taustaääni, joka vaikeutti pelaajien ja tuomarien kommunikaatiota. Kymmenen metrin päähän ei tahtonut kuulla taustasorinaan hukkuvaa puhetta. Selittäisikö tämä pakottavan tarpeen huutaa?

Siellä on peli

arapelaajakortti.jpgTPK sai otteluun hyvän alun onnistumalla ensimmäisestä maalipaikastaan, kun vahva Weldson Juvenal murtautui keskelle ja pommitti alakulmaan pelikellon näyttäessä neljää minuuttia. Dynamon takaa-ajoa vaikeutti hyvään vireeseen äityneen Arash Muridiyazdin loukkaantuminen kahden vaihdon jälkeen. Sijoiltaan mennyt peukalo pitää "Aran" sivussa kentiltä viikosta kahteen.

(Kuva: Harmillinen loukki katkaisi Arash Muridiyazdin lennon)

Vastahyökkäyspeliin panostaneen TPK:n puolustus oli vaikeasti avattavissa, ja hieman huonoista paikoista lähteneet KaDy-laukaukset sinkoilivat sinne sun tänne uhrautuvasti peittäneiden turkulaisten ruumiinosista. Ensimmäisen puoliajan parhaat paikat osuivatkin kotijoukkueelle, mutta Nippe Laitinen KaDy:n maalilla oli jälleen mies paikallaan poimien pari läpiajoa ennen taukovihellystä.

Toisella puoliajalla KaDy lisäsi kierroksia entisestään. Etenkin fyysisesti ylivoimainen Jussi Kaihlajärvi esiintyi voitonhalun ruumiillistumana ja vääntäytyi väkisin maalipaikkoihin.

sadeg.jpgKapteeni Jukka Kytölän komea tasoitus oli ansaittu, mutta vielä komeampi oli nuoren Sadeg Akhawanin (Sadegin futsal.fi-nimi näyttää olevan Radik Akhaban) ensimmäinen liigamaali. "Saddu" pelasi keskialueella seinän Matias Juvosen kanssa ja syötti maalinkulmalle Kerkko Huhtaselle, joka pelasi pallon maalin eteen Juvoselle, joka puolestaan tarjoili toiselle maalinkulmalle ehtineelle "Saddulle" tyhjän maalin. Komeita miehiä ja kauniita maaleja, ei voi muuta sanoa.

(Kuva: Sadeg Akhawan avasi maalitilinsä liigassa komeimmalla mahdollisella tavalla. Nimi muistiin!

Sadegin maali syntyi kolme ja puoli minuttia ennen loppua, mikä oli omiaan lisäämään kierroksia niin kentällä kuin katsomossakin. TPK:n takaa-ajopyrkimykset tuottivat tulosta harmillisesti vain puolitoista minuuttia ennen loppua, kun kapteeni Kai Lempinen paukutti kymppimetrisen sisään.

Kokonaan oma lukunsa oli ottelun viimeinen pelisekunti, joka tuntui ikuisuudelta. Laitinen lähti viisi sekuntia ennen loppua maaliltaan sankarinviitta mielessään villiin nousuun, mutta joutui takaapäin hyökänneen TPK-pelurin kaatamaksi juuri ennen vedon virittämistä. Vääjäämättömän torikokouksen aikana TPK:n Ville Paakkonen katsoi parhaaksi juosta penkiltä kentälle heittämään Tomi Lahtisen asettelemaa palloa metrikaupalla taaksepäin. Kiitokseksi tästä Paakkonen lensi punaisella suihkuun, ja TPK:n kotisivujen mukaan heidän huoltajansa sai saman kohtelun protestoituaan tilannetta.

Kun peli lopulta saattoi jatkua, maalille heitettiin maskia ja Lahtinen ampui raketin vain metrin ohi takakulmasta. Pistejako taisi tyydyttää isäntiä enemmän kuin vieraita, mutta eipä KaDy:n kotimatkakaan synkissä merkeissä mennyt, vaikka voittokin oli tarjottimella.